beertjeScreenHunter 1112 Mar. 11 09.49
 
Een domper voor ST Panningen Egchel JO19-1.

Vooraf was duidelijk dat het geen makkelijke middag zou worden. Het stugge DESM weet goed hoe ze met hun kunstgras overweg moeten en zijn niet bang het balletje achterin enkele malen rond te spelen. Met veel druk naar voren probeerden ST Panningen Egchel JO19-1 het de thuisploeg lastig te maken. Enkele malen met succes, maar de aanval die daarop volgde was vaak niet zorgvuldig genoeg waardoor grote mogelijkheden niet werden omgezet tot doelrijke kansen. 

De eerste 10 minuten ging het op en neer, voorzetten van Rowan en Ramon kwamen niet bij een medespeler, maar ook DESM kwam niet tot een grote kans. Wat volgde was een helft met strijd, veel druk van beide kanten en veel foutieve passes. Zo werden spelers overgeslagen die vrij stonden en werd de bal knullig verspeeld wanneer een kans in de maak leek. We waren simpelweg te overhaast aan het voetballen op momenten dat de ruimte er lag. Echter waren er ook een paar goede passes, maar de acties die volgden waren niet doeltreffend genoeg. Ook DESM kon hun mogelijkheden niet verzilveren en we gingen rusten met 0-0.

In de tweede helft leek het even onze kant op te waaien. We kwamen sterk uit het kleedlokaal en met veel druk naar voren werden enkele fouten afgedwongen. Zo was er een grote kans voor Dion nadat Ramon de bal kon onderscheppen, maar zijn schot ging rakelings naast. Na 10 minuten was het DESM dat sterker werd, met veel kracht en loopvermogen werden we teruggedrongen. Via een verre inworp die werd doorgekopt en bij de tweede paal binnen viel was het plotseling 1-0. Daarna konden we geen grote vuist meer maken en werd het 5 minuten voor tijd nog 0-2 nadat een penalty werd binnengeschoten.
Een domper. Komende week eindelijk weer eens een thuiswedstrijd voor ST Panningen Egchel JO19-1. Dan komt SVH'39 uit Herkenbosch op bezoek, de kampioen van de eerste seizoenshelft. Nu al cruciaal om bij te blijven voor de bovenste plekken.