Moeizame overwinning van Panningen op SVEB

Panningen trad aan met keeper Jordy Nelissen als aanvoerder. Youri v.d. Hurk, normaliter aanvoerder van de groen-witten, moest verstek laten gaan. Hij had nog teveel last van een blessure. Hij werd node gemist op het middenveld.

Panningen trof een getergde tegenstander. Met veel inzet wisten de gasten het spel van de thuisploeg te ontregelen.  Panningen wist wel het betere voetbal op de grasmat te leggen maar door de tomeloze inzet van SVEB werd het spel van Panningen in een vroeg stadium ontregeld. Alleen uit standaard situaties werd de thuisploeg gevaarlijk, maar dit leverde in de beginperiode geen doelpunt op. Panningen kwam moeilijk in haar ritme en ging mee met het vechtvoetbal van de ploeg uit Broekhuizen. En de paar kansjes die Panningen toch kreeg, werden niet benut.  SVEB leunde achterover en liet Panningen het spel maken. In een van de spaarzame uitvallen van SVEB  werd er op 20 meter voor het doel een overtreding gemaakt. En uit deze vrije trap scoorde Maik Vermazeren zeer fraai, namens de fusieclub uit Broekhuizen en Broekhuizenvorst, de 0-1. Geheel tegen de verhouding in maar daar maalde niemand om bij SVEB. De gasten wisten deze 0- 1 stand vast te houden tot de rust.

Na rust kwam Robin van Osch de groen-witte aanval versterken. Panningen viel aan en drong de bezoekers ver terug. Maar de laatste beslissende pass ontbrak of werd onnauwkeurig gegeven zodat de 0-1 stand op het scorebord bleef staan. De gasten bleven met kunst en vliegwerk overeind.

Echter rond de 70e minuut kantelde de wedstrijd. Een hoge voorzet van Jordi Kirkels viel buiten bereik van de SVEB goalie tegen de tweede paal en de terug stuiterende bal werd koelbloedig door Robin van Osch ingekopt.  De gelijkmaker was een feit. Panningen rook bloed en ging fanatiek op zoek naar de overwinningstreffer. En deze viel 5 minuten later. Het was weer Jordi Kirkels die met een lepe pass, Robin van Osch vrij voor de doelman zette. Hieruit scoorde Robin overtuigend de 2-1.  De thuisploeg ging onverdroten verder en wist zich nog enkele mooie kansen uit te spelen. Maar hieruit kwam geen doelpunt voort.  Ook SVEB zocht de aanval maar verder dan wat hoge ballen voor het doel kwamen zij niet. De gasten konden geen vuist meer maken en de overwinning van Panningen kwam niet meer in gevaar.

Ondanks een matige wedstrijd was Panningen  de bovenliggende partij en op grond van het betere veldspel was de overwinning verdiend. Al ging het in de wedstrijd tegen SVEB verre van makkelijk.