Panningen uit de bekercompetitie na nederlaag tegen Meterik.

RKSV Meterik was de derde tegenstander van Panningen in de bekercompetitie. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, in het veld uiteindelijk ook. Het Panningse combinatievoetbal zou uiteindelijk het onderspit delven tegen het fysieke voetbal van Meterik. Door de monsterzege van Meterik op SVVH hadden de mannen uit Horst aan de Maas aan een gelijkspel voldoende om door te dringen tot de volgende ronde.

Scheidsrechter was R.M. de Mulder; het was naar verluid pas zijn 4e wedstrijd, maar hij zou geen enkel probleem hebben in dit bekerduel.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Panningen-lid Ves Jacobs.

Trainer Roel Schreurs had noodgedwongen Idris Pakasa op het middenveld geposteerd; de Panningse voorhoede bestond verder Joey Bodde, Remco Litjens en Robin van Osch.

in de 6e minuut van de wedstrijd is het raak. Jordy Nelissen, de doorgaans zo betrouwbare doelman van Panningen gaat in de fout bij een uittrap en wie anders dan Dirk van Rengs scoort 1-0 namens Meterik. De wedstrijd gaat op en neer en kansen zijn er nauwelijks, behalve in de 20e minuut; weer Dirk van Rengs dwingt Panningen-doelman Jordy Nelissen tot een benauwde redding na een misverstand in de Panningen defensie. Een voorzet van Remco Litjens wordt in de 26e mnuut ternauwernood gemist en 1 minuut later moet Jordy Nelissen alle zeilen bijzetten om een 2-0 voorsprong van Meterik te voorkomen. De eerste echte grote kans voor Panningen ontstaat in de 32e minuut na een hoekschop. Een Meterikse verdediger haalt de bal van de lijn. Vlak voor rust scoort Robin van Osch uit een prachtige combinatie de 1-1. Een schot van Remco Litjens lijkt nog gevaarlijk maar we gaan theedrinken met een 1-1 stand.

Na rust blijft Joey Bodde achter in het kleedlokaal en Ramon Sijben neemt de honneurs voor hem waar. Panningen zet alles op alles om de winnende treffer te forceren en krijgt ook enkele kansen. Als abwehrchef Bram Leenders door trainer Roel Schreurs naar het front wordt gestuurd, vallen er gaten in de defensie. In de laatste minuut maakt Meterik daar gebruik van en scoort de 2-1.

Panningen is door deze nederlaag uitgeschakeld voor de beker en kan zich verder concentreren op de doelstellingen voor de competitie.

Zondag 23 September           START Competitie Panningen 1 en 2

23-sep Bevo 1 - Panningen 1