beertje
De voorbereidingen waren grondig uitgewerkt. Echter het had toch heel wat voeten in de aarde, maar het was een prachtige avond. Wat was het geval, het bestuur van de veteranen organiseerde op zaterdag 28 november een digitale pubquiz. En wel zodanig dat alles corona-proof was en iedereen vanuit de huiskamer kon mee doen.

En natuurlijk, de techniek haperde een enkele keer, maar het was een prachtige maar vooral een gezellige en ludieke avond.

De versnaperingen waren in de vooravond naar alle adressen gebracht en om klokslag 20.00 uur zat iedereen klaar en begon het spektakel. Door de goede voorbereidingen verliep deze avond vrijwel vlekkeloos en rond 23.00 uur kwam er een winnaar uit de bus. Natuurlijk werd er door diverse andere teams op ludieke wijze een “Trump” hertelling aangevraagd, maar de beslissing van de jury bleef staan.

Het was een prachtige en gezellige avond die alle verwachtingen overtrof en zeker voor herhaling vatbaar is.

Een dik compliment voor de organisatie.
ScreenHunter 4521 Nov. 29 09.07
Bij het debat over sport in de Tweede Kamer wordt maandag 30 november onder meer gesproken over de prangende wens van de KNVB op korte termijn weer publiek toe te laten bij het profvoetbal. ‘Dit kan een noodscenario afwenden’.

De KNVB meldt zaterdag op haar kanalen: Voetballen zonder publiek kost het betaald voetbal honderden miljoenen euro’s. Trouwe stadionbezoekers en sponsors hebben het leed voor deze bedrijfstak tot nu toe voor een groot deel verzacht, maar ook in deze sector is snel perspectief nodig om straks uit de coronacrisis te kunnen komen.

In totaal loopt het betaald voetbal dit seizoen vanwege de coronamaatregelen zo’n 200 miljoen euro mis. Eerder werd dit cijfer geraamd op maximaal 331 miljoen euro, uitgaande van een geheel seizoen voetballen zonder publiek. Zonder stadionbezoeken valt bij de clubs abrupt zo’n zestig procent van de omzet weg. Het inkomstenverlies voor de clubs is tot nu toe lager uitgevallen dan die maximale raming dankzij vooral de loyaliteit van de sponsoren en de stadionbezoekers. Zo verliep de verkoop van de seizoenkaarten gezien het magere perspectief om de wedstrijden ook daadwerkelijk te kunnen bijwonen ver boven verwachting. Er zijn 235.855 seizoenkaarten verkocht voor het seizoen 2020/’21, ten opzichte van 269.373 een jaar eerder.

ScreenHunter 4519 Nov. 25 15.41Zwaard van Damocles
“Dat is echter geen vangnet of garantie dat de clubs niet in de financiële gevarenzone komen. Het blijft de vraag of de supporters voor het volgende seizoen opnieuw een seizoenkaart zullen kopen als zij het huidige seizoen hier al weinig gebruik van konden maken. Bovendien bestaat bij sommige clubs de kans dat seizoenkaarthouders aan het eind van dit seizoen nog hun geld terugvragen als ze te weinig wedstrijden hebben kunnen bezoeken. Daarmee hebben die clubs gedurende de rest van dit seizoen het zwaard van Damocles boven het hoofd hangen: een hoger verlies kan voor hen dan alsnog realiteit worden”, aldus Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB.

Veilig
Gudde vervolgt: “Ook vanuit dat perspectief zou je weer zo snel mogelijk met publiek willen voetballen als dat weer veilig is. Desnoods in beperkte aantallen. Juist gericht op de veiligheid zijn protocollen voor verschillende scenario’s opgesteld en hebben de clubs tienduizenden euro’s geïnvesteerd in maatregelen. Aan het begin van het seizoen ging dit ook heel goed, bij bijna alle 130 wedstrijden werkte het publiek gedisciplineerd mee aan alle coronamaatregelen en er zijn geen gevallen bekend van personen die in een stadion besmet zijn geraakt. Dit blijkt ook uit de evaluaties van gemeenten, politie en auditteam Voetbal en Veiligheid.”

