beertje
In het overleg (in drie verschillende conference-calls) tussen de clubs van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en andere betrokkenen bij het betaald voetbal zoals overheden, vakbonden en het Supporterscollectief, is vandaag het volgende besproken.

Zolang er binnen de geschetste kaders nog mogelijkheden zijn voor het kunnen uitspelen van de competities in het betaald voetbal, zullen die mogelijkheden onderzocht blijven worden. De haalbaarheid wordt daarbij in eerste plaats bepaald door de visie en voorschriften van RIVM en overheid; we gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en dus ook nu.

Het uitgangspunt was vandaag om solidariteit te zoeken in het voetbal, de wil om samen oplossingen te zoeken, de wens om één front in het voetbal te vormen. Immers, we zijn met elkaar verantwoordelijk voor clubs, spelers, scheidsrechters, trainers, voor gezinnen van medewerkers die bij onze clubs werken, voor onze supporters. Kortom hoe gaan we hier, net zoals in andere segmenten van de samenleving, proberen met zo min mogelijk schade voor het hele betaald voetbal uitkomen.

Met elkaar, alle clubs, CED en ECV en KNVB hebben wij de gezamenlijke verantwoordelijkheid om de 34 clubs door deze crisis heen te helpen. Saamhorigheid en solidariteit is wat ons bindt.

ScreenHunter 4256 Apr. 08 17.10

Hoe komen we door deze crisis heen? Door voorlopig de focus te houden op het uitspelen van de competitie; scenario 2. Daarvoor zijn we afhankelijk van de adviezen van overheid en RIVM en de internationale afspraken die hierin gemaakt worden. Hierbij moet gedacht worden aan aspecten als weer kunnen trainen, van individueel naar groepstraining, weer gaan spelen, verlengen van spelerscontracten en meer.

We hebben op nadrukkelijk verzoek van de clubs wél al duiding gegeven aan hoe het er dan uit zou kunnen zien indien RIVM en overheid Nederland groen licht geven om weer bepaalde activiteiten op te pakken. Die toelichting gaat nu uit van het uitspelen van de competities in de maanden juni en juli, met een start op 19 juni. Pas in de week van 24 april, wanneer het duidelijk is wat de nieuwe adviezen zijn van het RIVM en ook van UEFA, kan er meer duidelijkheid gegeven worden.

Scenario 3, stopzetten van de competities en de bijbehorende gevolgen daarvan, is nog niet uitgewerkt omdat de noodzakelijke feiten en omstandigheden niet bekend zijn.

Er staan nog veel zaken open, vanwege externe factoren, omstandigheden en voorwaarden vanuit overheid, UEFA en FIFA. Op die ontwikkelingen zal zo snel mogelijk geanticipeerd worden. Dat zullen we doen in samenspraak met de mensen en instanties met wie we vandaag in goed overleg waren. En ook dan zal de focus gericht zijn op het uitspelen van de competities. Al beseffen we terdege dat dat een lastige opgave wordt.
Op 11 april 2016 werd Hay Janssen gehuldigd wegens het feit dat hij 50 jaar vrijwilliger was bij SV Panningen. 
Onderstaand een filmverslag.


De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2020/’21 zijn bekend. De Tweede en Derde Divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 22 en 23 augustus 2020. De hoofdklasse mannen start een weekend later op 29 en 30 augustus. In datzelfde weekend beginnen ook de meeste bekercompetities.

De meeste reguliere competities gaan van start in het weekend van 19 en 20 september.

De speeldagenkalender is onder meer samengesteld op basis van een enquête onder ruim 5000 voetballers uit de B-categorie en wedstrijdsecretarissen. Mede dankzij deze input sluit de kalender voor het komende seizoen nog beter aan bij de wensen en behoeften vanuit de verschillende districten.
  • Nog meer dan voorheen is in de kalenders van categorie B (senioren en jeugd) rekening gehouden met de schoolvakanties.
  • Op basis van de resultaten van de in december gehouden enquête onder spelers en wedstrijdsecretarissen wordt een proef gedaan in district Noord waarbij de eerste ronde van de beker van de categorie B senioren mannen in knock-out vorm wordt gespeeld. In de overige districten wordt deze eerste ronde gewoon in poulevorm gespeeld.

  • Een aparte kalender voor schema 8 voor de eventuele organisatie van een 023 competitie.

  • Een aparte kalender voor de pupillen (JO8 t/m JO12) waarvoor komend seizoen het voetbalaanbod wordt opgedeeld in 4 blokken, in plaats van een najaars- en voorjaarscompetitie.
ScreenHunter 4254 Apr. 05 15.57
Het zijn bizarre tijden, normaal gesproken worden de doelen op ons sportpark pas half juni van de velden gehaald. Dit na de toernooien. Echter de vrijwilligers op noord hebben de afgelopen dagen de doelen van het veld gedragen een aan de ketting gelegd voor de kleedkamers. Natuurlijk wel met in achtneming van de anderhalve meter ruimte tussen een ieder.

Het kan verkeren....Maar toch, een dik compliment voor de personen die deze klus geklaard hebben.

De foto's spreken boekdelen

CORONA-UPDATE

Velen herinneren zich nog wel wat ze deden toen het nieuws naar buiten kwam dat er een aanslag was gepleegd op de Twin Towers, de moord op Pim Fortuyn, of toen bekend werd dat Marco Borsato vreemdging met Iris Hond.
Zo vielen de manschappen van P5 in een zwart gat toen afgelopen dinsdag bekend werd gemaakt dat het amateurseizoen ten einde is.

Davy ‘Pit’ Litjens zat met tranen op de bank in zijn mansion te Baarlo, voorlopig even geen Sjiwa…
Geheelonthouder Jannes vergreep zich weer aan de fles en snakte naar de versgebakken snacks bij Café Pierke.
Nadat Liam ‘systeem 2.0’ Klompen en Dirk ‘pincode op rug’ Heijnen waren ontwaakt van een van de vele Fuck-Corona feestjes, barstten ook zij in tranen uit.
Stef Ebisch stak nog een sigaret op, maar dat doet hij normaal ook.

Inmiddels is het vizier van de technische staf van Panningen 5 al volledig gericht op het volgend seizoen (mits anders bepaald door de KNVB). Zo is Macau Brouwer bezig met de verlenging van de spelerscontracten en eventuele versterkingen.

In navolging van sporthelden is Manager Heijnen begonnen met het opnemen van filmpjes met oefeningen voor de spelers ter voorbereiding op komend seizoen. Heb je Robbert altijd al lunges of squats willen zien doen? Houdt deze pagina dan goed in de gaten of neem contact op via: https://www.facebook.com/robbert.heijnen.12

Ben je niet besmet met het COVID-19 virus maar zou je toch graag andere vitale organen aan het werk willen zetten? Kijk dan eens naar het de biermenu bezorgservice van onze sponsor DOK6 Horeca!

Wij staan volledig achter de beslissing van de KNVB en wensen iedereen heel veel sterkte toe in deze roerige tijd!

Panningen 5
ScreenHunter 4254 Apr. 04 15.49