Uit de oude doos

Vastelaovend 1977. Panningen 1 speelde een wedstrijd tegen De Kuus Oeht Kepèl. De uitslag is niet bekend en ook niet belangrijk. Wel weten we dat de derde helft erg lang geduurd moet hebben. Staand v.l.n.r. Thijs Bouten, Jan Jacobs, Jan Bouten, Henri Gijsen, Wim v. Horen, Piet Vogels, Wim Peeters, Pierre Kesselmans, Jan Madou. Gehurkt v.l.n.r. Henk Rutten, Neerke Munnecom, Jan v. Lier, Jan Driesen, Rich Peeters, Hub Ghielen, Harrie Jeurninck, Frans Stevens.

Panningen 1 in de tijd dat de bomen tot in de hemel leken te groeien. De foto werd gemaakt voor aanvang van het seizoen 1976-1977 in de Hoofdklasse. Staand v.l.n.r. Piet Vogels, Theo Beeks, Thijs Bouten, John Gubbels, Henri Gijsen, Ed Schatorie, Jan v. Lier, Neerke Munnecom, Jan Jacobs. Gehurkt v.l.n.r. Henk Rutten, Gé Lemmen, Hub Ghielen, Peter Craenmehr, Bennie Slaats, Rich Peeters, Wim Peeters, Jan Madou.

Nog maar eens een foto van Panningen 2, in de zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw een waar begrip in de regio en ver daar buiten. Leider Jan Stevens wist zijn jongens zo te inspireren dat er de nodige titels en zelfs landstitels behaald werden. Het jaartal van bovenstaand kiekje is niet bekend, tips zijn uiteraard welkom. Wel kennen we de namen. Staand v.l.n.r. Wiel Verlinden, Piet Peeters, Herman Peeters, Boy Peeters, Ves Jacobs, Jan Sillekens, Ton Jacobs, Harrie Stals, Jan Stevens. Gehurkt v.l.n.r. Tonnie Rutten, Frans Stevens, Wim v. Horen, Ves Jacobs, Hay v. Lier, Dolf Peeters, Pierre Kesselmans.

Een opkikkertje in deze donkere en zware dagen. Na de legendarische Baandert-wedstrijd in 1975 werd er dagenlang gefeest in Kepèl. Het is onduidelijk op welke van die dagen bovenstaande foto werd gemaakt. De gezichten spreken in ieder geval boekdelen en de stemming zit er goed in.

In de vijftiger en zestiger jaren organiseerden de paters Lazaristen ieder jaar vlak voor de zomervakantie de traditionele sportdag voor de jeugd van de hogere klassen van de lagere scholen uit de gemeente Helden. In Patershof werd gevoetbald, hoog en ver gesprongen, mast geklommen en nog veel meer. De paters deden dit om de kinderen te bedanken voor het een jaar lang verzamelen van oud papier en zilverpapier voor ‘de missie’. Er werd steevast hard gestreden voor de hoogste eer en de prachtige bekers die de paters beschikbaar stelden. Op bovenstaande foto (1958 of 1959) het voetbalelftal van de Kepèlse Franciscusschool. We zien staand v.l.n.r. Wiel Geurts, Frans Janssen, Sjaak de Bruijn, Sjaak Smedts, Leo Leijsten en Theo Janssen. Gehurkt v.l.n.r. Hay Vanlier, Marijn v.d. Heuvel (?), Jan Steegs, Ves Jacobs, Wim v. Horen en Jan Steeghs.

Zaterdag 26 maart 2011. Bij de SV werden diverse jubilarissen in het zonnetje gezet. Op de foto nemen Jac Janssen en Geert Janssen de bestuurlijke felicitaties in ontvangst.

We schrijven vrijdag 25 november 1983. Leo Janssen (‘Lei van Horsters Dorrus’), kwaliteitsgroenteboer van de Vosberg en bestuurslid van SC Knuurke, heeft blijkbaar de lachers op zijn hand als hij voor Sint en Don Knurio moet verschijnen. Thijs Reijnen, helaas op 15 november overleden, kijkt gniffelend toe.

Knuurke timmert niet alleen al jaren aan de weg, ook aan dug-outs; op bovenstaande foto is dat goed te zien. Het kiekje is genomen op 3 oktober 2015. De supportersclub stak de handen uit de mouwen op ‘Noord’ en droeg dus letterlijk een flink steentje bij aan het uit de grond stampen van enkele nieuwe dug-outs. De metselploeg had overigens duidelijk zichtbaar een vrij hoog ‘V.d. Beucken-gehalte’.

De Sinterklaasavonden van Knuurke. Daar werd door velen ieder jaar weer reikhalzend naar uitgekeken. Zo ook op vrijdag 17 november 1978. Bij Dotje kregen Sint en Don Knuurio destijds assistentie van SinterSjaen. ‘Mister Knuurke’ was altijd wel in voor iets aparts. En zo te zien kon verpleger Gerard Zegers het wel waarderen. Ook lijkt het al tamelijk laat op de avond te zijn. Anders hadden er zeker geen ‘kleintjes pils’ op tafel gestaan…..

Voordat de onverbiddelijke sloopkogels hun werk gingen doen, werden er op 11 augustus 2011 nog enkele kiekjes gemaakt van wat er nog restte van de onvergetelijke Dèl. Inderdaad. Gelukkig hebben we de foto’s nog…..

——————