beertje
Na 3 duels verlies vandaag ons eerste dik verdiende puntje. Er had meer in gezeten maar het was een hele leuke voetbalpot voor de toeschouwers. 
Vandaag kregen we de Venlosche Boys op bezoek. We begonnen gretig en creeerden ons een aantal goede kansen. Schoten van Levi, Timo en Bilal stuiten op de Venlo goalie.
Dit beloofde in iede rgeval veel goeds. Maar het waren toch de gasten die via een snelle counter de 0-1 lieten aantekenen.

Het duurde ruim 10 minuten dat we verdiend op gelijke hoogte kwamen. Timo schoot een afvallende bal snoeihard binnen, 1-1. Dit was tevens het fluitsignaal voor de 1ste time-out. 

Direct na de 1ste time-out zette de groenwitten een mooie aanval op waarbij Levi mooi afronde; 2-1. De boys bleek toch een taaie opponent te zijn en creeerde zich ook een aantal goede kansen. Pim, Huub, Ben en Jesse stonden echter goed te verdedigen. En de ballen die op goal werden afgevuurd werden vakkundig door Dawoud geparreerd. 

De russtand was 2-1. Dawoud bleef deze keer op doel staan want we stonden goed. Iedereen deed goed mee. Jens was op het middenveld de aanjager.
Ook was het de 2de helft Pannigen dat domineerde. Kans naar kans. Wederom op slag van de time-out werd de marge door Bilal met 2 verhoogd naar 3-1. 
Er was deze ochtend hoop op de 3 puntjes.
Maar de boys gaven het niet op. Ze kwamen naar hard werken terug naar 3-3. Een oplettende Levi scoorde direct na de aftrap na een mooie rush op links toch weer de 4-3.
Panningen bleef de betere ploeg en had moeten uitlopen naar 6-3 maar de Venlo keeper pakte ze vanochtend bijna allemaal.
En als je ze zelf niet maakt dan krijg je ze tegen. Een verre uitrap ging over alles en iedereen heen waarbij de Venlo spits het koelbloedig afmaakte; 4-4. Dit was ook tevens de eindstand.

Jongens allemaal heel goed gevoetbald en hard gewerkt vandaag. Volgende week spelen we uit in Tegelen. Dan zijn we te gast bij SC Irene JO9-2.
Mogelijk lukt het ons dan wel om 3 puntjes mee naar huis te nemen. 
St. Egchel/Panningen moest in de 2de competitieronde aantreden tegen de leeftijdsgenootjes van Kessel. In het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de mannen uit Kessel veel frisser waren gestart en ook veel meer energie en power in de strijd wilden gooien.
Ook fysiek waren ze duidelijk de bovenliggende partij. Iets wat onze JO13 vaak nog mist. Als je dan vergeet om te gaan voetballen en mee wilt gaan met het fysiekere spel van Kessel roep je de ellende op je af. Binnen 15 minuten was het dan ook Kessel die terecht 3x wist te scoren. Bij deze 0-3 achterstand moest er ingegrepen worden en werden er een paar tactische omzettingen gedaan.
Dit zorgde ervoor dat er veel meer balans in het elftal kwam en het was tevens het omslagpunt van de wedstrijd. Onze JO13-1 begon langzaam maar ook steeds beter te voetballen en er kwamen ook enkele kansjes. Abdu schoot bijvoorbeeld na een mooie actie tegen de lat.
Op zekere moment kregen de mannen uit Egchel/Panningen terecht een penalty toegewezen. Deze werd vakkundig en beheerst door Joes Thijssen binnengeschoten en was tevens de goal die onze mannen van JO13 nodig hadden.
Het geloof kwam terug en de "comeback" werd ingezet. De JO13 ging steeds beter samenspelen en het was onze goaltjesdief Abdu "Romario 2.0 " die de aansluitingstreffer binnenschoot. 2-3! De JO13-1 bleef maar doorgaan en na een afgeslagen corner wist Sen Boonen de bal beheerst onder controle te krijgen en rondde hij daarna mooi af. De gelijkmaker was een feit.

