beertje
-------------------------------------------------------------------------------
2 september

Sparta'18 MO17-1-PHEB MO17-1

Hakken over de sloot voor MO17-1.

In de eerste helft begon PHEB sterk. Daardoor kwamen ze in de 2de  minuut al op voorsprong door een goede voorzet van Noëlle, die verzegeld werd door Nathalia. Hierna volgde een aantal kansen van PHEB. In de 12de  minuut kwam Nathalia aan de bal en tikte deze door op Noëlle. Hierdoor kon zij de bal voorgeven waaruit Shayen scoorde. De 3-0 werd gescoord door een mooie actie van Noëlle die makkelijk wegdraaide van haar tegenstander en de bal in de lange hoek plaatste. Door even een onoplettendheid moest PHEB een tegengoal incasseren. Op het einde van de eerste helft nam Tess de bal mee naar het doel en legde deze voor op Noëlle. Zij schoot de bal netjes in het net. PHEB ging de rust in met een voorsprong van 1-4. In het begin van de tweede helft scoorde Sparta vanuit een corner. Een paar minuten later volgde er na een snelle counter een tegengoal voor PHEB, 3-4. Sparta werd sterker en wist de aansluittreffer te vinden doormiddel van een goede combinatie, waardoor een speelster de ruimte kreeg om vrij in te schieten. Maar al snel later wist Noëlle door een mooie actie in een 1 tegen 1 situatie een goed doelpunt te scoren. Deze kleine voorsprong kon niet lang behouden worden door PHEB. Sparta wist de aansluiting weer te vinden. In het slot van de wedstrijd werd er in het strafschopgebied een overtreding begaan tegen Nathalia, wat resulteerde in een strafschop die zeer goed benut werd door Anouk G. Al met al was het een spannende wedstrijd, waarbij PHEB met de 3 verdiende punten naar huis ging.

-------------------------------------------------------------------------------
9 september

PHEB MO17-1-Venray MO17-1

Domper voor MO17-1
De tweede bekerwedstrijd moest gespeeld worden tegen Venray. Een onbekende tegenstander, dit deerde PHEB niet. Vanaf de eerste minuut heersten de blauwen en werden de roden met de rug tegen de muur gezet. Na 20 minuten wisten we dan ook terecht de score te openen, Noëlle scoorde een mooie goal na een steekpass van Tess. Hierna zakte PHEB een beetje in, waarschijnlijk met de gedachte dat we al gewonnen hadden. Dit gaf het sein aan Venray om het heft in handen te nemen en na 30 minuten scoorden zij de 1-1 met een schuiver in de lange hoek. Twee minuten later viel in een identieke situatie zelfs de 1-2. In de rust werd iedereen weer op scherp gezet en de tweede helft was PHEB weer de beter voetballende ploeg, helaas bleek het benutten van de kansen weer een onmogelijke opgave. In de 15e minuut scoorde Venray uit een counter de 1-3. Ook daarna bleef PHEB knokken voor een betere uitslag. Venray creëerde ook nog wat kansen uit de counter maar de stand bleef hetzelfde. Een verlies wat niet nodig was geweest, snel door naar de volgende wedstrijd!

-------------------------------------------------------------------------------
16 september
FCV MO17-1-PHEB MO17-1

MO17-1 laat de tweede helft zien wat het kan
Een ding was vandaag duidelijk, er moest en zou gewonnen worden! De meiden waren hier ook van overtuigd, maar door resultaten in het verleden werd de tegenstander wat onderschat. Veel duels werden verloren en doordat er weinig werd vrijgelopen konden we de bal niet in de ploeg houden. Toch kwam PHEB op voorsprong, aanvoerder Meike ging door het centrum een een-tweetje aan met Noëlle en kwam zo vrij voor de keeper, 0-1. Vlak voor rust een domper, een hoge voorzet bleek keeper Tess te machtig en dit zorgde voor de 1-1. Direct na rust wist Tess dit foutje te herstellen, Noëlle gaf een mooie steekpass en Tess rondde koel af, 1-2. Het verzet van FCV bleek gebroken en PHEB was de baas op het veld. Keeper Shayen had een rustige beurt in doel. Na 8 minuten mocht Noëlle, na twee assists, zelf eens scoren. Na een actie van Tess mocht Noëlle simpel intikken. In de 15e minuut was het wederom Noëlle die wist te scoren, ze draaide weg bij de tegenstander, kwam zo vrij voor de keeper en zorgde voor de 1-4. Vijf minuten voor het einde begon Tess nog aan een solo en rondde deze mooi af. Met een 1-5 overwinning weer op weg naar huis. De tweede helft stelde iedereen tevreden, complimenten daarvoor!