Januari belangrijke maand
“Januari is voor ons een hele belangrijke maand. We hopen dan echt weer beperkt aantallen toeschouwers te mogen toelaten want als dit nog veel langer gaat duren, dan zal vroeg of laat de schade voor clubs alsnog te hoog oplopen. Niemand schiet er iets mee op als deze clubs omvallen en in Den Haag hun hand moeten ophouden. Dat willen we juist voorkomen door op tijd naar de mogelijkheden te kijken en een stap vooruit te zetten”, aldus Gudde.
De KNVB heeft diverse mogelijkheden om de competities uit te spelen. De beleidsmaker hebben inmiddels voor de landelijke competities diverse opties in kaart gebracht.
Deze opties zouden in principe ook voor de resterende standaardklassen moeten gelden.

De KNVB schetst grofweg drie opties: het uitspelen van de reguliere competities, het spelen van een halve competitie of het afmaken van de eerste speelronde. Onderstaand zijn de opties helder uitgewerkt. Daarbij wordt in eerste instantie uitgegaan van een competitiestart in het derde weekend van januari (16/17).

OPTIE 1: UITSPELEN REGULIERE COMPETITIES
In de reguliere competitie zijn vier speelronden afgewerkt. Dat betekent dat er nog 22 speelronden plaats dienen te vinden. Vanaf het weekeinde van 23 en 24 januari zijn er tot eind juni nog 24 speelweekenden (waarvan ook nog enkele dubbel gepland kunnen worden) beschikbaar. De afgelaste wedstrijden zouden dan doordeweeks ingehaald moeten worden. Voor een nacompetitie is dan geen plaats.

OPTIE 2: HALVE COMPETITIE (TWEEDE SEIZOENSHELFT)
Als tweede optie heeft de KNVB de mogelijkheid om de tweede seizoenshelft af te werken. De clubs zouden de huidige resultaten dan niet meenemen en wordt er een halve competities gespeeld met 13 wedstrijden. Het spelen van nog 13 speelronden zou een nacompetitie mogelijk maken en ook het uitvallen van wedstrijden is gemakkelijker op te vangen.

OPTIE 3: HALVE POULES (HELE COMPETITIES)
In optie 3 heeft de KNVB een voorstel om de competities op te splitsen in poules van 7. Daardoor zou een hele competitie gespeeld kunnen worden van 12 wedstrijden. Omdat er minder druk op de weekenden staat is het mogelijk een nacompetitie of een kampioenspoule / degradatiepoule te spelen. Daarnaast zal de KNVB de poules indelen op regio waardoor er meer derby’s ontstaan en minder reisbewegingen.

Half januari weer voetballen?
De kans dat de amateurvoetbalcompetitie half januari kan worden hervat, zoals de KNVB beoogt, lijkt echter niet zo heel groot.
De coronacijfers dalen niet snel genoeg, zei minister Hugo de Jonge dinsdag in de Tweede Kamer.

De Jonge: ,,De daling die we zo goed hadden ingezet, is gestagneerd in de afgelopen week. Dat betekent ook dat, waar we door de oogharen aan het bekijken waren wat er eventueel te verruimen zou zijn in december, dat op losse schroeven is komen te staan.”

Zelfs extra maatregelen worden niet uitgesloten. Veel zal afhangen van de ontwikkeling in de komende twee weken. Dinsdag 8 december volgt er weer een officiële corona-persconferentie.

ScreenHunter 4519 Nov. 24 17.22
Het Nederlands Elftal zal in december een geplaatste status hebben bij de loting voor de WK-kwalificatie. Dat heeft de FIFA bevestigd.

