Interview René Scheres


Je namen en bijnamen?
Mijn namen voluit zijn René Hendrikus Gerardus, maar hou het maar op René. Bijnamen, jazeker maar dat was vroeger.
Adres en Woonplaats?
18 Novemberring 58, 5981 EW in Panningen
Geboortedatum en -plaats?
18 augustus 1969 in Venlo (ziekenhuis)
Uit hoeveel en welke gezinsleden bestaat familie Scheres?
Ons gezin bestaat uit Gaby mijn partner, Mijn dochters Robin, Sem en Bobbi. Mijn zoon Joppe en sinds kort ook nog Ted onze Labradoodle.
Welke opleiding(en) en cursus(sen) heb je gevolgd?
Vanuit de lagere school naar de LEAO, daarna door na de INTAS en in de zorg stage gelopen. Opleiding gedaan in de Z verpleging (niet afgemaakt) en een HBO studie op latere leeftijd voor de functie waarin ik nu werkzaam ben.


Je werkt bij de NS, hoe ben je daar terecht gekomen en wat zijn je werkzaamheden?
Ik ben aan mijn 33e jaar begonnen bij de NS. Ik ben er ooit door een vriend van mij terecht gekomen die er toen werkte. We belden op een zondag aan bij zijn leidinggevende en de dag erna kon ik op gesprek komen. Ik ben gestart bij NS materieel, waarna ik de overstap heb gemaakt naar NS reizigers waar ik 14 jaar als hoofdconducteur heb gewerkt. Op mijn 36e ben ik weer in de schoolbanken gekropen wat uiteindelijk ervoor heeft gezorgd dat ik nu alweer 13 jaar teammanager ben. Ik geef leiding aan het aspiranten en mentoren proces van de hoofdconducteurs in Eindhoven.
Vertel je leukste anekdote bij het spoor?
Samen met een collega hebben we reizigers een keer allemaal aan de linkse kant van de trein laten zitten. We stonden zogenaamd een beetje scheef op een spoorbrug met harde wind en riepen toen om in de trein dat iedereen aan de linkse kant moest gaan zitten.
Hoe ziet je voetbalcarrière eruit?
Heb je even!! (grapje) ik ben volgens mij op mijn 8/9e levensjaar begonnen in de E. Ik heb de jeugd doorlopen in de 2e elftallen. Toen ik in de A2 stond was Willy van de Hurk de toenmalige trainer van de A1 naar ons aan het kijken. Ik scoorde die wedstrijd 4 goals, waarna ik een gesprek kreeg met Willy of ik de rest van het seizoen bij de A1 wilde komen. Dat heb ik toen gedaan en het was een geweldig seizoen. We speelden in de hoogste (landelijke) competitie en speelden o.a. tegen Eindhoven, VVV, MVV, Helmond Sport etc. Bij die laatste club hadden ze een groot bad in de kleedkamer en wij dachten na de wedstrijd daar met zijn allen in te gaan. Helaas voor ons, we hadden de kraan al in de rust moeten aanzetten om het gevuld te krijgen. Vanuit de jeugd ben ik naar Panningen 4 gegaan. Hier heb ik ook een geweldige tijd beleefd met als klap op de vuurpijl 2x een kampioensfeest in één seizoen. Bij de KNVB hadden ze schijnbaar de puntentelling niet op orde, na een zondag flink te hebben gefeest bij Dotje kregen we maandag een telefoontje van onze leider Jack Kempen dat we nog één punt nodig hadden om kampioen te worden. Uiteindelijk hebben we dit punt nog binnen geharkt en dit gevierd tot in de late uurtjes. Daarna heb ik nog een aantal jaar in het 6e elftal gevoetbald en mijn voetbalcarrière afgesloten bij de veteranen.


Wat zijn je sterke en zwakke punten op het voetbalveld?
Ik was een bonkige spits, ik wurmde me er wel doorheen, veel praten deed ik toen ook al en liep daarom nog weleens tegen een kaart aan, de kleur zal ik niet noemen.
Wat wil je jouw jeugdteam de JO13-2 nog graag leren?
Vooral plezier in het voetbal en respect voor elkaar. Soms moeten Bart, Mario, Roel en ik nog weleens optreden als ze weer eens helemaal los gaan. Ach ja ook dat hoort erbij.
Met welke voetballer kun je jezelf vergelijken?
Ik zou het echt niet weten, ik kan natuurlijk wat namen noemen…. Messi, Ronaldo, maar ja dat is niet echt geloofwaardig.
Wanneer ga je bij de veteranen voetballen?
Ik heb een aantal jaren bij de veteranen gespeeld wat super leuk was. Het is een gezellige groep met behoorlijk wat voetbalkwaliteiten. Ik ben gestopt, omdat ik sommige dingen niet meer kon combineren… wie weet!?


