Nederlaag Panningen in Swalmen

Anders dan de 3-0 nederlaag in Swalmen doet vermoeden was Panningen in Swalmen helemaal niet de mindere qua voetbal. Integendeel zelfs, de groenwitten schiepen zich, met name in de eerste helft van de wedstrijd, meer doelrijpe kansen dan de witzwarten uit Swalmen. Maar daar waar de mannen uit het Maasdorp efficiënt omsprongen met de geboden kansen, was dat bij Panningen bepaald niet het geval. En als de Panningse aanvallers weer voor het Swalmese doel verschenen, dan was daar nog altijd de prima keepende doelman Sten Geraedts,  om het gevaar te bezweren.

Swalmen laat in de eerste minuten meteen zien dat het voetballend het een en ander in zijn mars heeft. Echt gevaarlijk wordt het echter niet voor het doel van Panningen-goalie Jordy Nelissen. De eerste echte doelrijpe kans is dan ook voor Panningen, Maar Ayoub Amhaouch kan niet scoren. Anders is dat bij Swalmen. Max Huybreghts scoort in de 25e minuut met een fraai 20-meter schot de 1-0.   Vanuit de daarop volgende aftrap volgt meteen de reactie van Panningen: Nick Wilmer schiet centimeters naast. Een in het nauw gebrachte Swalmense verdediger scoort bijna in eigen doel vlak voor rust en op slag van rust kopt Sonny Beckers namens Swalmen de 2-0 binnen. Dat is een slag die Panningen niet meer te boven zal komen.

Trainer Naard Vaes brengt na rust Mathijs Heesen en Jordy Kirkels binnen de lijnen. Maar het noodlot slaat toe als Roy Cuppen, Panningens rots in de branding, het veld met een hoofdblessure moet verlaten; Rowan van den Dungen vervangt hem. Panningen krijgt kansen, maar Swalmen-doelman Sten Geraerdts houdt zijn doel schoon. Robin van Osch met een kopbal en Ramon Sijben komen niet tot scoren door zijn toedoen. Ook keert hij een schot van Nick Wilmer en zoals zo vaak slaat het noodlot dan aan de andere kant toe. Een zondagsschot van Sonny Becker verdwijnt achter Jordy Nelissen in het doel en de deceptie is compleet voor Panningen. In het laatste kwartier krijgt Panningen nog enkele goede kansen, maar tot scoren komt men niet meer. De rode kaart van Jeroen Beeks illustreert de Panningse frustratie.

Panningen en Swalmen wisselen stuivertje op de ranglijst in 4D en a.s. zondag krijgen de groenwitten de kans eens en ander recht te zetten. Grashoek zal dan het kind van de rekening moeten worden.