beertje
Paul6

PAUL JANSSEN

Je namen in je paspoort en je bijnaam?
Paul Pieter Johan Janssen en mijn bijnaam is Flemming (Flem).
Adres en woonplaats?
Jacob van Marisring 44 te Helden.
Geboortedatum en -plaats?
13 Oktober1967, Kepèl.
Uit welke gezinsleden bestaat de familie Janssen?
Lianne (47), Veron (16-jarige dochter) en Jente (12-jarige zoon).
Welke opleiding(en) heb je gevolgd?
Basisschool (Mariaschool Panningen), HAVO (BBC) MEAO (Venlo) en diverse vakdiploma's.
Je werkt bij Karis Adviesgroep, wat is je vakgebied en wat zijn je taken?
Relatiebeheerder voor particuliere en zakelijke klanten en ondersteuning van de zakelijke collega-relatiebeheerders. Met 5 relatiebeheerders en 1 parttime schadebehandelaar proberen we onze relaties zo goed mogelijk te bedienen. Daarnaast behoor ik tot het managementteam, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de afdeling schadeverzekeringen.
Vertel een leuk voorval op de werkvloer?
‘Good old’ Jan Karis liep bij de verbouwing zichtbaar te twijfelen wat hij met een oud relatiegeschenk moest doen. Toen hij dit relatiegeschenk met veel moeite toch weg had gegooid, vertelde ik hem ietsjes later dat de ondernemer gebeld had of Jan het relatiegeschenk nog had omdat hij dit weer cadeau wilde doen aan andere ondernemers. Ik heb nog nooit zo’n geschrokken gezicht gezien. Toen hij richting container liep, heb ik hem maar verteld dat het een grapje was. Mijn collega kwam niet meer bij.

Paul11

Hoe ziet je voetbalcarrière eruit?
E4, E1 (beenbreuk), D3, D2, C3, C2, B3, B2, A3, A2, 9e, 7e, 6e, sabbatical van 7 vette jaren en sinds geruime tijd bij de veteranen.
Welke voetbalkwaliteit beheers je als de beste?
Tegenstander voor de voeten proberen te lopen, de bal af proberen te pakken en in te leveren bij iemand die wél kan voetballen… én de bal hoog opwippen.
Wat zie je graag veranderen bij de veteranen?
Dat er jeugdig talent bij komt zodat er nieuwe aanwas komt. Zie toch vrij regelmatig leeftijdsgenoten helaas afhaken met blessures en hierdoor ook afgelaste en (grote) verliespartijen. De nieuwe aanwas is nog niet verwend met resultaten.
Fuseren met Egchel, hoe kijk jij hier tegenaan?
Doen! Meer jeugd, meer vrijwilligers, meer veteranen, meer senioren, meer toeschouwers, meer meningen. Jeugd gaat (volgens mij) al goed samen.
Jouw speciale voetbalmoment?
Dat zijn er eigenlijk drie:
- Terugspeelbal (ik was keeper), onder de voet door, ruim in de goal en dan met de wijsvinger op en neer en “nee, nee, de bal moet helemaal over de lijn zijn” roepend, terwijl mijn schoen in het achterste net bleef haken. Gelukkig stond de scheidsrechter (te) ver af.
- Tijdens een wedstrijd van Panningen 9 met Wiel Verlinden als scheidsrechter, kwam Wiel met de tip om me bij de eerstvolgende aanval in de 16 te laten vallen. Natuurlijk was ik dit niet van plan, maar werd in de 16 licht weggeduwd, waardoor ik mijn evenwicht niet meer kon houden, maar dacht: niet vallen, niet vallen. Dit hield ik vol tot een halve meter voor de achterlijn…een hard fluitje en een halve meter hoog springende Wiel Verlinden: penalty! Ik werd op dat moment schwalbekoning genoemd door de tegenstander. Gelukkig dat Arno v.d. Velden de penalty ver langs schoot. Gerechtigheid! Of karma?
- In wedstrijd van Panningen 6 tegen Merefeldia (die samen met ons streden om het kampioenschap) werd onze keeper Roger van Galen eraf gestuurd, omdat hij een doorgebroken speler had gevloerd. Ik moest onder de lat en stop de penalty, waardoor we op kampioenskoers bleven en later dat jaar ik voor de eerste (en laatste) keer kampioen werd, o.l.v. Sjaak de Bruijn en John Ebisch.

