Panningen herfstkampioen 4D

Op voorhand was de opdracht voor het eerste elftal van Panningen duidelijk: geen punten verliezen in de strijd om een van de topposities in 4D. En het moet gezegd: de groenwitten maakten het helemaal waar. Roggel had geen schijn van kans tegen een uitstekend voetballend Panningen. Met name het Panningse middenveld was heer en meester en ook de Panningse verdediging stond als een huis. Vooral in de tweede helft lieten de groenwitten Roggel alle hoeken van veld zien en werd de 1-0 voorsprong bij de rust uitgebouwd tot een solide 5-0 overwinning.

Scheidsrechter bij het duel was de oorspronkelijk uit Montenegro afkomstige Iso Korac, hij zou het duel zonder problemen in goede banen leiden. Panningen start voortvarend; in de 4e minuut van de wedstrijd verschijnt Ramon Sijben alleen voor Roggel-doelman Jules Vestjens; die kan Ramon ternauwernood afstoppen. Panningen schreeuwt om een strafschop, maar scheidrechter Korsac beslist anders: doorspelen. Twee minuten later wordt Ayoub Amhaouch in een zeer kansrijke situatie omver getrokken; weer vindt scheidsrechter Korsac het niet voldoende voor een penalty. Panningen creëert kans op kans, maar Ayoub Amhaouch en Ramon Sijben kunnen beide nog steeds niet scoren uit opgelegde kansen. Het is centrale verdediger Roy Cuppen die in de 42e minuut de ban breekt en de 1-0 tegen de touwen schiet na een hoekschop. Ruststand 1-0.

Na rust is het alleen Panningen wat de klok slaat. Youri van den Hurk krijgt meteen na rust de gelegenheid voor de 2-0, maar schrikt zo van deze kans dat hij mist. Maar het Panningse overwicht kan niet zonder gevolgen blijven, Jordi Kirkels schiet in de 57e minuut de 2-0 binnen, Panningen grossiert nu in kansen. Youri van den Hurk heeft vrij voor Roggel doelman Jules Vestjens een fraaie lob in gedachten, maar de uitvoering mislukt, het blijft 2-0. Dion Cuijpers valt in voor Ramon Sijben en schrijft in de 63e minuut een buitenspel doelpunt op zijn naam. Weer Youri van den Hurk kopt op de lat en ook de rebound levert nog niets op. En dan gaat het in één keer snel: Robin van Osch scoort 3-0;  Dion Cuijpers 4-0 en Youri van den Hurk 5-0.

Panningen wint ruim en dik verdiend van Roggel en is door het verlies van BEVO in Haelen, de herfstkampioen. Trainer Naard Vaes wil nog niets weten van de kansen op een kampioenschap, maar zelfs de meest doorgewinterde Panningen-supporters kunnen zich niet herinneren dat Panningen bovenaan stond en toch is dat nu een feit. En hoe het verder gaat zien we 22 januari als Panningen in Beringe aantreedt tegen de concurrent BEVO.