-------------------------------------------------------------------------------
30 september

Bieslo MO17-1-PHEB MO17-1

Waterballet met MO17-1

Het regende als een malle, en dan heb ik het vooral over kansen voor PHEB. Het leek bijna onmogelijk om tot scoren te komen. Redenen hiervoor, een vizier wat niet goed afgesteld stond, een goede keeper en vooral heel veel pech. Een wijsheid uit het verleden: 'Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel' kwam gelukkig niet uit. Een andere wijsheid gelukkig wel: 'De aanhouder wint'. Een kwartier voor tijd lukte het Tess om de score te openen, ze schoof het balletje vakkundig in de hoek. Deze 1-0 bleek ook de eindstand. Nu hopen dat er nog een wijsheid is die we waar kunnen maken: 'Echte kampioenen winnen ook de moeilijke wedstrijden'. Dus kom maar op, wij zijn er klaar voor. Verdedigend werd er nauwelijks iets weggegeven, deze wedstrijd was een goede mentale test voor de meiden. Allemaal glansrijk geslaagd!

-------------------------------------------------------------------------------
7 oktober

PHEB MO17-1-Haelen MO17-1

Duidelijke overwinning voor MO17-1

Een grijze zaterdagmiddag, de meiden van Haelen op bezoek. Het bleek de meiden nauwelijks zorgen te maken. PHEB begon sterk aan de wedstrijd gekeken naar het veldoverwicht. Toch was de coach niet tevreden doordat er ontzettend veel duels ontweken of verloren werden. Veel ballen werden wild weggetrapt. Desondanks kwam PHEB na tien minuten verdiend op een 1-0 voorsprong. Anouk Gommans gaf een mooie steekpass op de vrijstaande Tess, zij rondde overtuigend af. Hierna waren er nog wel wat kansen maar de stand bleef hetzelfde tot rust. Na rust stond er een heel ander team, gretig in de duels, posities werden overgenomen en er werd eindelijk eens gepraat in het veld. Het veldoverwicht werd nog groter, zo had Rayna een rustige middag. Noëlle werd in de achtste minuut door Natalia vrij voor de keeper gezet, 2-0. Vijf minuten later was het tijd voor Meike om op te vallen met een geweldige goal, vanaf 20 meter trapte zij de bal prachtig in de kruising. Even later was het weer de beurt aan Noëlle die met een schot in de verre hoek voor de 3-0 tekende. Natalia gaf vervolgens nog maar eens een geweldige steekpass en zette zo Tess vrij voor de keeper. Tess trapte eerst nog op de paal maar in de rebound maakte ze toch de 5-0. Als kers op de taart wist Tess de hattrick te voltooien, een lobje van Anouk Gommans kwam bij Tess terecht en zij liep de bal eenvoudig in het doel, eindstand 6-0.

14 oktober

Maasgouw MO17-1-PHEB MO17-1

MO17-1 krijgt niet wat het verdiend

Een bloedhete zaterdagmiddag, althans in vergelijking met de vorige week. PHEB was er helemaal klaar voor en begon goed aan de wedstrijd. Ook Maasgouw was niet van plan zich te verstoppen, dit leverde een open wedstrijd op. Met zeer gevaarlijke uitbraken had PHEB wel het overwicht in de eerste helft, dit werd bekroond met een voorsprong. Inworp van Anouk Gommans, steekpass van Natalia en koeltjes afronden van Tess, uit het boekje! Een paar minuten later werd het zelfs 0-2, een schot van Natalia werd gepareerd door de doelvrouw en Lexi was er als de kippen bij om koeltjes af te ronden. De meiden bleven doorgaan met aanvallen en er kwamen nog meer kansen. Meest noemenswaardig was nog een knal van Meike van een meter of 25, met links, helaas op de paal. Vlak voor rust was Maasgouw dan eindelijk nog eens gevaarlijk, een schot werd precies in het hoekje geplaatst en liet Rayna kansloos, 1-2 was de ruststand. Direct na rust was PHEB geen schim meer van wat het voor rust was. Maasgouw dicteerde en kwam dan ook al snel op 2-2 nadat een speelster vrij kon doorlopen. PHEB kwam er op de counter nog af en toe goed uit maar wist niet meer tot scoren te komen. Maasgouw lukte dit wel, helaas werd er af en toe flink getwijfeld in onze verdediging en zo scoorden zij de 3-2 en 4-2. PHEB probeerde het nog wel, de laatste tien minuten werd de tegenstander weer teruggedrongen maar helaas werd er niet meer gescoord. Maasgouw deed dit wel nog een keer op de counter en bepaalde zo de eindstand op 5-2.