Uit de oude doos

Nog maar eens een foto van de ‘wereldreis’ naar Zwitserland van Panningen 1, lang geleden. Panningenaar Giel Janssen (‘Giel van Fóns’) was pastoor in Vilters, Sankt Gallen. Vandaar. Op het kiekje (augustus 1964) zien we de wereldreizigers vlak voor een wedstrijd tegen de plaatselijke voetbaltrots. Niks nektapijten, niks woeste baarden. Dat waren nog eens tijden! De Kepèlse helden, zittend v.l.n.r. Hemke Hendrix, Herm Jacobs, Wieke Lemmen, Gerrit Janssen, Piet Peeters, Gerrie Gommans, Tonnie Gielens, Wiel Peeters. Staand v.l.n.r. Harrie Stals, Bart Janssen, Jan Zelen, Wim v. Horen, Theo v. Nisselroy, Theike Wulms, Ves Jacobs Bekker), Ves Jacobs (Nes), Jan Kessels.

Voordat in de vorige eeuw het seizoen 1990-1991 van start ging, poseerde het vaandelelftal van SV Panningen bij de entree van de legendarische Dèl. De spelers waren gehuld in prachtige Celtic-shirts, waarop de naam van hoofdsponsor Van de Ven, Volkswagen- en Audi-dealer. We zien v.l.n.r. Frans Nijssen, Henri Houben, Ger v.d. Sterren, Thijs Doensen, Jos Hermkens, Frank Peters, Sander Arts, René Janssen, Frank Elbers, Gerard Smolenaers, Hachim Idrissi, Johan Engels, Jean Hoedemakers, Mark Maessen, Jan Madou.

In 1932 vierde Concordia (het huidige SV Panningen) het eerste lustrum. Voor de leden reden genoeg om te poseren voor een prachtige foto.  Zittend v.l.n.r. Grad Janssen, Sjeng Jacobs, Wiel Zelen, Piet v. Nisselroy, Wiel Janssen, kapelaan Terpoorten, Sjang Keiren, Driek Janssen, Handrie Martens, Giel Verlinden, Wiel Houwen. Midden, staand v.l.n.r. Pierre Jacobs, Handrie Steeghs, Sjeng Janssen, Handrie Rutten, Gerard Peeters, Gerard v. Doren, Al Reijnen, Leo Houwen, Hein Jacobs, Mat Bollen, Had Lommen, Sjeng Houwen. Achterste rij v.l.n.r. Theo Rutten, Hub v. Nisselroy, Albert Martens, Rieks Engels, Cor Quicken, Jo Verlaek, Jan Engels, Graad v. Nisselroy, Leo Kessels, Ton Rutten, Joep Lommen, Jo Verlinden, Piet Engels.

Panningen A2, seizoen 2001-2002. Staand v.l.n.r. Harold Bowers, Paul Leijsten, Mattie Hendricks, Lars v.d. Heuvel, Sander Hanssen, Joost v. Stiphout, Dave Litjens. Gehurkt v.l.n.r.: Jeu Beurskens, Davy Steegs, Harun Apalak, Serkan Almis, Danny Craenmehr, David Bowers.

Juni 1982. Op de jaarlijkse Knuurke-feestavond raakt Mien van Dotje geblesseerd, kramp waarschijnlijk. Bij Panningen-verzorger Jan Madou is Mien in goede handen. Echtgenoot Dotje en schoonzus An (vrouw van Lot Rutten) hebben er zo te zien wel  vertrouwen in. Overigens: ‘Kleintje pils’. Geen gezicht toch?!

Een zeer bijzondere foto, gemaakt op Stokershorst op 20 maart 1933, bijna 90 jaar geleden dus. Wat de aanleiding was, is helaas niet bekend. We hebben echter wel de namen. Staand v.l.n.r. Th. Verbugt, Wiel Zelen, G. Lommen, H. Janssen, W. Pubben P. Ummenthun, P. Schers, G. Janssen, G. Pubben, J. Jacobs. Op de voorgrond v.l.n.r . G. Goutier, H. Ghielen, M. Janssen.

Een gedeelte van het Knuurke-bestuur achter de receptietafel bij het 10-jarig bestaan in juni 1983. V.l.n.r. Sjaen Korsten, Alwie Reijnen, Cor Bongers, Bér Brummans.

LONGA-Panningen. Een wedstrijd in de Hoofdklasse, eind zeventiger jaren. Jan Slangen in duel met de Tilburgse aanvoerder. Henri Gijsen kijkt toe.

Een mooie foto met historische waarde. Op de achterkant staat met sierletters geschreven: Panningen-Tegelen 0-2. Zondag 31 maart 1946. De oorlog was voorbij en ook het voetbal werd weer opgepakt. De Kepèlse kerk staat er nog geamputeerd bij, zonder grote toren. Het veld moet ogenschijnlijk gelegen hebben waar nu ongeveer het Pastoor Huijbenplein is. Maker van de foto en personen op de foto zijn jammer genoeg niet bekend. En dat zal helaas wel zo blijven….. Eventuele aanvullende info blijft niettemin welkom!

Panningen E5 in het seizoen 2001-2002. Staand v.l.n.r. Harald Bouw, Jaimie Cox, Amin Abbou, René Wokke, Stan Reinders, Peter Reinders. Gehurkt v.l.n.r. Maarten v.d. Put, René Bouw, Joey Strijbos, Jelle Reinders, Bart Stemkens.

——————