Panningen omzeilt ook de klip KSV Horn

De weersomstandigheden waren goed op sportpark Casquettenakker in Horn, temperatuur zo’n 14 graden en nauwelijks wind. Ook het veld was redelijk goed bespeelbaar. Kortom de Panningen-aanhang, waaronder ditmaal oud-voorzitter van supportersclub  Knuurke Frank Ebisch, ging er eens goed voor zitten. Maar zeker in de eerste helft viel er weinig te genieten. De tweede helft was beter, vooral van Panningen-zijde.  Trainer Naard Vaes zou blijken een gouden hand van wisselen te hebben.

Zoals gezegd viel er in de eerste helft weinig te genieten. Beide ploegen grossierden in balverlies. Panningen liet Horn combineren op het middenveld, maar aanvallend waren de Midden-Limburgers niet erg gevaarlijk. Vermeldenswaardig zijn nog een vrije trap van Nick Wilmer op de paal in de 17e minuut en een kans voor Ayoub Amhaouch in de 34e minuut, die door een Hornse verdediger van de lijn werd gehaald. Een kopbal van Tom Wulms gaat rakelings naast. Inmiddels zijn er al enkele malen opstootjes geweest tussen Ayoub Amhaouch en zijn directe tegenstander. In de 40e minuut acht trainer Naard Vaes de tijd rijp om in te grijpen en wisselt Ayoub voor Robin van Osch. Een wissel, die niet zonder gevolgen zal blijven, want op slag van rust scoort Robin 0-1.

In de tweede helft laat Panningen zien, waarom het hoog geklasseerd staat in 4D, Youri van den Hurk kan, meteen na rust, net niet scoren, en weer Robin van Osch kopt rakelings over. In de 63e minuut een opvallende wissel: centrumverdediger Jeroen Beeks verlaat het veld in zijn plaats komt spits Dion Cuijpers. En ook deze wissel blijft niet zonder gevolgen: Een fraaie aanval wordt afgerond door deze Dion Cuijpers met een vlammend schot op de lat. Het is uitstel van executie, want Dion brengt in de 71e minuut de stand op 0-2 en na fraai  voorbereidend werk van Robin van Osch in de 85e minuut op 0-3. Zo beslissen de invallers de wedstrijd. Wie had gedacht dat Horn er nog een slotoffensief uit zou persen, kwam bedrogen uit; de Panningse defensie met aan het hoofd de uitblinkende Roy Cuppen gaf geen krimp en geen enkele kans weg.

En zo handhaaft Panningen zich in de top van de 4e klasse D. Donderdag wacht de inhaalwedstrijd tegen DFO en kan de titel voor de 2e periode worden binnengehaald.  De wedstrijd begint om 20.00 uur op Panningen-Noord.