Panningen zit in de hoek waar de klappen vallen

Melderslo tegen Panningen stond op het programma, deze Palmzondag, ook wel Palmpasen genoemd. De blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem wordt deze zondag gevierd. Maar voor Panningen viel er weinig te vieren. Het hoofdveld was afgekeurd, nat en drassig, en feitelijk gold dat ook, weliswaar in mindere mate, voor het bijveld. Maar als de bal stuiterde, dan hoorde en zag je hoe zwaar het veld was. Een gure westenwind, die dwars over het veld joeg, completeerde de zware omstandigheden. Goed voetbal is moeilijk onder deze omstandigheden, en daar was dan ook geen sprake van.

Panningen start met Robin van Osch in de basis; verder waren Youri van den Hurk en Roy Cuppen er weer bij. Maar ondanks deze positieve elementen kon Panningen het niet laten zien. Vanaf het begin dringt Melderslo aan en met name de corners zijn gevaarlijk. Panningen-doelman Jordi Nelissen mag enkele malen in zijn handjes knijpen, als de voorwaartsen van Melderslo het vizier niet goed hebben staan. Het enige echte wapenfeit van Panningen is het schot van Bas Wilmer in de 29e minuut. De Meterik-doelman moet al zijn talenten aanwenden om een achterstand te voorkomen. De rust gaat in met een 0-0 gelijke stand.

Meteen na rust wordt Robin van Osch weer eens een keer gelanceerd en diens perfecte voorzet belandt op het hoofd van de na rust in het veld gekomen Remco Litjens. De kopbal gaat echter over. Panningen geeft nu redelijk partij en verschijnt ook enkele keren gevaarlijk voor het Melderlose doel. Maar de echte finishing touch in de vorm van een doelpunt ontbreekt en langzaam neemt Melderslo het initiatief weer over. In de 77e minuut dan nog de ultieme kans voor Panningen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, Robin van Osch doet alles goed en probeert het met een lobje over de doelman, maar  weer gooit de Meterik-keeper roet in het eten en met zijn vingertoppen redt hij uitstekend. Panningen-trainer Naard Vaes probeert het met twee verse krachten: Jordi Kirkels en Max Lenders vallen in. Nick Wilmer krijgt nog een kansje maar komt in een scrimmage niet tot scoren. En dat is iets wat aan Melderlose kant uiteindelijk wel lukt. Ver in blessuretijd schiet Teun Peeters Melderslo naar een 1-0 overwinning.

Ook het tweede cruciale degradatieduel gaat verloren en Panningen vindt zichzelf terug op een 13eplek in 3C; een directe degradatieplaats. Twee weken heeft de technische staf van Panningen om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen; met Pasen wordt immers niet gevoetbald in 3C. Dan wacht subtopper Sparta ’18 uit Sevenum voor een duel op Panningen – Noord, waar het degradatiespook al af en toe wordt gesignaleerd.