beertje
 Mo3

MOHAMMED AMHAOUCH

Je namen en bijnaam?                                                                                
Mohammed Amhaouch. Bijnaam ‘Mo’
Adres en woonplaats?
St. Vincentiusstraat 58 te Panningen.
Geboortedatum en -plaats?
27 april 1973, thuis op de Poorterweg 31 te Koningslust. (Raar maar waar).
De vrouw van je dromen?
Ben uitgedroomd sinds 1998. Mijn prachtvrouw Fouzia.

Mo17

Uit welke gezinsleden bestaat de familie Amhaouch?
Ons gezin bestaat uit mijn vrouw Fouzia, onze 2 zoontjes Dawoud (7), Adam (6) en ons dochtertje Amina (4) en ikzelf.
Welke opleiding(en) heb je gevolgd?
MTS Werktuigbouwkunde te Venlo en Logistiek Management te Utrecht.
Waar werk je en wat zijn daar jouw taken?
Ik werk sind 1994 bij Canon Production Printing in Venlo (voorheen bekend als Océ). Ben internationaal Logistic-Planner. Met andere woorden: ik zorg ervoor dat de grondstoffen die we nodig hebben voor productie en die we wereldwijd inkopen (o.a. in Duitsland, Frankrijk, Spanje, the UK, China en USA) gunstig, correct en tijdig bij ons in Venlo arriveren. Afgelopen juli heb ik mijn 25 jarig dienstjubileum mogen vieren.

Mo8

Hoe ziet je voetbalcarrière eruit?
Ik ben begonnen in de jeugd bij Helden in de D3. Ik moest vanwege mijn leeftijd (10 jaar) nog eigenlijk bij de E-tjes voetballen maar die teams waren reeds vol. Ik scoorde gedurende mijn eerste seizoen 36 doelpunten en mocht al gauw tijdens dit lopende seizoen naar de D1 verkassen. Vervolgens C1 (parallel een jaartje jeugdplan VVV & KNVB Limburgs zaalvoetbalteam), vervolgens B1 en A1. Op mijn 17e debuteerde ik als spits in Helden 1 dat voetbalde tegen degradatie in de 2e klasse B. Op mijn 18e heeft Jos Houben me naar S.C. Rhenania Hinsbeck (D) gehaald dat in de Kreisliga A (3de klasse) speelde. Daar heb ik anderhalf seizoen met plezier gespeeld. Omdat Jos na dat jaar al vertrok als trainer, hield ik het daar na anderhalf seizoen ook voor gezien. Vervolgens heeft Jay Driessen (oud-speler VVV en huidige assistent-trainer bij VVV) me naar RKSV Venlo (beter bekend als ‘Genooi’) gehaald, waarmee ik binnen 5 seizoenen 4 keer kampioen werd. We promoveerden van de 4de klasse G t/m de hoofdklasse B. Na 1 jaar hoofdklasse degradeerden we naar de 1e klasse D omdat de hoofdsponsor ‘visboer de Grieze’ failliet werd verklaard, waardoor er geen geld meer was! Ben helaas reeds op mijn 24e in de 1e klasse D moeten stoppen met voetballen vanwege grote blessures. Ik heb in mijn Venlo-periode mijn kuitbeen gebroken, zowel in mijn linker als rechter knie de voorste kruisband afgescheurd en heb beschadigingen aan het kraakbeen opgelopen.
Waarom ben je destijds gestopt bij de veteranen?
Ik bleef maar last houden van het ontstoken kraakbeen in mijn beide knieën als ik op zaterdagmiddag een potje had gespeeld. Ik kwam dan op maandag als een pinguïn binnenwandelen op het werk en het duurde minimaal 4 tot 5 dagen, voordat ik weer enigszins normaal kon lopen. Hevige aangeboren O-benen en jarenlang 6 keer in de week voetballen had toch zijn tol geëist. Het kraakbeen in mijn beide knieën was volgens de orthopeed helemaal versleten en ik moest dringend geopereerd worden om erger te voorkomen. Ze hebben mijn rechterbeen in april 2019 nog kunnen redden door er een stukje uit te zagen en recht te zetten maar mijn linker knie helaas niet. Deze is sinds september 2019 voorzien van een volledige knieprothese. Al met al gaat het nu redelijk. Ik mag nooit meer voetballen maar ben in ieder geval van de hevige pijnen af. Ik vond het wel jammer; ik vond het wel gezellig bij de mede-oudjes.

