Panningen verslaat angstgegner Roggel.

Sportpark de Mössehook in Roggels was plaats van handeling voor de clash tussen Panningen en angstgegner Roggel. Vorig seizoen moest Panningen, toen nog volop in de kampioensstrijd met Helden verwikkled, binnen 10 dagen tweemaal aantreden tegen Roggel. En verloor beide malen en daardoor was de kans op de titel ook verkeken. En daarom was de wedstrijd van vanmiddag een beladen wedstrijd voor de groenwitten uit Kepel.

De zon scheen uitbundig op het de Mössehook, maar een ijzige noordoostenwind maakte het voor de toeschouwers niet bijster aangenaam. Scheidsrechter was Yvo Bloemen, hij zou geen echte problemen hebben met deze wedstrijd. De ziekenboeg in Panningen is vol, Bram Leenders en doelman Jordy Nelissen namen naast Roy Cuppen, Patrick Joosten, William Steeghs en Idris Pakasa plaats op de bank wegens blessures. De reservebank bestond uit louter jeugdspelers.

Panningen kwam meteen na het beginsignaal op achterstand maar kon dit tijdens een goede eerste helft ombuigen naar een 1-2 voorsprong. In de tweede helft kregen de groenwitten nog enkele goede kansen, maar een slotoffensief met als hoogtepunt een bal op de lat werd Panningen nog bijna fataal.

Meteen in de 2e minuut na het beginsignaal van scheidsrechter Bloemen fluit de referee voor een overtreding van een Panningse verdediger binnen de beruchte 16-meter lijnen. Remy Joosten, plaaggeest voor de Panningse verdediging, voltrekt het vonnis namens Roggel en schiet feilloos de 1-0 binnnen. Menig Panningen-aanhanger ziet de bui al weer hangen, de nederlagen van vorig seizoen zitten nog vers in het geheugen. Maar Panningen trekt het initiatief naar zich toe en creëert kansen. Uit een vrije trap van Ilias Amhaough kopt Robin van Osch naast. In de 11e minuut is het raak; Remco Litjens rondt een prachtige aanval namens Panningen doeltreffend af en trekt de stand gelijk: 1-1, Remy Joosten, hij weer, doet wat terug namens Roggel en kopt over. Maar de echte kansen zijn voor Panningen, Ilias Amhaough knalt een vrije schietkans onbesuisd en hard over en na een prima loopactie van Joey Bodde bereikt de voorzet van Robin van Osch hem net niet. Dezelfde Joey Bodde kan in de 39e minuut ook net niet scoren, nadat een poging van Remco Litjens is mislukt, Maar in de 40e minuut lukt het wel: Remco Litjens bereikt de vrijstaande Ilias Amhaough en deze keer blijft Ilias koelbloedig: 1-2.

In de tweede helft is het weer Ilias Amhaough die een reuzenkans krijgt. Via de paal caramboleert de bal uit het doel. Uit een corner kopt Roggelverdediger Roy Peeters in handen van Panningen-doelman Patrick Steeghs, De hard werkende Frank van Oyen kan uit een verlengde hoekschop net niet scoren. Trainer Roel Schreurs gaat wisselen: Jeremy Mestrom en Ramon Sijben, beiden jeugdspeleres, komen in het veld voor repectievelijk Ilias Amhaough en Joey Bodde. Roggel zet aan voor een slotoffensief. Remy Joosten dwingt Panningen-doelman Patrick Steeghs met een laag schot tot een geweldige redding. We noteren dan de 77e minuut. Roggel dringt aan en in de 90e minuut is een schot op de lat het resultaat voor de thuisploeg. Ook een kopbal zorgt nog voor gevaar in de dying seconds van de wedstrijd. Maar Panningen weet de voorsprong vast te houden.

Al met al toch wel een verdiende overwinning van Panningen, alhoewel de ploeg in de laatste minuten nog ontsnapte aan een tegendoelpunt en dus aan het verlies van twee kostbare punten. Maar goed, de wedstrijd tegen angstgegener Roggel levert drie punten op. De aansluiting met de subtop is er weer. Zondag komt laagvlieger SC Leeuwen op bezoek op sportpark Panningen-Noord, Een uitgelezen kans om de tweede peridoe goed te starten en definitief aan te sluiten bij de top van 4D.

Webpartner

Webpartner    Webpartner