Paul1

Andere hobby’s behalve voetballen?
Sinds 3 jaar (veel) lezen, met name Scandinavische thrillers. Op dit moment staat de teller op 75 boeken van ongeveer 400 blz. per boek. En uiteraard voetbal kijken.
Typisch Paul Janssen….?
Binnensmonds, mompelend, amper hoorbaar praten. Buiten het veld: rustig, relativerend. In het veld het tegenovergestelde, waardoor er wel eens een opstootje met de tegenstander ontstaat. Noem het jeugdige onbezonnenheid…
Je goede en mindere karaktereigenschap?
Laat ik graag aan anderen over. Heb zelf een te gekleurde bril op.
Waar en wanneer heb je je vrouw leren kennen?
Zoals de meesten bij Kubke (Voor de jongeren onder ons: Club Ultra) in maart 1995.
Je favoriete plekje in of rondom het huis?
Op de bank of op bed met de e-reader of voetbal kijkend.
Try before you die?
Te oud voor.
Het mooiste ‘Paul’-moment?
Cliché: geboorte van Veron en Jente.
Wat staat bovenaan op je ‘to do list’?
(Nog) niets.

Paul2

Je favoriete tv-programma’s?
Expeditie Robinson, De Slimste Mens, Wie Is De Mol en Kees van der Spek.
Welke klus staat thuis altijd voor je klaar?
Lianne heeft al de nodige dingen gedaan als ik thuis kom, maar in het weekend wil ik wel eens koken.
Heb je vakantieplannen in het verschiet?
We hebben ze in het verschiet maar zijn er nog niet uit waar we naartoe gaan. Zal waarschijnlijk met carnaval een stedentrip worden en in de zomervakantie Oostenrijk of Spanje, maar kan ook zomaar iets anders zijn.
Wat wil je in 2020 bereikt hebben?
Het leven komt zoals het komt. Ik heb geen doel wat ik perse in 2020 gehaald zou moeten hebben.
Heb je een leuke traditie?
Sinds het overlijden van de ouders de jaarlijkse kerstbrunch/kerstdiner met mijn broers en zus en de aangetrouwden en kinderen. Vroeger ook kermismaandag matinee, maar de laatste jaren is het er door de vakantie vaak niet meer van gekomen en de Mansluj-zitting (al 20 jaar).
Wat kook en eet je het liefst?
Nieuwe, exotische gerechten koken en eten.
Als ik zeg: ‘Vuurwerkverbod’, dan zeg jij?
De overheid moet niet teveel betuttelen. Lekker laten knallen, maar wél pas op oudejaarsavond.

Paul3

Wat zou je graag tevoorschijn toveren?
Mijn overleden ouders en schoonvader. De kinderen hebben eigenlijk t ekort een opa en oma gehad.
Noem een favoriet nummer uit de Top 2000?
‘Avond’ van Boudewijn de Groot, ‘Twieje Wurd’ van Rowwen Hèze en ‘Mag Ik Dan…’ van Claudia de Breij. Sterke teksten die af en toe mijn emotionele snaar kietelen.
Je grootste blunder ooit?
Kan ik me (even) niet herinneren of heb ik verdrongen.
Heb je een verborgen talent?
Ik ben nergens extreem goed in en waarschijnlijk zal ik dan ook geen talent hebben, of het weet zich ontzettend goed verborgen te houden.
Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Je mag altijd laten horen als je het ergens niet mee eens bent of iemand ongelijk heeft. Als je het maar met respect doet. Vooral dat laatste!
Je favoriete feestdag?
Kerstmis. Lekker relaxt met eten, drinken, spellen en met de families samen komen en ‘bèjkalle’.
Noem je 3 favoriete bordspellen?
Risk, De Kolonisten Van Catan en Monopoly.
Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Iets andere bezetting en werkwijze van onze afdeling bij Karis.