Mo7

Je voetbalkwaliteit en favoriete speelpositie?
Ik speelde in de spits en zowel op de rechter als linkerflank. Ik was erg rap en had een conditie van een Arabisch renpaard. Rondde het vaak zakelijk af zonder al te veel poespas. Dat zouden ze tegenwoordig vaker moeten doen, dan zouden ze veel efficiënter zijn.
Wat wil je JO9-2 nog graag bijleren?
Ik wil de jongens op een speelse manier het voetbalspelletje leren. Meegeven dat winnen heel erg leuk is maar ook laten inzien dat soms een keertje verliezen ook niet erg is. Dit hoort erbij in het dagelijks leven. En geloof mij: deze kids zullen nog vaak vallen en opstaan. Ik wil ze in ieder geval meegeven dat ze altijd hun best moeten blijven doen en niet te snel opgeven als het even tegenzit.
Hoe bereid je een training voor?
Tegenwoordig krijgen we ze mooi aangereikt van de technische commissie. Dat scheelt je op de zondag of dinsdagavond de training op papier te zetten. Ik lees het door en probeer zoveel mogelijk de oefenstof bij de kids in de praktijk te brengen. Waar nodig wijk ik er vanaf en gebruik mijn eigen ervaring en creativiteit.

Mo9

Waar ligt voor jou de uitdaging op het voetbalveld?
De kids proberen bij deze sport te (be)houden. Ze hebben tegenwoordig zoveel keus om uit te kiezen. Maar kids moeten vooral doen waar ze het meest plezier in beleven.
Noem enkele voordelen van de fusie met Egchel?
Je hebt bij een fusie een grotere vijver om uit te vissen. Zowel bij de spelers als bij het kader. Op sportief niveau worden we ook sterker en kunnen we op den duur weer meedoen met de grote(re) clubs in de regio. Qua onkosten (onderhoud velden) en financieel (sponsors) zal het ook zijn nodige voordeel gaan opleveren. Of je nu in een groen, oranje of groen/ oranje shirtje speelt... dat zal de spelers niks uitmaken. Samen zijn we sterk. Ben trouwens wel erg benieuwd naar de naam van de fusievereniging bij de jeugd en het ontwerp van het nieuwe tenue voor het seizoen 2021/2022.

Mo19

Jouw speciale voetbalmoment?
Onze kampioenswedstrijd in de playoffs op een prachtige lenteavond tussen Helden C1(o.a met: Remco Heijnen, Bart Hunnekens, Roel Janssen, Bram van Ravensteijn) en Panningen C1 (o.a: Bart v. Horen, Wahitten Esmer, Sandor Arts, Mark Maassen, Wilgert Janssen, René Lormans, Wilbert Janssen, Guido Peeters, Leon van Maris en Pieter Chatrou) op het Sportpak Kerkeböske van Helden in het seizoen 1986. Wij wonnen die wedstrijd destijds met 3-1 waarbij ik 2x scoorde. Heeft ons helaas niet gebaat want Panningen won diezelfde week met 6-1 van F.C.V op de Dél waarbij wij eerder in ‘t Ven met 1-0 van F.C.V hadden verloren. Panningen C1 werd alsnog kampioen.
De uitslag tegen Bevo?
4-1 winst voor Panningen.
Je hobby’s naast voetbal?
Reizen, uit eten en me amuseren met ons gezin. Ik ben penningmeester van Moskee Assalaam in Panningen en lid van een commissie van het Piuspark Project.

Mo6

Typisch Mohammed Amhaouch….?
Vriendelijk en behulpzaam. Mijn vader zei altijd: vriendelijkheid kost niks.
Noem enkele karaktereigenschappen van je?
Loyaal, een doener, help graag en kan slecht nee zeggen als men een beroep op me doet. Kan totaal niet tegen onrechtvaardigheid en zal dit dan ten alle tijde kenbaar maken.
Waar en wanneer heb je Fouzia leren kennen?
Ik heb Fouzia in 1998 leren kennen tijdens onze revalidatie bij een fysiofitness centrum in Tegelen(Steyl). Ik had destijds mijn 1e kruisband afgescheurd met voetballen en zij had een aanrijding gehad met haar fiets tegen een auto en last van haar schouder. Ik kwam haar op de trap tegen en dacht WAUWWW..... Even op de lijst gecheckt wie ze was en had me de eerstvolgende les stiekem bij haar in de groep ingepland. Ik heb me de lessen daarna wel moeten uitsloven tijdens het roeien om een beetje indruk op haar te kunnen maken. Maar dat is het nu na een relatie van ruim 22 jaar allemaal dik en dubbel waard geweest.
Heb je nog prioriteiten voor dit jaar?
Ikke niet, maar de vrouw des huizes wel... ze heeft me onlangs een nieuwe accuboormachine cadeau gedaan die nog ongebruikt is...