Welke tip wil je het bestuur meegeven?
Blijf investeren in de jeugd, in alle teams. Probeer ouders te enthousiasmeren om leider te worden want deze hebben we hard nodig. Op het moment dat ik de vragen ben aan het invullen komt het bericht op de app dat SV Egchel en SV Panningen gaan fuseren. Bij de jeugd is dit al enkele jaren onder de naam PEC‘20 en dat werkt prima. Goed dat nu ook de senioren volgen, het zou raar zijn als je als jeugdspeler jaren onder de naam PEC’20 voetbalt en daarna weer onder de naam van Egchel of Panningen zou moeten voetballen.
Hoe kijk je terug op het door De Breurkes gezongen sv Panningen-lied?
Absoluut trots. Het is altijd mooi als je een bijdrage kunt leveren aan een clublied. Hopelijk kunnen we het straks uit volle borst meezingen wanneer ons 1e elftal kampioen wordt.
Voorspel de uitslag Panningen 1 – BEVO 1?
3-1
Je hobby’s naast voetbal?
We gaan graag op vakantie met de caravan, ik game graag, vooral Fifa samen met Joppe en Bobbi. Op z’n tijd even eruit lekker uiteten, met vrienden terrasje pikken. Zingen natuurlijk en carnavalsvereniging De Kuus.


Typisch René Scheres…?
Ik ben bijna altijd te laat.
Hoe, waar en wanneer heb je Gaby leren kennen?
We kenden elkaar al jaren. Tijdens Beringse kermis sloeg de vonk over en de rest kun jezelf invullen.
Wat is je leukste eigenschap?
Het kind in mij, ben altijd in voor een dolletje.
Hoe ziet je zomervakantie 2023 eruit?
Met de caravan naar Sant Pere Pescador in Spanje. Vorig jaar voor het eerst daar geweest met vriendengroep Los Hermanos, was super gezellig.
Wanneer heb je voor het laatst een dag niets gedaan?
Komt bij mij eigenlijk zelden voor. We zijn net terug van een weekje Gardameer en daar kan ik wel lekker niets doen… maar niet langer dan 2 dagen😉
Welk lievelingskostje maakt Gaby altijd voor je klaar?
Alles, Gaby is een echte keukenprinses ze kan heerlijk koken en ik lust ook bijna alles. (pasta broccoli schotel)


Wat geeft kleur aan je leven?
Mijn gezin natuurlijk. Daarnaast mijn werk waar ik nog altijd met plezier heen ga.
Waar zie je tegenop en waar verheug je je op?
Ik kijk niet snel tegen iets op maar daarentegen verheug ik me enorm op de zomer, lekker een terrasje pikken, BBQ’en, op vakantie en ga zo maar door.
Welke levensles wil  je doorgeven aan anderen?
Probeer vooral zoveel mogelijk te genieten van alles. En als je iets echt wil stel het dan zeker niet uit of denk niet dat doe ik later wel.
Waar heb je geen geduld voor?
Mensen die om de brij heen draaien, dit is ook weer mijn valkuil, af en toe tot 10 tellen helpt dan wel. Ook wel eens wat beter luisteren naar anderen.
Vertel  iets over het zangduo De Breurkes?
In 2002 ben ik Prins geweest bij de Kuus oeht Kepèl. Ludgard zong toen bij de Towerband dit was de ’huisband’ bij de Kuus. Op het eind van een activiteit zong ik meestal het lijflied Kepèl Kepèl, eerst alleen en later tijdens deze vastelaovend samen met Ludgard. Dat waren de eerste noten die we samen zongen. Daarna deden we voor het eerst mee met de liedjesavond en deze wonnen we ook nog. Nu zijn we 22 jaar verder en hebben we inmiddels 7x in de LVK finale gestaan en op diverse podia in Limburg.


Wat mag er niet ontbreken in je kledingkast?
Voldoende schappen, want er ligt behoorlijk wat in.
Dat moet kunnen…?
Zo nu en dan een keer flink uit je bol gaan… heerlijk
Waarmee zou je het liefst verrast worden?
Op zondagavond Winston Gerschtanowitz aan de deur…
Je grootste inspiratiebron op sportgebied?
Voor nu zou ik Mathieu van der Poel zeggen. Ik kan zo genieten van zijn enorme drive, doorzettingsvermogen om altijd mee vooraan te zitten. Wanneer je denkt nu haakt die af weet hij zich vaak toch weer te herpakken.
Als ik zeg ‘’t Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer’ dan zeg jij?
LVK, voor de vastelaovesartiest het hoogste podium om op te mogen treden. We hebben zelf 7x de finale gehaald en elke keer sta ik daar met kippenvel en geniet ik enorm van alles erom heen. Dit jaar hebben we samen met de Aod Prinse Kepèl in de finale gestaan en voor hun was dit de eerste keer het was een geweldig avontuur samen… wie weet misschien komt er een vervolg!?


