ScreenHunter 4580 Jan. 16 11.41Hoe je het ook bekijkt, de wereld draait door. Ondanks het feit dat het amateurvoetbal geheel stil ligt en ook de veteranen nauwelijks onderling contact hebben, was het zaterdag 16 januari zo ver; het afbreken van de kerstverlichitng.

De veteranenafdeling verdient er een zakcentje bij door deze werkzaamheden. Nu is het niet meer zo een klus als jaren geleden, maar toch, het dient toch te gebeuren.

Onderstaand enkele "actiefoto's". En nu maar hopen dat de veteranen dit zakcentje binnenkort een keer op kunnen maken.

ScreenHunter 4581 Jan. 16 11.42

Beste veteranen,

Hopelijk zijn jullie nog allemaal in goede gezondheid en gevrijwaard van het coronavirus.

Wat een teleurstellend jaar hebben we achter de rug.

Ik heb net terug gekeken: in september en oktober hebben we nog 10 wedstrijden gevoetbald daarna was het weer stil op Panningen Noord op zaterdagmiddag.

Geen ploeterende veteranen die zwoegend over het veld sjokten om te proberen 3 punten binnen te halen, geen uitpuilende kantine waar feestmuziek gedraaid werd en waar enkele veteranen rond 00.00u naar buiten strompelden om te kijken of hun fiets er nog zou staan. En geen viltjes bij Pierke met daarop de nodige geturfde streepjes, hoe meer streepjes hoe meer gezelligheid! Niets van dat alles de afgelopen vier maanden.

Hopelijk gaat dit in 2021 weer snel veranderen. We weten het allemaal niet…… maar hoop doet leven……! Wij, als veteranenbestuur gaan er voor het gemak toch van uit dat we vòòr de zomerstop van 2021 nog een paar keer kunnen voetballen. Ik denk dat we allemaal wel behoorlijk hunkeren naar een stuk sportiviteit, gezelligheid en verbondenheid.

Dat stukje gezelligheid en verbondenheid hebben we wèl kunnen proeven op 28 november jl. Mike en René hebben een geweldig leuke online pubquiz in elkaar gezet, waar veel veteranen en hun partners aan deelgenomen hebben. ’s Middags kwamen Mike en René al langs met een koel kratje Jupiler en een grote boodschappentas vol met allemaal lekkernijen. Hier hebben we ’s avonds met volle teugen van genoten. De quiz was super goed in elkaar gezet met makkelijke én moeilijke vragen op velerlei gebieden. Het uiteindelijk winnende team bleek in Egchel te zitten. “Team Slats” nogmaals van harte gefeliciteerd!

Mike en René, dank voor het in elkaar zetten en presenteren van deze ontzettend leuke quiz. Het was een genoegen om mee te doen en vooral om elkaar (via een teams-sessie) weer eens te zien.

Zoals het er nu naar uitziet gaan we geen gebruik mogen maken van de sporthal. De huidige coronamaatregelen duren tot 19 januari maar wij verwachten niet dat we voor 1 maart nog zaalsporten mogen beoefenen. Mocht dit wel zo zijn dan horen jullie dat uiteraard onmiddellijk.

In november hebben enkele veteranen er weer voor gezorgd dat de kerstverlichting van de Ondernemers Zuid is opgehangen in Panningen Zuid. Ditzelfde groepje zal er medio januari voor zorgen dat de verlichting weer netjes afgehaald en opgeborgen wordt. Heren, wederom veel dank hiervoor. Dit is en blijft altijd een mooie bijdrage voor onze spaarkas.

Normaliter houden we begin maart op een vrijdagavond onze jaarvergadering bij Café Pierke. Aangezien we deze vergadering graag fysiek willen houden wachten we nog even af met het plannen van een datum. We houden jullie hierover op de hoogte.

Wat de financiën betreft kunnen we mededelen: we zitten nog steeds ruim bij kas en de veteranenfederatie heeft aangekondigd om voor het seizoen ‘20/’21 geen contributiebijdrage te innen. Scheelt ons toch weer 2x € 16,00 J.

Uiteraard hoeven we in 2021 niet te werken op de prinsenreceptie omdat ook deze niet zal plaatsvinden.

Ik wil nog even memoreren dat onze voorzitter, Ronnie Peters, behoorlijk in de lappenmand zit. Velen van jullie zullen het misschien wel weten maar misschien niet iedereen: Ronnie heeft in oktober een auto-ongeluk gehad waarbij hij in eerste instantie geen ernstig letsel opgelopen leek te hebben.

Later bleek er aan één oog toch netvlies loslating plaatsgevonden te hebben. Ronnie is inmiddels al 2x geopereerd en heeft een kunstlens geplaatst gekregen in dit oog. Waarschijnlijk zal zijn zicht wel redelijk goed herstellen maar voetballen zit er niet meer in voor hem met deze kunstlens. Dit is natuurlijk een  enorme tegenvaller voor Ronnie en we wensen hem dan ook veel sterkte bij het herstelproces waar hij nu in zit.

Tot zover alle informatie.

We sluiten af met jullie allemaal een goeie jaarwisseling toe te wensen en laten we vooral hopen dat we Corona in 2021 onder controle krijgen en weer leuke dingen kunnen doen!

Groet,

Jullie bestuur.
De voorbereidingen waren grondig uitgewerkt. Echter het had toch heel wat voeten in de aarde, maar het was een prachtige avond. Wat was het geval, het bestuur van de veteranen organiseerde op zaterdag 28 november een digitale pubquiz. En wel zodanig dat alles corona-proof was en iedereen vanuit de huiskamer kon mee doen.

En natuurlijk, de techniek haperde een enkele keer, maar het was een prachtige maar vooral een gezellige en ludieke avond.

De versnaperingen waren in de vooravond naar alle adressen gebracht en om klokslag 20.00 uur zat iedereen klaar en begon het spektakel. Door de goede voorbereidingen verliep deze avond vrijwel vlekkeloos en rond 23.00 uur kwam er een winnaar uit de bus. Natuurlijk werd er door diverse andere teams op ludieke wijze een “Trump” hertelling aangevraagd, maar de beslissing van de jury bleef staan.

Het was een prachtige en gezellige avond die alle verwachtingen overtrof en zeker voor herhaling vatbaar is.

Een dik compliment voor de organisatie.
ScreenHunter 4521 Nov. 29 09.07