beertje
Op ons sportpark is de afgelopen week nieuwe verlichting geplaatst.  De frima Insta heeft, te samen met de vrijwilliigers,  deze klus geklaard. Ondanks het feit dat er toch kleine problemen waren, is de dit werk toch naar alle tevredenheid geklaard.

Dus...de teams kunnen komende week naar hartelust trainen.

Natuurlijk weer een woord van dank voor de vrijwilligers van noord, die weer de broodnodige hand en spandiensten hebben verricht.

Onderstaand enkele foto's. 

Column Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal


Op het WK in Rusland is onderzoek gedaan naar oorzaken van de vertragende factoren in voetbalwedstrijden. Daaruit is gebleken dat uitballen, vrije trappen en ingooien de belangrijkste aanleidingen vormen voor traagheid in het spel. Met als gevolg dat er zestig minuten zuivere speeltijd overbleven per wedstrijd.

Je kunt daarvan zeggen: hoort bij het voetbal, zorgt voor een zekere spanning en zo doen we dat nu eenmaal. Het is in mijn ogen irritant tijdrekken. Van een aantal onderdelen in het voetbal mag je je bovendien afvragen waarom ze er ooit in terecht zijn gekomen. Want de gele kaart wordt eigenlijk niet serieus genomen en de inworp blijft een ongemakkelijk ding. Alsof je met twee handen in je nek (en voeten op de grond) een pannenkoek in het veld moet werpen. Ik ben daarom blij met de initiatieven van Gijs de Jong, onze secretarisgeneraal, die innovatie en spelregelvernieuwing in zijn portefeuille heeft. Hij knoopt banden aan met mensen in het binnen- en buitenland om te kijken welke mogelijkheden we kunnen creëren om het voetbal sneller, attractiever en eerlijker te maken. Zo kwam Gijs ook in contact met voetballiefhebbers uit de duin- en bollenstreek. Zij organiseerden vorig jaar een wedstrijd met aangepaste spelregels (FC Lisse tegen Quickboys in de Avant Garde Cup 2.0). Dankzij de positieve resultaten wilden deze initiatiefnemers een grootschaliger experiment starten, een proeftuin voor de toekomst van ons voetbal. Het liefst samen met de KNVB.

Daarom gaat vanaf 2 oktober de Future Rules Football League van start. Het betreft een innovatieve, officieuze competitie waaraan tien topamateurclubs uit de duin- en bollenstreek meedoen, waaronder ARC, FC Lisse, Westlandia, Katwijk, Quick Boys, VVSB, Rijnsburgs Boys, Alphense Boys, AFC en de Koninklijke HFC. Hun reserveteams Onder 23 spelen straks in zeven rondes, eens per maand, vijf wedstrijden, waarbij in elke speelronde één wedstrijd op de KNVB Campus in Zeist wordt gehouden. Dat doen ze met drie nieuwe regels:

1. Self-pass
Spelers mogen bij een vrije trap zelf beslissen wat ze doen, dribbelen, schieten of passen.
 
2. Intrap
In plaats van de ingooi mag een bal worden ingedribbeld of geschoten.
 
3. Tijdstraffen
Geel betekent vijf minuten eruit, rood betekent vijf minuten straf en een verplichte wissel.

De laatstgenoemde maatregel wordt overigens al gehanteerd in de B-categorie van het amateurvoetbal en werd na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuijzen ingevoerd. Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat het aanpassen van spelregels, waaronder de tijdstraf, een enorm positief effect heeft op spelers.
 
Wie wil zien hoe het in de praktijk werkt, kan de wedstrijden van Future Rules Football League bekijken op VoetbalTV. We zijn benieuwd wat voetbalminnend Nederland ervan vindt. Kritiek mag. Maar we horen het ook graag als je het een verbetering vindt. Bovendien zijn we benieuwd naar suggesties voor andere spelregels en mocht jouw club, of team, mee willen doen aan experimenten, meld je dan aan bij onze verenigingsadviseurs.
 
Stel dat de testcompetitie meer snelheid, aanvallen en kansen oplevert, dan zullen we alle bevindingen overdragen aan de IFAB (Internationale spelregelbond) en hopen dat we op korte termijn de eerste officiële wedstrijden kunnen spelen.
 
Ik kijk er naar uit.
Geacht lid, geachte ouder of verzorger,

Wanneer u reeds een doorlopende machtiging voor de contributie heeft ingevuld hoeft u dit jaar niets te doen wat betreft de contributie.

Volgende week wordt de contributie van het nieuwe seizoen 2018-2019 automatisch van uw bankrekening afgeschreven.
De mensen die geen doorlopende machtiging hebben ingevuld ontvangen persoonlijk bericht.
Mocht u nog wijzigingen in uw adresgegevens of banknummer door willen geven dan kan dat via onderstaand mailadres.
Wilt u de nieuwe contributietarieven voor het seizoen 2018-2019 nog eens bekijken, klik dan hier.
Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van deze mededeling dan horen wij dat graag.

Tot slot wensen wij u een leuk, gezellig en vooral sportief voetbalseizoen 2018-2019 toe.

Met vriendelijke sportgroeten,

Namens het bestuur van Sportvereniging Panningen,

Mark Daniels
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-42152454
Zondag begint het spel om de knikkers. De goede of slechte resultaten uit de voorbereiding kun je overboord gooien. De praktijk is altijd anders. Ook aankomend weekeinde zal dit blijken.

Panningen 1 gaat op bezoek naar Beringe. De vereniging waar we mee samen werken inzake het damesvoetbal en een van de betere ploegen in de vierde klasse D. Ook dit jaar zal het een strijd worden op de scherpst van de snede. Maar de eerste klap is een daalder waard. Dus we gaan toch voorzichtig uit van een zwaarbevochte overwinning.

Het tweede gaat op bezoek naar Caesar 2 in Beek. Voor Panningen 2 geldt dat ze dit seizoen het goede voetbal ook moeten omzetten in punten. Wat is mooier dan aankomende zondag te winnen en met drie punten naar huis te rijden.

Panningen 3 kruist de degens met sc Irene 4. Een nieuwe tegenstander dit seizoen. Irene staat garant voor goed voetbal. Dus het derde weet wat het moet doen dit seizoen. Wegblijven uit de onderste regionen.

Het vierde start de competitie met een thuiswedstrijd tegen HBSV 6. Als alle lichten op groen staan, moet een overwinning mogelijk zijn.

Panningen 5 treft meteen al een zware tegenstander. Neerkandia 3 is de opponent. Met een punt zijn we al tevreden. Met een overwinning wordt Panningen 5 overladen met complimenten.

Met trots kunnen we mededelen dat de rubriek "de toto" weer terug is.  Een leuke bezigheid waar veel mensen aan mee deden en dus nu weer mee kunnen doen. Er kan een gokje gewaagd worden op de uitslag van de wedstrijden van Panningen 1.

Voorspel de uitslag van de wedstrijd : Bevo 1 - Panningen 1

Stuur uw voorspelling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kans op 5 consumptiebonnen.

ScreenHunter 1834 Sep. 19 16.51


DE WINNAAR OF WINNARES MOET ZICH WEL EVEN ZELF MELDEN BIJ JAN JANSSEN!!!!!!!!!! 
DE PRIJS (PENNINGEN) KAN TOT EEN MAAND NA DE 'TOTO-WESTRIJD' AFGEHAALD WORDEN. HIERNA VERVALT HET RECHT OP DE PENNINGEN.