ScreenHunter 4519 Nov. 26 17.19Door de indeling in Pot 1, waarin de beste tien Europese landen zitten, ontloopt het Nederlands Elftal de meest sterke tegenstanders. Het Nederlands Elftal staat na de recente interlands tegen Polen, Bosnië en Spanje op de 14de plaats op de FIFA-ranking.
Omdat er bij de eerste 14 landen 4 landen van buiten Europa staan, is het Nederlands Elftal momenteel tiende op de opgeschoonde ranglijst.

Nederland ontloopt de negen sterkste landen uit Europa. Dat zijn België, Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje, Kroatië, Italië, Denemarken en Duitsland. In pot 2 zullen Zwitserland, Polen, Zweden, Wales, Oekraïne, Oostenrijk, Servie, Turkije, Rusland en Ierland plaatsnemen.

De loting vindt op 7 december plaats in Zwitserland. In totaal nemen 55 landen deel aan de WK-kwalificatie en daardoor zal Nederland in een poule van 5 of 6 landen terecht komen.
 
Ontwerp je eigen hoodie:
Na het succes van vorig jaar met onze hoodie actie hebben we dit jaar wederom een hoodie actie bedacht. Ontwerp je eigen hoodie voor maar € 25 euro! Stel je eigen hoodie samen met onderstaand formulier. Dit kan natuurlijk in de winkel maar vanaf nu ook online.  Klik op onderstaande afbeelding voor deze Hoodie actie.

ScreenHunter 4508 Nov. 13 18.40

Onze online tool is heel overzichtelijk en werkt super eenvoudig, binnen een minuut heb je jouw hoodie besteld. Vind je het fijn om de hoodie eerst even te passen? Geen probleem, in de winkel hebben we van alle maten pasmodellen.


 
Stuur ons je verlanglijstje en maak kans op leuke prijzen:
Met de decembermaand voor de deur is het nu weer tijd om de verlanglijstjes in te vullen voor Sinterklaas of Kerst. Ook dit jaar willen wij je natuurlijk weer helpen met het afstrepen van de sportieve cadeaus op je verlanglijstjes. En wij begrijpen dat dit jaar anders is dan andere jaren. Daarom hebben wij het volgende bedacht: Stuur ons je verlanglijstje en wij zorgen ervoor dat alle cadeaus op je lijstje worden klaargemaakt, ingepakt en indien gewenst zelfs wordt bezorgt. Hoe werkt het?

ScreenHunter 4510 Nov. 13 18.45
Ga naar www.sportenisleuk.nl/verlanglijstje-2 en vul je wensen in. Na ontvangst nemen we contact met je op om het verlanglijstje door te nemen, zodat wij voor jou aan de slag kunnen. Daarnaast geldt het ingeleverde verlanglijstje ook als lot voor onze WINACTIE. De trekking is op zaterdag 28 november (mogelijk door Sinterklaas) en op zaterdag 19  december. De winnaars ontvangen mooie prijzen, waaronder een cadeaubon van € 25 euro.


 
Maak een personal shopping afspraak:
Wij kunnen ons voorstellen dat je door alle corona perikelen minder graag naar de winkel komt om eventuele drukte te vermijden. Daarom bieden wij je graag de mogelijkheid om een personal shopping afspraak te maken. Je hebt dan even de winkel helemaal voor jou alleen samen met één van onze specialisten. Je kan dan in alle rust even lekker komen shoppen zonder andere mensen om je heen. Interesse? Maak dan nu een afspraak via www.sportenisleuk.nl/personal-shopping

Heb je nog vragen over één van bovenstaande acties, laat het ons weten, wij zijn telefonisch bereikbaar op 077 3071676 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast geven wij de komende weken heel veel cadeautips voor de december maand via onze social media kanalen, dus blijf ons volgen .


Met sportieve groet,

Dennis van Woezik
ScreenHunter 4509 Nov. 13 18.42