Onderstaand het resterende programma voor Panningen 1

12-mei leeuwen 1 - Panningen 1
19-mei Panningen 1 - Swalmen 1
26-mei Bieslo 1 - Panningen 1

Complete off-day Panningen in Horn.

Sportpark Casquettenakker van KSV Horn was plaats van handeling voor de wedstrijd tussen de plaatselijke KSV en het vaandelteam van SV Panningen. De nummer 4 van de 4e klasse D tegen de enkele plaatsen lager staande Midden-Limburgers. Een duel in de middenmoot dus van de 4e klasse. Het was een druilerige zondagmiddag en het scorebord in Horn gaf de hele wedstrijd een constante temperatuur van 14 graden Celsius aan. Ook in de 90e en laatste minuut gaf het scorebord een 1 en een 4 aan, alleen betrof het een 4-1 overwinning voor de mannen uit Horn. En dat was te wijten aan een off-day van het complete eerste elftal van SV Panningen.

Aangezien vaste doelman Jordy Nelissen nog geblesseerd was, nam Patrick Steeghs de honneurs in het doel waar. Verder ontbraken abwehrchef Bram Leenders, William Steeghs, Tom Wulms en Roy Cuppen. Tot overmaat van ramp viel Panningens gevaarlijkste aanvaller Robin van Osch na 23 minuten uit. Patrick Joosten en Idris Pakasa waren wel weer beschikbaar. De waslijst aan blessures verklaart echter niet de off-day en het gebrek aan bezieling waaraan de hele ploeg mank ging. De overwinning van Horn is daarmee wel verklaard.

Leidsman van Dienst was Dhr. Wijsman uit Helmond; niet al zijn beslissingen waren even gelukkig.

Al in de 3e minuut leidt een foutieve pass van een Panningse verdediger al tot een reuzenkans voor KSV Horn. Alleen voor Panningen doelman Patrick Steeghs kan Mark Huiskens echter niet scoren. dat kan Luca Ciaramella wel na een corner van KSV Horn in de 31e minuut. Hij kopt de bal feilloos in: 1-0 voor Horn. Een scrimmage voor het Hornse doel leidt in de 39e minuut tot enkele kansen voor de Panningse groenwitten, maar gescoord wordt er niet. Aan de andere kant speelt een Panningse verdediger een vrije bal in de voeten van de Mark Huiskens en die scoort namens KSV Horn 2-0 in de 41e minuut. Panningen doet zowaar wat terug en scoort tegen door middel van Frank van Oyen: 2-1.

Wie had gedacht dat Panningen na rust de bakens zou verzetten en feller en met meer bezieling zou spelen, komt bedrogen uit. Meteen na rust moet Panningen-doelman Patrick Steeghs tot tweemaal toe reddend optreden als een Hornse aanvaller vrij voor hem opduikt. Ook een derde vrije kans voor Horn verijdelt hij en zo houdt hij zijn ploeg nog even in de wedstrijd. Evert Engels moet geblesseerd uitvallen en Roan v/d Dungen maakt zijn debuut in de hoofdmacht van Panningen. De Panningse aanvallers bakken er werkelijk helmaal niets van, alleen Ilias Amhaough soleert in de 58e minuut door de Hornse verdediging, maar stuit op de Hornse Doelman. Heel Panningen schreeuwt om een penalty na een vermeende handsbal van Horn, maar scheidsrechter Wijsman fwift het weg. Stefan Vaes maakt in de 73e minuut gebruik van de desorganisatie in de Panningse verdediging en scoort de 3-1. De 4-1 van Tim lalieu in de 88e minuut is voor de statistiek; de wedstridj is dan al lang gespeeld.

Panningen moet zijn wonden likken en zal, indien het niet snel hersteld van deze impasse, het seizoen als verloren kunnen beschouwen. Aanstaande zondag wacht een tot op het bot gemotiveerd Koningslust om het eens zo trotse Panningen nog dieper in het moeras te drukken. Echter in het voetbal gebeuren soms wonderlijke dingen en dat zou ook in Panningen zo maar eens kunnen plaatsvinden.

Webpartner

Webpartner    Webpartner