Panningen/Egchel JO19-1 wint met 1-2 van HBSV JO19-1 door 2 doelpunten van Dion Cuijpers.

Een onverwachte warme zaterdagmiddag die de wedstrijd uiteindelijk zou beïnvloeden. Het eerste half uur was goed en ST Panningen/Egchel JO19-1 was sterker dan HBSV JO19-1 en creëerde enkele mogelijkheden. In de 7e minuut was het al raak, Tom Wulms kapt naar binnen, geeft een voorzet die tussen de keeper en de laatste verdediger in viel, Dion Cuijpers is gretig en komt tussen beide en kopt de bal in het doel, 0-1. Even later is het Tom Wilmer die met een fraaie actie Dion Cuijpers bediend, deze keer knalt hij de bal knap tegen de touwen, 0-2. De trainer van HBSV JO19-1 is het zat en wisselt 2 keer. ST Panningen/Egchel JO19-1 blijft goed spelen, krijgt veel kansen maar vanaf dit moment zouden de vele kansen niet meer benut worden. Dion Cuijpers komt nog enkele malen vrij voor de keeper, Jeremy Mestrom wordt na een knappe actie in de 16 meter net uit balans gebracht op het moment van schieten waardoor ook hij niet scoort en ook andere mogelijkheden werden niet verzilverd. ST Panningen/Egchel JO19-1 zakt iets terug, is minder gretig en HBSV JO19-1 probeert iets terug te doen. Maar als er al een balletje door kwam stond er altijd nog Tijs Beerkens die z'n beetje elke aanval ongedaan maakte in samenwerking met zijn collega's achterin. Ruststand 0-2.

De 2e helft start zoals de 1e eindigde, slap en niet gretig genoeg, ook aan de bal was het niet goed genoeg. Om de ploeg wat op te frissen kwam Liam Klompen binnen de lijnen en met zijn energie en enkele goede aanvallen kreeg onze onder 19 via diezelfde Liam Klompen, maar ook Dion Cuijpers en Ramon Sijben levensgrote kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar ondanks de 0-2 voorsprong en het feit dat er geen kans werd weggegeven werd het toch nog spannend. HBSV JO19-1 probeerde met felheid en snelle diepe ballen gevaarlijk te worden en kreeg enkele hoekschoppen. Een daarvan ketste af en in de rebound stond daar de nummer 7 die met een volley de 1-2 binnen schoot. Zou het dan toch nog spannend worden? Een beetje, maar gelukkig had HBSV JO19-1 door de wissels in de eerste helft en in de rust geen wissel meer over en moesten ze met 10,5 speler verder nadat een van de betere spelers geblesseerd raakte maar niet van het veld mocht. ST Panningen/Egchel JO19-1 trekt de 1-2 over de streep en pakt de eerste en belangrijke 3-punter van het seizoen.

Komende week speelt ST Panningen/Egchel JO19-1 een oefenwedstrijd thuis tegen Rood Wit 67' JO19-1 om 15:00 uur op Sportpark Panningen-Noord.