Paul10

Typeer Martijn Manders...?
Ondanks dat hij waarschijnlijk wel eens iemand tegen de haren instrijkt, is het een goede organisator, vakidioot (in de goede zin van het woord) goede spreker, groot netwerk en enthousiast.
Welk leesgerei zou je iedereen aanraden?
Alles van John Grisham en Scandinavische thrillerschrijvers (hier vloeit weleens bloed).
Hoe breng je een regenachtige dag door?
Lezend op de bank of voetbal kijkend op bed.
Welke goede daad heb je onlangs gedaan?
‘Drek plukke’ bij De Noabere in Grubbenvorst. Een dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking.
Door welk sporticoon word je geïnspireerd?
Luuk de Jong. Te groot voor servet en te klein voor tafellaken. En toch overal knokken om te slagen en bij tegenslag toch positiviteit uit te blijven stralen naar supporters en medespelers. Je ziet nu het verval bij PSV als hij er niet is. Voor PSV en Luuk de Jong is het het beste dat hij weer terug komt naar Eindhoven, waar hij op handen gedragen wordt.
Wat zou je gaan doen als je een carrière-switch kon maken?
Mediator of budgetcoach.
Met wie heb je allang niet meer bijgepraat en zou je graag weer eens willen afspreken?
Met meerdere vrienden. Doch door drukke levens komt het er niet altijd van. Nu de kinderen ouder worden, komt er wat meer tijd vrij. Dan kan ook weer het “achterstallig onderhoud" in afspraken opgepakt worden.
Waar word je stiekem blij van?
Als iedereen om me heen (thuis en op het werk) lekker in zijn vel zit.

Paul4

Een gratis vliegreis naar…?
De Malediven. Zon, zee, strand, snorkelen en op een strandbed lekker wegdromen. Op vakantie kan ik goed helemaal niets doen en lekker afschakelen van de dagelijkse hectiek. In de vakantiedagen heb ik dan ook geen (digitale) lijntjes open staan met het werk.
Waar ben je nog een groentje in?
Ik ben nergens nieuw aan begonnen, dus ook geen groentje. Al heb ik dat gevoel bij het voetballen wel eens. Na 45 jaar maak ik nog steeds ‘rookie-fouten’.
In wiens schoenen zou je graag willen staan en waarom?
In mijn eigen schoenen. Ieder huisje heeft zijn kruisje en het gras bij de buren is altijd groener. Je moet er zelf het beste van maken en de ene keer lukt dit beter dan de andere keer.
Series of Films?
Films. Bij series wordt het al snel een soort verplichting om wekelijks te moeten kijken. Meestal heeft één van de kinderen Netflix al geclaimd, dus worden de films die ik wil zien later op de avond bekeken. Vaak kies ik een film waar ik het boek van heb gelezen en bijna altijd is het boek beter.
Horen of zien?
Zien. Soms zou het wel goed uitkomen als je niet kon horen.
Voorgerecht of nagerecht?
Voorgerecht en met name soep. Hiervoor kunnen ze me midden in de nacht wakker maken.
Skiën of schaatsen?
Skiën. Bij het schaatsen zit altijd de veter los en krijg je ijskoude handen en is de klap bij het vallen harder.
Afsluiten met een leuke mop, anekdote, motto of spreuk…..?
Neem jezelf niet te serieus. Doe je dingen die jij goed dunkt, als je anderen maar niet tekort doet. Doe geen dingen om anderen NIET teleur te stellen. Je moet jezelf er ook goed onder voelen.

58 Paul

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je zelf ook geinterviewd worden of wil je een kandidaat aandragen?
Dit kan, laat het mij weten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de rest wordt geregeld.
De enige voorwaarden: een volwassen lid van sv Panningen.