Wat is je favoriete sprookje?
Dat we met de Breurkes de LVK finale winnen…. misschien een sprookje of ooit werkelijkheid??
Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik ben vrij vroeg gaan samenwonen, dan zou ik zeggen nog een paar jaar langer de ‘beest’ uithangen.
Typeer Jarno Houben…?
Kammeraod, harde werker, verenigingsman, en (ooit) een geweldige linkspoot, waarmee hij menig keeper heeft verrast.
Wat staat bovenaan op je verlanglijstje?
Met het hele gezin naar Euro Disney!!!
Welk jaartal zou je nog eens over willen doen?
1997, het jaar voordat ik kinderen kreeg. Even geen verantwoordelijkheden …. Heerlijk, met een knipoog natuurlijk.
Je favoriete gereedschap?
Rob Bakker is mijn buurman en we hebben door Frans Wulms de bijnaam Buurman & Buurman gekregen, volgens mij zegt dat genoeg. Wil je hier meer van weten? Vraag het aan Frans.


Wat is voor jou een levens veranderende ervaring?
Misschien heel cliché, maar de geboorte van mijn kinderen, je krijgt toch weer een andere kijk op het leven.
Waar komt de passie voor ‘kamperen’ vandaan?
Vroeger als kind altijd al gekampeerd en dat vond ik altijd geweldig, een jaar of 12 geleden ging Raymond van de Bekker kamperen en dit deed ons besluiten om het kamperen weer op te pakken. Dit heeft wel wat hobbels gekend…we zijn begonnen met een tent van een collega, dat was het niet…één jaar later kochten we een vouwwagen, we waren net de familie Flodder toen we vertrokken, dat was het dus ook niet… nu hebben we al weer onze 3e caravan en dat past beter bij ons… in één woord geweldig.
Wat kijk en lees je zoal?
Lezen is aan mij niet besteed, geen geduld voor! We zijn echte tv kijkers, een goede film of serie gaat er altijd in. Soms YouTube samen met de kids, Jachtseizoen van Stuk TV vind ik wel leuk.
Welke persoon zou jij eens willen verrassen met een serenaatje?
Mijn ouders, onze grootste fans. Als ze ergens zijn en met iemand aan de praat komen en die toevallig uit de regio komt, vragen ze altijd ‘ken je de Breurkes?’ dat zijn onze zonen.
Wat is het moeilijkste dat je ooit hebt gedaan?
Afscheid moeten nemen van Pieternel, een hele lieve vriendin van ons.
Je favoriete restaurant/eetgelegenheid?
Dat zijn er meerdere in Panningen, maar De Koncurrent vinden we wel heel gezellig. Zeer goed concept, leuk om met z’n tweeën of met vrienden te borrelen.


Wat is een mooie toevoeging aan vriendengroep De Flutters?
Leuke vriendengroep, inmiddels ook hofleverancier voor de Kuus wat betreft Prinsen. Dit jaar Prins Johan de 1e wat alweer de 4e prins is uit onze vriendengroep. Op het eind van de zomer hebben we onze jaarlijkse barbecue, waar dan ook alle kinderen bij zijn. En dan is het een heeeele grote bubs.
Conditie of Techniek?
Vroeger een beetje van allebei, nu is van beide weinig terug te vinden.
Filmen of Fotograferen?
Eigenlijk geen van beide, op vakantie vergeten we vaak foto’s te maken. Maar als de camera aangaat staat die meestal op selfie.
Bernhardstraat of 8 Oktoberstraat?
Dan kies voor de volgende want ik mis er nog een aantal nl. Pastoor Jeukenstraat, Gouverneur Houbenstraat, Bernhardstraat, de 18 Novemberring op alle 4 de adressen zijn mijn kinderen geboren dus op elke plek zitten mooie herinneringen.
Perfectionist of Sloddervos?
Dan zou ik zeggen perfectionist, een sloddervos ben ik absoluut niet. Ik hou van een opgeruimde omgeving.
Welke vraag mag niet ontbreken in het volgende interview?
Als diegene nog geen jeugdleider is, wil ik hem/haar vragen om de uitdaging aan te gaan.
Afsluiten met een leuke mop, anekdote, motto of spreuk…?
Pluk de daag, merge kin ut gans angers zien !!!

.

—————————————————————————————————————————————————————————————

Wil je een kandidaat aandragen en/of zelf geïnterviewd worden?
Dit kan, laat het mij weten d.m.v. een e-mail te sturen naar wendyrutten@home.nl en de rest wordt geregeld.
De enige voorwaarden is een volwassen lid van sv Panningen.