anningen is een maatje te groot voor Linne

Een stralende zondagmiddag op Panningen-Noord; temperaturen tot 23 – 24 graden Celsius. Voorwaar ideale omstandigheden voor een leuk potje voetbal. Dat werd het niet, daarvoor was het krachtsverschil tussen beide ploegen ook te groot.

Panningen moest aantreden zonder de geblesseerde routiniers Bram Leenders en Nick van den Beucken en zonder de revelatie van dit seizoen Joey Bodde. Bovendien viel Panningens vleugelflitser Robin van Osch tijdens de rust uit met een schouderblessure. Het pleit voor de invallers en het geeft ook de breedte van de selectie aan, dat dit zonder problemen werd opgevangen. Op voorhand was er bij menige Panningen-supporter enige twijfel over de verdedigende kwaliteiten van de groenwitte middenvelders, de zeperd tegen Reuver zat nog in het geheugen, maar de vrees bleek ongegrond. Linne was niet bij machte het Panningen moeilijk te maken.

Panningen gaat fel uit de startblokken en forceert in de 1e minuut meteen een hoekschop. Die levert echter niets op. In de 9e minuut de eerste echte kans van de wedstrijd: Robin van Osch verschijnt alleen voor Linne-doelman Tim Suntjens na een fraaie pass van Patrick Joosten. In de 12e minuut is het wel raak: Roy Cuppen maakt gebruik van zijn lengte en kopt een corner binnen, 1-0. Na dit doelpunt begint Panningens sterkste fase van deze wedstrijd. Tom Vullers bereikt met een splijtende pass door het hart van de Linne-defensie de lopende Ilias Amhaough ; diens schot teistert de paal. In de 25e minuut is het toch weer raak. Na een fraaie aanval scoort “Dries” Pakasa de 2-0. Feitelijk is de wedstrijd dan al gespeeld. Panningen schept zich kansen in de 27e . 39e en 40e minuut. Maar de Panningse aanvallers missen de echte scherpte voor het doel. Aan de andere kant in de 37e minuut de enige echte kans voor Linne; “Ties” Heesen haalt een inzet van de lijn.

Na rust keert Robin van Osch niet terug. Na een overtreding van een Linnense verdediger komt hij ongelukkig op zijn schouder terecht en kan niet verder. William Steeghs wordt linkervleugelverdediger en Matijs Heesen en Ilias Amahaough schuiven allebei een plaatsje door. Panningen creëert kans op kans, maar scoort vooralsnog niet. Linne is niet bij machte om gevaarlijk te worden. Nadat in de 66e minuut de zoveelste kans wordt gemist, krijgt Ilias Amahaough weer eens een van zijn bevliegingen, hij slalomt door de Linne defensie en scoort 3-0. Inmiddels is de jeugdige Lars Mestrom in het veld gekomen voor Tom Vullers en neemt Jeroen Beeks de plaats in van Frank van Oyen. Zoals gezegd leveren ook deze wissels geen problemen op, de invallers zijn volledig op hun taak berekend. Wel brengt het de gemiddelde leeftijd van de groenwitten drastisch omlaag.   Vermeldenswaard is nog de klasse van Linne-doelman Tim Suntjens, die tot 3 x toe een inzet van dichtbij weet te pareren. Het blijft  daarom bij de regelmatige 3-0 overwinning van Panningen.

Volgende week is GKC te gast in Panningen. De groenwitten hebben nog een appeltje te schillen met de mannen uit Grathem. Daarna wacht de lastige uitbeurt in en tegen Horn.

ScreenHunter 699 Oct. 21 11.39

Webpartner