Mo11

Hoe heeft corona de afgelopen periode jouw leven beïnvloed?
Het is helaas best dichtbij gekomen. Ons oudste zoontje Dawoud heeft in april ook een week in het ziekenhuis in Venlo gelegen met hoogstwaarschijnlijk corona. Zijn rechterlong was volledig aangetast. Gelukkig is hij nu enigszins hersteld. Zijn conditie is daardoor wel sterk achteruit gegaan en het kan nog maanden gaan duren voordat hij weer dezelfde is. Na alle droevige gebeurtenissen ben ik wel heel veel zaken gaan relativeren. Ik wens de mensen die de afgelopen maanden een dierbare hebben verloren veel sterkte en geduld in deze moeilijke tijd.
Was is je grootste gemis tijdens de corona?
De gezellige familiefeestjes of bijeenkomsten met vrienden die we voorheen hadden. Nu is dat toch allemaal iets moeilijker geworden.
Van welke muziek word je vrolijk?
Geef mij maar 80’s en 90’s Old school Disco muziek. De band Kool & The Gang met de songs ‘Get Down on it’ of ‘Celebration’ behoren toch wel tot mijn favorieten. De muziek van tegenwoordig gaat me allemaal iets te snel. Ken de namen ook niet (onthouden). Blijkbaar heb ik daar ergens een afslag gemist.

Mo5

Wat kijk en lees je zoal?
Bij films val ik meestal na een half uur reeds in slaap. Kijk graag naar documentaires op Netflix & BBC of documentaires van Ter zake van onze Vlaamse buren. Voetbal kijken op tv zonder publiek vind ik niets meer aan. Voor rustig een boek lezen heb ik het geduld niet en vooral de tijd niet meer voor met 3 opgroeiende kids. Het zijn wat dat betreft tropenjaren.
Welk gerecht mag Fouzia altijd op tafel zetten?
Een rijk gevulde vissoep. Ze maakt de beste.
Wie zijn jouw helden?
Mijn vader en moeder.
Mijn vader is in 1963 naar Nederland gekomen om ons als gezin (6 kinderen) een beter leven te kunnen bieden. Mijn vader was destijds de eerste Marokkaanse gastarbeider in de Gemeente Helden. Mijn liefdevolle vader (Mohamed) is helaas in 2014 overleden. Hij heeft had voor ons gewerkt en ondanks de 6 kinderen kwamen we niets te kort.
Mijn zorgzame moeder heeft ons goed en liefdevol opgevoed en ik blijf ondanks dat ik bijna 50 ben nog steeds haar kleine Himito (Mo’tje). Als wij het als ouders ook zo kunnen doen, dan teken ik hiervoor.

Mo18

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Stoppen met actief voetballen. Het is goed zo.
Je favoriete feestdag?
Het Suikerfeest. Het is een gezellig samenzijn met familie en vrienden na de vastenmaand Ramadan.
Wat is de laatste smoes die je hebt gebruikt?
Sssst... dat ik ga ik niet vertellen anders leest Fouzia dit!
Waar maak je je zorgen over?
Over de verharding in de maatschappij. Met alle perikelen die elders spelen in de wereld en overslaan naar Nederland wordt het er soms niet gezelliger op. Het wordt een beetje ieder voor zich en god voor ons allen. Hoop dat onze kids zonder al te veel zorgen kunnen opgroeien.

Mo13

Je favoriete gereedschap?
Mijn telefoon. Je kunt in deze tijd vanwegede communicatie helaas niet meer zonder dat ding.
Als ik zeg ‘Lid van de Tweede Kamer’, dan zeg jij?
Mijn oudere broer Moes (Mustafa Amhaouch). Een doener en een bruggenbouwer. Een rasechte optimist met het hart op de goede plek. Ben erg trots op hem dat hij dit door eigen inzet heeft kunnen bereiken. Politiek en het verenigingsleven zijn toch zijn dingetje.
Een gouden tip voor het kantinepersoneel?
Misschien eens wat snacks van Mekkafood in de vriezer leggen dan kunnen de kids en volwassenen die graag halal snacks nuttigen ook eens een broodje frikandel of hamburger nuttigen. Is een win/win situatie voor iedereen.
Wat zou je nooit meer over willen doen?
De afgelopen 3 jaar. We hebben als gezin op medisch gebied veel te verduren gehad maar zijn er als gezin ook heel sterk uitgekomen.

