Nederlaag Panningen in Helmond

Het was een druilerige februarizondag vlak voor vastelaovend. De Keiebijters  waren in geen velden of wegen te bekennen. Het gedateerde, maar oh zo knusse, sportpark Houtsdonk in Helmond lag er alleszins redelijk bij, alhoewel het veld zwaar en lastig bespeelbaar leek.  Voor de voetballiefhebbers was het genieten geblazen en dat lag niet aan de groen-witte formatie uit Panningen, maar aan de mannen van HVV Helmond. Want de geelzwarten waren oppermachtig en lieten af en toe fraaie staaltjes voetbal zien.

Toch is het Panningen dat op voorsprong komt. In de 6e minuut kan de HVV-doelman een schot van Jordi Kirkels niet goed genoeg wegwerken en de bal komt voor de voeten van Dion Cuijpers, die zich dit buitenkansje niet laat ontgaan en de 0-1 binnenschiet. Maar het is wachten totdat de gelijkmaker valt en in de 19e minuut is het zover, Mohammed El Maagh legt vanaf 40 meter de bal met een schitterende pass op de stropdas van Said Azarfane; de aanname is onberispelijk en de stand 1-1.  In de 28e minuut moet Tom Wulms geblesseerd het veld verlaten en Rowan van de Dungen komt hem vervangen. Matijs Heesen moet nu trachten de razendsnelle Yassir Javouani, dienst doende als rechtsbuiten voor HVV, in bedwang te houden. En dat lukt niet altijd. Ook niet in de 34e minuut als Romano Schalks de 2-1 binnenschiet na weer een rush van Yassir. Hamza Ihassane brengt net voor rust de stand nog op 3-1.

Ook in de tweede helft kan Panningen geen potten breken tegen dit HVV Helmond. Ramon Sijben is ingevallen voor Jordi Kirkels. Captain Maikel Verkoelen van HVV kopt tegen de lat. Dat is uitstel van executie, want Giovanni van Beek brengt uit een penalty de stand op 4-1 en scoort in de 73e minuut nog 5-1. Patrick Joosten en Glenn Verschaeren zijn ingevallen tijdens het 3e wisselmoment van Panningens technische staf.  De dadendrang van Panningen is in de tweede helft beperkt tot een schot van Dion Cuijpers en een lob van Remco Litjes over de HVV-doelman die naast gaat.

Dit HVV Helmond was duidelijk een maatje te groot voor dit Panningen. De punten zullen moeten worden gesprokkeld tegen mede degradatiekandidaten. En de eerstvolgende mogelijkheid is zondag 18 februari tegen DSV uit en in Sint Anthonis.