Op zaterdag 11 juli kwamen de veteranen van SV Panningen sinds maanden weer eens bij elkaar. Natuurlijk heeft dit alles te maken met de corona lock down. Iedereen was verheugd om elkaar weer eens te zien. Ondanks of dank zij de huidige corona maatregelen.

Aangezien bij de veteranenafdeling het afgelopen half jaar de diverse activiteiten geen doorgang hebben kunnen vinden, werd het idee geboren om een substantieel bedrag te doneren aan SV Panningen. Dit natuurlijk omdat onze vereniging momenteel ieder dubbeltje moet omdraaien om de financiële zaken rond en draaiende te houden.

Welnu, alvorens dat de veteranen zelf een balletje gingen trappen, werd afgelopen zaterdag een bedrag van € 1000,00 overhandigt aan voorzitter Peter Wulms van onze voetbalclub.
Ronnie Peters en Bram Reijnen, namens de veteranenafdeling, overhandigde dit bedrag symbolisch aan het bestuur van SV Panningen.

ScreenHunter 4339 Jul. 12 08.48
Ook de indeling van de 2e klasse en 3e klasse voor komend seizoen is bekend.
Onderstaand de competitie-indeling  van deze 2e en 3e klasse.

ScreenHunter 4338 Jul. 11 11.36
Het organiseren van spannende en aantrekkelijke competities wordt een steeds grotere uitdaging.

In de afgelopen seizoenen hebben we vastgesteld dat in bijna alle KNVB-districten verenigingen zijn die met hun eerste elftal de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal hebben gemaakt. Ook zijn er verschillende verenigingen die dit nog niet gedaan hebben, maar waarvan we weten dat ze hierover nadenken.

Door deze ontwikkelingen wordt een belangrijk doel van de KNVB - het organiseren van spannende en aantrekkelijke competities - echter een steeds grotere uitdaging.

Online vragenlijst
Omdat we op een goede manier hierop willen inspringen heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om, in navolging van al eerder uitgevoerde regionale inventarisaties/initiatieven, een landelijke inventarisatie onder alle verenigingen én voetballers te houden over de wensen én mogelijkheden omtrent het zondag- en zaterdag standaardvoetbal (1e elftallen). In februari van dit jaar hebben we alle verenigingen geïnformeerd over dit onderzoek, maar vanwege de situatie rondom COVID-19 heeft het onderzoek langer op zich laten wachten.

De komende dagen ontvangen alle veldvoetbalverenigingen (via het emailadres van het secretariaat) en senioren voetballers in Nederland een online vragenlijst waarin zij hun mening en standpunt duidelijk kunnen maken over dit onderwerp. Iedereen kan de vragenlijst invullen tot en met 1 augustus.

Vervolgtraject
Aan de hand van de bevindingen uit deze inventarisatie, gaan we in de periode september/oktober verder in gesprek met verenigingen en andere betrokkenen. Uiteindelijk streven we ernaar om in november meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van het zaterdag- en zondagvoetbal. Na de zomer ontvangen alle verenigingen hierover meer informatie.
ScreenHunter 4330 Jul. 08 17.06
Het seizoen 2020/'21 is op woensdag 1 juli formeel van start gegaan. Traditioneel worden in juli als eerste de indelingen voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. De indelingen voor de categorie A zijn inmiddels beschikbaar. De publicatie van de nummering van de categorie A (reguliere competitie) is op dinsdag 22 augustus 2020.

Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen.
Bij de competitie-indeling wordt naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden.

Het seizoen 2020/’21 start op 29/30 augustus met de 1e kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Het weekend erna, 5/6 september, start de competitie.

Onderstaand de indeling van Panningen 1 en Panningen 2 en de overge indelingen in de vierde klasse  D en F.

Indeling Panningen 1   Indeling Panningen 2
Neerkandia   RKMSV 2
Meterik   MVC'19 2
RKMSV   RKSVN 2
America   H.B.S.V. 2
DEV-Arcen   Sportclub Irene 3
Koningslust   Helden 3
GFC'33   IVO 2
BEVO   Merefeldia 3
Kessel VV   Panningen 2
Hegelsom   RKSVO 2
Panningen   Roggel 2
Reuver
Grashoek
TSC '04

ScreenHunter 4333 Jul. 10 18.09

Klik op onderstaande tekst voor het totaal overzicht inzake de indelingen in de 4e en 5e klasse voor het seizoen 2020 en 2021.

ScreenHunter 4334 Jul. 10 18.12

In november 2017 organiseerde SV Panningen een dienstenveiling. De opbrengst kwam mede ten goede aan de MS vereniging Noord en Midden Limburg.

Deze dienstenveiling  was een doorslaand succes. Dotje was te klein en er werden rond 100 diensten verkocht.
Bijgaand enkele foto's van deze avond.