Buiten gewoon Sporting Peel en Maas MO19-1: Kampioenswedstrijd round 1!

Zaterdag 16 november, een zaterdag zoals zovelen, of toch niet?
Een gewoon voetbalwedstrijddag, of toch niet?
Gewoon met de auto afreizen, of toch niet?

Nee natuurlijk niet. Er is niks gewoons aan 16 november 2019! Het is buitengewoon ongekend.

De dag waarop Sporting Peel en Maas MO19-1, niet voor de 1ste keer, niet voor de 2de keer, maar voor de 3de keer achter elkaar kampioen kunnen worden. Maar! Dan moeten ze vandaag wel even winnen van De Zwaluw/Achates MO19-1 winnen.

Op papier moet dat een haalbaar doel zijn. Maar dan moet je al die zenuwachtige meiden bij elkaar zien. Dit gaat hem niet worden. Rayna is er niet, we hebben geen keeper. Natalia is geblesseerd en kan niet mee doen en zo nog enkele doemdenkende gedachten… En omdat dit een buitengewone dag is, is er een bus (jaja, een echte supportersbus) geregeld. Met z’n allen, een hele bus vol vertrekken we om half 2 naar Oefelt, Noord-Brabant. De bordjes wezen de buschauffeur door een mooie wijk, maar met erg smalle straatjes. Daar zagen we het voetbalveld liggen. Door een smalle poort stopte de bus recht voor de deur. Alsof we een heus arena binnentraden stapten de speelsters, trainers, coaches, vlaggers en alle supporters uit de bus. Dat zagen ze in Oefelt niet aankomen. Maar getreurd zullen ze niet zijn, want de kantine maakte een mooie omzet.

Met spandoek en al betraden we een wat zompig Oefelts voetbalveld. Enkelen onder ons goed ingepakt tegen de kou. Het team uit Oefelt staat al op het veld en dan komen ook onze meiden er aan en kan de buitengewone wedstrijd beginnen. Kom op dames, zet um op werd er enthousiast vanuit de kant geroepen. Dan wordt het startsignaal afgegeven en beginnen ze, en hoe, ook weer buitengewoon te noemen! In het eerste kwartier wisten de meiden niet 1, niet 2, maar liefst 3 keer te scoren!! Als snel werd er een mooie voorzet gegeven en zette Lexi haar motor aan en rende ze met de bal naar voren, gooaaallll yeah!! 0-1. Kort daarna kreeg Pien de bal mooi in de voeten en stormde op het doel af. 0-2!! Sem mocht niet achterblijven. Na een staaltje mooi voetbalwerk wist zij ook de bal achter de doellijn te krijgen en zette de score op 0-3. Wat kregen de meiden een applaus vanuit de zijkant. Vol trots werden ze toegejuicht door de meegereisde supporters. Fleur mocht de 1ste helft het doel beschermen. En wat had ze het koud. Normaal actief meerennend in het veld nu koukleumend in het doel. Een enkele keer mocht ze de bal even vasthouden. Dat natuurlijk onder een buitengewoon ondersteunend applaus vanuit de supporterskant. De 1ste helft mocht verder geen goals opleveren. Hoewel er veelal aan de overkant gespeeld werd en er meerdere pogingen op doel ondernomen werden. Ook de achterhoede zorgde ervoor dat er weinig aan onze kant aan voetbal toegekomen werd. Rust 0-3. Klasse dames!!

Nadat we ons opgewarmd hadden in de kantine stonden de meiden buiten alweer klaar en was het spel weer begonnen. Gauw onze plaatsten weer innemen. Inmiddels was het veld mooi opgekleurd door het spandoek van afgelopen kampioenschap “we’re simply the best”. Fleur nu mee in het veld en Pleun, geleend van Dames 1 in het doel. Wat een kanjers die keepermeiden. Want ook Pleun heeft staan koukleumen. Mede door een sterke achterhoede werd er in de 2de helft weinig gevoetbald aan eigen kant. Als de meiden maar niet overmoedig zijn geworden, want het werd wel geprobeerd door de tegenstanders. Gelukkig zonder succes. Verschillende pogingen op het doel. Lexi wist hem dan weer achter de doellijn te krijgen. Yeah!!! Gevolgd door oooohhhh, afgekeurd wegens buitenspel. Jammer, maar helaas. Weer verder. Even naar rechts gekeken zagen we Pleun met de armen over elkaar en schouders omhoog. Ocherm, wat zal ze het koud hebben. Het is niet meer zo spannend. Vele doelpunten hadden kunnen vallen, maar vielen niet. Totdat Sem nog een poging waagde en jaaaaaaa! Die zit erin. 0-4!!! En dit is dan ook meteen de eindstand.

De meiden van Sporting Peel en Maas, mogen zich voor de 3de keer kampioen noemen! Wat een buitengewone prestatie die inmiddels toch wel gewoon aanvoelt.

Meiden, proficiat met dit geweldige resultaat!! Dat mag gevierd worden en werd ook gevierd. De partybus bracht ons allen weer naar huis en na een heerlijke opfrisbeurt werd er in café Bej Manders te Egchel een mooi feestje gevierd.

ScreenHunter 4024 Nov. 24 08.59

MO19-1