Panningen verliest ongelukkig van ONDO

Natuurlijk, de trainers Naard Vaes en Sjaak de Bruijn zochten de oorzaak voor het verlies tegen ONDO in eerste instantie bij hun eigen team. En inderdaad miste Panningen een aantal dotten van kansen, maar in het voetbal speelt de factor geluk (en diens tegenhanger pech) een prominente rol. De bal heeft zo zijn eigen willetje. En de groen-witte elf wisten de kansen toch maar te creëren tegen de gasten uit Asten-Heusden. Want SV ONDO (Op Naar De Overwinning) had met name in de eerste helft weinig tot niets te vertellen. Hun eerste doelpoging vond plaats in de 21e minuut en de eerste echte kans in de 4ee minuut van de 2e helft. En die was meteen raak. Voeg daarbij de beslissing van scheidsrechter Peeters om het vlagsignaal van zijn assistent straal te negeren in de 53e minuut, hetwelk uiteindelijk leidde tot een penalty voor ONDO, en de nederlaag van Panningen is verklaard.

Panningen start overdonderend; een fraaie combinatie via uitblinker Jordi Kirkels wordt door Dion Cuijpers na 30 seconden spelen, doeltreffend afgerond. Panningen leidt met 1-0. Remco Litjens verschijnt in de 11e minuut na een slim passje van Jordi Kirkels alleen voor ONDO-doelman Luuk van de Boer. Hij schiet over. Nick Wilmer schiet rakelings voorlangs, na alweer een assist van Jordi Kirkels. En we noteren zowaar een doelpoging van ONDO (21e minuut). In de 27e minuut is het Jordi Kirkels zelf, die zich gestuit ziet door de ONDO-goalie en de rebound van Nick Wilmer kan Luuk den Boer nog met de nagel van zijn wijsvinger overtikken. De eerste gele kaart is dan al getrokken door arbiter Peeters. Een razendsnelle aanval van Panningen via natuurlijk Jordi Kirkels tikt de ONDO-doelman ook met zijn vingertoppen over het doel. Scheidsrechter Peeters trekt in deze fase nog 3 gele kaarten. Samen met dat pechduiveltje leidt dat tot toenemende frustraties bij de groen-witte elf.

Na rust maken Ramon Sijben en Robin van Osch hun opwachting in een poging van trainer Naard Vaes om de voorsprong verder uit te bouwen. Maar het gebeurt niet. In de 49e minuut lost Ward Slegers namens ONDO een zondagsschot en doelman Jordi Nelissen is kansloos: 1-1. Maar iedereen op Panningen-Noord verwacht dat Panningen orde op zaken gaat stellen. Nick Wilmer stormt in de 51e minuut alleen op ONDO-doelman Luuk den Boer af, maar krijgt op het hobbelige veld de bal net niet goed mee en verliest zo snelheid. En weer loopt een prima aanval op niets uit. En dan die 53e minuut. Scheidsrechter Peeters negeert het vlagsignaal van zijn assistent aan de zijlijn en in het vervolg van de ONDO aanval constateert hij een overtreding binnen het strafschopgebied. Penalty dus. Ward Slegers weet wel raad met dit buitenkansje en schiet ONDO naar 1-2.  Trainer Vaes tracht het tij nog te keren met 2 verse krachten, Tom Wilmer en Ayoub Amhaouch. En bijna lukt dat ook, Bas Wilmer probeert het in de 76e minuut en de rebound van Youri van den Hurk wordt gestopt door de uitstekende ONDO-doelman. Ook een poging van Robin van Osch in de 84e minuut levert niets op.

Panningen verliest 3 punten aan een zwakkere tegenstander en staat weliswaar boven de beruchte rode lijn die rechtstreekse degradatie betekent, maar het komt ook niet echt weg uit de onderste regionen van 3C. Wellicht gebeurt dat aankomende zondag, als de uitwedstrijd tegen SV United uit Meerlo/Wanssum op het programma staat.