Uit de oude doos

Panningen F7, seizoen 2001-2002. Achteraan staand v.l.n.r. Rob v. Looijen, Perry v.d. Hurk. Midden v.l.n.r. Luc Steeghs, Wesly Brandt, Youri v.d. Hurk, Sem Scheres. Vooraan gehurkt v.l.n.r. Rik v. Looijen, Rexhep Raba, Roy Beerens, Swid v. Roij.

26 Maart 2014. Niemand minder dan Jan Boskamp was dankzij Jeroen Willekens te gast op de sponsoravond van SV Panningen. Of de knuffelbeer de Knuurier nog ooit ter hand heeft genomen in Brussel?

Nu Qatar met rasse schreden nadert, een foto van ‘Ons Oranje’ uit 1894. De meeste spelers hadden nog nooit met elkaar samen gespeeld. En op de foto zien we ook geen enkele international met een peuk in de mond. Tijden veranderen.

Sinterklaasavond Knuurke op vrijdag 27 november 1981. Goalgetter Jan Slangen uit Slek-Echt wordt door de goedheiligman bedankt voor de vele doelpunten die hij scoorde voor de groenwitten.

Panningen F4 in het seizoen 2001-2002. Staand achterste rij Carla Janssen, Jan Janssen. Staand v.l.n.r. Mark Reinders, Joep Meyer, Steven Fleuren, Abdullah Çevik. Gehurkt v.l.n.r. Jantje Vervuurt, Max Ghielen, Tom Coenen, Roy Hendricks.

Dit ‘ouwetje’ kwam al eens eerder voorbij. Op verzoek dan nog maar een keer. Het betreft een foto van het B-elftal van Panningen in 1949. Het team van Harrie Stals wist het kampioenschap te veroveren door Meijel B met liefst 9-1 te verslaan. Gehurkt v.l.n.r.  Gerrit Tummers, Broer v. Zon, Theike Wulms. Daarachter Thijs Reijnen, Jo Lormans, Wim Dorssers. Staand v.l.n.r. Jan Zelen, Boy v. Nisselroy, Mat Janssen, Ben Stals, Hein Dorssers, Harrie Stals.

Een duik in het nog niet zo verre verleden. Enkele jaren geleden mocht Piet(je) Ebisch in het kader van de dienstenveiling aantreden als ‘Pupil van de week’. Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Zo ook hier. Wat een schoonheid, wat een gratie, wat een souplesse, wat een techniek, wat een uitstraling, wat eigenlijk niet….. (De blauwwitte speler op de achtergrond aanschouwt een en ander duidelijk met blikken van afgunst en jaloezie.)

Op 31 juli 1928 nam Concordia (SV Panningen) een nieuw veld in gebruik en wel achter het voormalige café Lommen Had. De openingswedstrijd tegen Laura uit Eygelshoven werd met 2-7 verloren. Maar dat mocht de pret niet drukken. Staand v.l.n.r. Scheidsrechter Peter Verhaegh, Sjeng Rutten, Jo Verlaek, Joep Lommen, Sjaek Engels, Ton Rutten, Lei Kessels, Graad v. Nisselroy, Sieb Houben, Piet Engels, Rieks Engels. (Meer spelers dan namen. Wie helpt dit mysterie op te lossen?!) Gehurkt v.l.n.r. Gerrit Goutier, Bèrke Engels, Pierre Spee, Harrie Houwen, Handrie Rutten, Al Reijnen, Piet Aerdts.

Panningen E5, seizoen 2001-2002. Staand v.l.n.r. Harald Bouw, Jaimie Cox, Amin Abbou, René Wokke, Stan Reinders, Peter Reinders. Gehurkt v.l.n.r. Maarten v.d. Put, René Bouw, Joey Strijbos, Jelle Reinders, Bart Stemkens (?).

Juli 1983. Knuurke bestaat 10 jaar. Mien van Dotje zorgt dat de bestuursleden (o.a. Bèr Brummans, Wie Janssen en Piet Goutier) achter de receptietafel geen dorst hoeven te lijden.

Panningen F3, twintig jaar geleden. Staand de leiders Ed Schatorie en Pierre Opstals. Spelers, staand v.l.n.r. Jeroen Smits, Gijs Ebisch, Jordi Kurvers, Juul Opstals, Steef Vullings. Gehurkt v.l.n.r. Stefan Beumers, Ward Schatorie, Tom Keijsers, Roger Op ’t Veld.

——————