Panningen sleept een punt uit het vuur in de uitwedstrijd tegen Sparta ‘18

Als de beide trainers de wedstrijd nog eens de revue laten passeren, zal Jordi Luijten van Sparta’18 treuren om de 2 verloren punten, zijn ploeg voetbalde bijna een uur met een man meer. Trainer Naard Vaes, die deze week liet weten aan het eind van dit seizoen te stoppen als hoofdcoach van Panningen, zal blij zijn met een punt, maar ook zal door zijn hoofd gaan, de 100% kansen die zijn voorwaartsen in de tweede helft onbenut lieten.

Op het kunstgrasveld van Sevenum nam Sparta’18 direct het initiatief. De spelers van de thuisploeg waren gewend aan het kunstgras, dit in tegenstelling tot de voetballers van Panningen. Een niet te onderschatten voordeel voor Sparta ’18.

De thuisploeg had vanaf het begin het middenveld in handen. En zette meteen druk op de groenwitte verdediging. Panningen kwam in de aanvangsfase steeds iets te kort om onder deze druk uit te komen. Echter mocht er een gevaarlijke situatie ontstaan, dan stond Panningen keeper Jordy Nelissen zijn mannetje. Met goed keeperswerk wist hij menig gevaar te neutraliseren. Alleen met de lange bal kon Panningen wat gevaar stichten, Remco Litjens wist Patrick Joosten te bereiken, echter zijn schoot smoorde in een mêlee van spelers. En toen Dion Cuijpers alleen op het vijandelijk doel afstevende, leek de 0-1 in de maak, maar zijn doelpoging werd onschadelijk gemaakt door keeper Willemsen van Sparta.

In de 18e minuut wist de thuisploeg het veldoverwicht te verzilveren. Een voorzet van links wist de spits van Sparta knap tot doelpunt te promoveren.De thuisploeg zette nog meer druk, echter ook in deze fase behoede keeper Jordy Nelissen zijn ploeg voor een grotere achterstand. Na ruim een half uur wist Panningen wat meer naar voor te spelen en kwam dreigend in het strafschopgebied. Echter uitgespeelde kansen bleven uit.

En dan de 37e minuut, een fikse overtreding op Ayoub Amhaouch liet de scheidsrechter onbestraft en Ayoub reageerde zich af op deze tegenstander. Ayoub Amhaouch kreeg direct rood van de leidsman. Panningen moest met 10 man verder. En alsof het niet genoeg was, in 44e minuut wist Sparta ’18 de score te verdubbelen, wederom een voorzet van links werd in het doel getikt.

Toen de scheidsrechter voor rust floot, gaf werkelijk niemand nog een cent voor een goede uitslag van Panningen.

Na rust kwamen Robin van Osch en Ramon Sijben in het veld voor Remco Litjens en Dion Cuijpers. Panningen ging compact spelen en loerde op de counter. En met succes, twee minuten na de hervatting wist Ramon Sijben met een puike voorzet Robin van Osch te bereiken en hij wist scoren.

Sparta wist de overtalsituatie niet uit te buiten, in tegendeel, Panningen had het middenveld in handen en de thuisploeg liep zich vast en kwam niet meer aan voetballen toe. Zij gingen de lange bal hanteren terwijl Panningen zijn twee snelle spitsen van ballen bleef voorzien. En in minuut 70 was het weer Robin van Osch die op schitterende wijze de 2-2 liet aantekenen. Sparta was van slag en toen enkele minuten later Ramon Sijben alleen op de keeper afging, leek de sensatie compleet, maar tot ontzetting van de Panningen aanhang, wist hij niet doel te treffen.

De laatste 10 minuten was het overleven voor Panningen. Sparta bleef de bal er in pompen, maar zoals in eerdere wedstrijden, keeper Jordy Nelissen hield zijn ploeg op de been.  En toen hij in de 90e minuut een onhoudbare kopbal op sublieme wijze uit de winkelhaak tikte, was het duidelijk dat Panningen met een verdiend punt huiswaarts zou keren.

Aanstaande donderdag speelt Panningen thuis de inhaalwedstrijd tegen Melderslo.