Mo15

Typeer Ronald Leenders...?
We zijn nu reeds voor het 4e voetbalseizoen een trainerskoppel, omdat onze zoontjes Pim en Dawoud in dezelfde teams spelen. Ronald is een vriendelijke, rustige en bescheiden kerel met het hart op de goede plek. Een man van weinig woorden, maar als hij iets zegt dan hecht men daar ook waarde aan. We vullen elkaar goed aan.
Waardoor raak je geïnspireerd?
Mensen die met 0 eigen belang de medemens helpen. Dan doe je het als mens goed.
Je grootste miskoop ooit?

De hoekbank die we nu hebben. Zitten gaat wel maar als je daarop in slaap valt en midden in de nacht wakker wordt lijkt het erop alsof er een kudde olifanten over je heen is gedenderd. Dat was bij onze vorige bank niet zo.
Welke situatie vind je erg stressvol?
Ik raak niet snel in de stress. Maar als het de gezondheid van onze kids betreft maak ik me wel soms extra zorgen. Op het moment zelf blijf ik wel koel maar als ze rustig liggen te slapen laat ik dan wel eens een traantje. Maar we hebben de laatste jaren zoveel meegemaakt dat je hierin wel wat rustiger wordt.

Mo14

Waarmee zou je het liefst verrast worden?
Weer eens een weekendje weg (zonder de kids) met Fouzia. Dan mag zij dit regelen, hahaha.
Wat zou je ooit nog willen leren?
Goed en lekker koken. Als ik eerlijk ben doe ik dit veel te weinig.
Welke film moet iedereen hebben gezien?
The Green Mile (1999) met in de hoofdrol Tom Hanks. Heb deze film wel 5x gezien maar blijft een leuke film.
Als je één ding zou kunnen veranderen, wat is dit?
Ik had in de tijd dat ik bij VV Helden voetbalde niet naar Duitsland moeten verkassen. Heb op jonge leeftijd toch een hele voetbalperiode gemist met mijn jeugdvrienden en voetbalmaatjes. We hadden een mooie lichting. We spreken ons nog wel eens over de mooie wedstrijden van destijds. Vooral de herinneringen op het Sportpark Kerkeböske blijven altijd leuk.

Mo10

Heb je een leuke traditie?
Jaarlijks met een vriendenteam deelnemen aan een voetbaltoernooi tegen en met Marokkaanse ex-profs die voor het merendeel verspreid in Europa leven. Sommige spelers komen er speciaal voor overvliegen vanuit Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Noorwegen en zelfs Marokko. Nu ik zelf niet meer actief mag voetballen valt mij dit best zwaar. Na het toernooi maken we er een gezellig feest van.
TV-Serie of computerspel?
Dan computerspel. Heel vroeger Pacman op de Atari 2600.
Boot of trein?
Trein. Dan krijg je toch iets meer mee van de omgeving. Water is ook maar water.

Mo4

Duitse Bundesliga of Engelse Premier League?
Premier League. De beleving van het voetbal is daar geweldig. Ben wel eens op Old Trafford en Wembley geweest. Die stadions stralen gewoon voetbal pur sang uit.
Ochtend- of avondmens?
Avondmens. Als iedereen rustig ligt te slapen ga ik stiekem kijken of er nog iets lekkers te knabbelen valt.
Huishouden of tuinieren?
Tuinieren. Geeft wel ontspanning waarbij je het hoofd kunt legen.
Afsluiten met een leuke mop, anekdote, motto of spreuk…..?
Tijdens een competitiewedstrijd in Duitsland stonden we met 2-1 achter. De tijd begon te dringen. Onze voorstopper Klaus werd wat te opportunistisch en schoot van een meter of 30 op doel. De bal...een afzwaaier...raakte bijna de cornervlag. Onze trainer Jos sprong kwaad op uit de dug-out en riep: “Klaus....probiere es mal von 50 meter.” Hahahaha. Jos kon er niet om lachen, maar wij lagen allemaal in een deuk.

Mo16

Mo12 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je zelf ook geinterviewd worden of wil je een kandidaat aandragen?
Dit kan, laat het mij weten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de rest wordt geregeld.
De enige voorwaarden: een volwassen lid van sv Panningen.