beertjePanningen/Egchel JO15-1 - DESM JO15-1  5-3
Doelpunten: Dion Vogelsangs 3x, Max Lenders 1x en Altaaf Rahmani


Panningen/Egchel had vandaag de laatste wedstrijd van de competitie op het programma staan en het was niet zomaar de laatste. Met een beetje geluk kon Panningen/Egchel namelijk ook nog kampioen worden, al waren we wel afhankelijk van het resultaat op andere velden en zo deden er vandaag nog 4 teams mee om het kampioenschap: SVC, RKSVO, DESM ( de tegenstander van vandaag ) en wij. 

De spelers kregen vandaag een duidelijke boodschap mee, gewoon eerst zelf winnen en de rest even vergeten. Het resultaat op de andere velden komt vanzelf wel door en zo begon Panningen zeer sterk aan de wedstrijd. De jongens straalde veel beleving uit en vooral de wil om te winnen was vandaag ook bij iedereen aanwezig. Het eerste kwartier was dan ook geheel in bezit van Panningen/Egchel, DESM kwam niet aan het voetballen en kwam geschrokken over. De grote kansen waren dan ook voor Panningen/Egchel. Na een paar speldenprikken hebben gegeven, was het Max die de 1-0 aantekende en deze goal viel uit een perfecte diepte bal van Dion. De 2-0 was in aantocht, in ieder geval zo werd er gevoetbald, maar het was DESM dat handig van de niet oplettende situatie gebruik maakte en eenvoudig door de verdediging heen kwam; 1-1. Het was Tom die nog met een geweldige redding de 1-2 tegenhield.

Na rust kwam Panningen/Egchel met dezelfde mentaliteit terug en dat was koste wat kost winnen! Zo waren nu de rollen omgedraaid en was het Dion, die door Max werd diep gestuurd, Panningen/Egchel weer op voorsprong zette. ( 2-1 ). Helaas viel daarna binnen 1 minuut de gelijkmaker en niet veel veel later ook de 2-3, een aanval waarbij de verdediging van Panningen/Egchel niet goed stond. Maar zoals eerder werd geschreven vandaag, was de wil om te winnen er. Panningen/Egchel herpakte zich en nam het heft weer in eigen handen, voetballend kregen we weer de controle en de overhand. Het was Dion die aan de rechterkant op stoom was en de zestien binnen liep. Dion had meerdere keuzes, maar besloot voor eigen succes te gaan en terecht, met een hard schoot kwam de gelijkmaker op het scorebord en bij DESM viel alles om. Niet veel later onderschepte Dion een slechte uittrap van DESM en was het Altaaf die beheerst de 4-3 binnenschoot. Dit was nog niet alles want Dion had vandaag nog 1 extra missie en dat was zijn 30ste binnenschieten. Hij mocht nog 1x aanrukken aan de rechterkant en ook nu was hij zijn directe tegenstander te snel af, dit leidde natuurlijk tot zijn verdiende 30ste doelpunt en de 5-3 voor het team. 

Bij het eindsignaal viel er een ontlading af bij de spelers en het niveau wat vandaag gehaald werd, was echt klasse! Wij hebben in ieder geval er alles aan gedaan en ik denk dat dit voor de supporters misschien wel de mooiste wedstrijd van het seizoen was. Het werd nog afwachten op het resultaat bij RKSVO en SVC, maar beide teams wonnen vandaag en het kampioenschap is dan ook terecht voor RKSVO. Wij wensen daarmee de spelers en trainers van Ospel proficiat! 

Dit betekend dat wij dit seizoen zijn geëindigd op een 3de plaats, daarbij hebben wij de meeste goals gemaakt en veel goals betekend vaak ook aantrekkelijk voetbal. Wij denken dat wij dit dan ook veel hebben laten zien en kunnen trots terugkijken op een top seizoen, waarbij een kampioenschap er zeker in had kunnen zitten.  Maandag gaan we het seizoen nog onderling ( hopelijk met veel supporters ) gezellig afsluiten met een "interland" tegen Sandhurst. ScreenHunter 3555 May. 26 08.30