Het was zelf zo dat onze JO13-1 met een voorsprong kon gaan rusten doordat Daan Schmidt net voor het rustsignaal wist te scoren. Dit was toch wel een mentaal tikje voor de mannen uit Kessel. In de rust werd het de mannen nog eens goed duidelijk gemaakt goed te starten en te blijven voetballen. Dit keer werd dit goed opgepakt en ook in de 2de helft was onze JO13-1 sterker en kreeg het ook de betere kansen.
Het was Amin die met een mooie knal van een meter of 20 de bal achter de keeper uit Kessel torpedeerde. 3-5.  En of dit niet genoeg was wist Abdu na een mooie actie de comeback compleet te maken. 3-6! De mannen hebben weer laten zien over een geweldige mentale weerbaarheid te beschikken maar zal hopelijk ook een lesje hebben geleerd om voortaan meteen fel en geconcentreerd te starten.
Op de manier te starten zoals vandaag maak je het jezelf gewoon onnodig moeilijk en het kan dan ook een keer anders aflopen. Dat zou zonde zijn.

Maar wederom een terechte overwinning voor de talenten uit Egchel en Panningen.

Doelpuntenmakers:

  1. Joes Thijssen 1x
  2. Daan Schmidt 1x
  3. Abduzarak Ishheibar 2x
  4. Sen Boonen 1x
  5. Amin Olomani 1x
Woensdag 23 september was Patrick Houtappels te gast op sportpark Panningen-Noord vanwege een bijzondere aangelegenheid.
Patrick kwam namens Football4Fun een cheque overhandigen aan SV Panningen ter waarde van maar liefst € 250,-!

De club heeft deze mooie geste te danken aan het beschikbaar stellen van de accommodatie voor de jaarlijkse Jumbo Voetbaldagen.
Het gebruik van de het sportpark met bijbehorende faciliteiten, welke er altijd goed bij liggen door de inzet van onze vrijwilligers, zijn onmisbaar voor de organisatie.
Dit schitterende evenement vond afgelopen zomervakantie voor het zesde jaar op rij in successie plaats.

De eerste editie deden er nog zo’n 40 kinderen mee, de laatste jaren is dit uitgegroeid tot een deelnemersveld van maar liefst 100 meisjes en jongens!
Vier dagen vol voetbalplezier voor kinderen van 5 t/m 15 jaar verzorgd door Patrick namens Football4Fun met hulp van zo’n 25 vrijwillige voetbaltrainers en –trainsters.

Velen kijken nu al weer uit naar de volgende editie van 23 t/m 26 augustus 2021.
Op de foto nemen Peter Wulms en Mark Daniels de cheque namens de club in ontvangst.

Zeker in deze (financieel) lastige tijd is de club erg blij met dit mooie gebaar.
Football4Fun heel erg bedankt, dat deze samenwerking nog jaren mag duren!
ScreenHunter 4476 Sep. 24 21.12
Vanwege de huidige coronasituatie heeft de KNVB besloten dit jaar geen winterzaalvoetbal in het district Zuid 2 te organiseren.

Het winterzaalvoetbal staat bekend als een sportief en gezellig zaalvoetbalevenement waar veel ouders en kinderen bij betrokken zijn.
Normaal gezien gaat de inschrijving en de voorbereiding van het traditionele winterzaalvoetbal in district Zuid 2 in deze periode van start.

Maar de veiligheid en gezondheid van spelers, organisatie en publiek staat voorop. Binnen de geldende protocollen voor het coronavirus en voetbal kan de KNVB de veiligheid onvoldoende waarborgen. De KNVB vindt het dus niet verantwoord om dit evenement te organiseren. 
ScreenHunter 4476 Sep. 25 19.16
In de herfstvakantie zal Football4Fun weer op diverse locaties voetbalclinics verzorgen kinderen van de Jo8 t/m Jo15.

De clinics bestaan uit diverse uitdagende voetbalvormen waarbij de nadruk zal liggen op de ontwikkeling van het individu binnen het team. Wij maken sinds dit seizoen gebruik van smartgoals, deze zullen we ook tijdens de voetbalclinics gebruiken!

Elke clinic heeft ongeveer halverwege een pauze moment waarbij de deelnemers fruit, peperkoek en drinken krijgen.

De kosten voor een clinic bedragen slechts €15,-

Aanmelden kan via www.football4fun.nl onder het kopje clinics staat een aanmeldformulier.

RKMSV:
19 oktober 9:30 - 12:00 uur

SV PANNINGEN:
21 oktober 9:30 - 12:00 uur

SV HEYTHUYSEN:
21 oktober 14:00 - 16:30 uur

Met sportieve groet,

Patrick Houtappels
Football4Fun
ScreenHunter 4442 Sep. 19 16.06