Panningse bekerwinst op Baarlo

Vierde klasser Panningen ontving in de strijd om de KNBV-beker 3e klasser Baarlo. Het klassenverschil was duidelijk; Baarlo domineerde in de eerste helft; het voetbal van het ervaren Baarlo was meer gepolijst dan dat van de jeugdige Kepelse ploeg. Panningen kon vooral in de tweede helft het spel spelen, dat normaliter hun tegenstanders in de 4e klasse spelen; met snelle uitvallen de kortst mogelijke weg naar het vijandelijke doel proberen te vinden.

In de eerste helft schiep Baarlo zich tal van kansen, maar toch was de grootste kans in de eerste helft voor de groenwitten. Tom Wilmer ging op avontuur op de linkervleugel, passeerde twee Baarlo verdedigers en bood uiteindelijk Robin van Osch een schietkans. Diens schot eindigde op de lat. Zoals gezegd was Baarlo in de eerste helft absoluut de betere ploeg en via verzorgd aanvalsspel kwamen er legio kansen voor de mannen uit Baarlo. Maar scoren lukte niet en als het dan niet lukt, dan geldt die ijzeren wet in de voetballerij. Nauwelijks 5 minuten was de 2e helft oud toen Dion Cuijpers via een kopbal de 1-0 scoorde. Met de inbreng van Patrick Joosten en Rowan van den Dungen kwam er vooral verdedigend meer balans in de ploeg bij Panningen. Echte kansen voor Baarlo werden steeds zeldzamer; men beperkte zich tot schoten van afstand en dat is met een doelman met de kwaliteiten van Jordi Nelissen niet bijster kansrijk. Ook de inbreng van de 18-jarige Jordi Kirkels bleek een gouden greep van trainer Naard Vaes. Bas Wilmer scoort 2-0 na subliem voorbereidend werk van de frêle middenvelder.

Baarlo probeerde het nog wel, maar echte kansen werden niet meer weggeven. En zo wint Panningen de bekerstrijd tegen concurrent Baarlo en gaat volgende week bij VV03 trachten de volgende ronde te bereiken.