Panningen walst met speels gemak over RKVB

Na een gelijkspel en een verliespartij, snakte Panningen naar een overwinning.  Dit om de ambities voor het huidig seizoen duidelijk te maken.

Direct na de aftrap nam Panningen het initiatief. De gasten uit Baexem werden met de rug tegen de muur gezet en werden afgetroefd op felheid en voetballend vermogen. En al na 10 minuten was het al 2-0 voor de thuisploeg. Nick Wilmer krulde een vrije trap fraai in het doel en Remon Sijben werd vrij voor de keeper gezet door Robin van Osch en scoorde beheerst.

Panningen hield de gasten in een wurggreep en scoorde met de regelmaat van de klok. RKVB had niet het voetballend vermogen om de Kepèlse ploeg een strobreed in de weg te leggen. Met name de aanvallers  van Panningen, Robin van Osch, Ayoub Amhaouch en Remon Sijben, sneden keer op keer door de verdediging en zij wisten de score uit te bouwen. Toen de scheidsrechter voor rust floot en de kruitdampen opgetrokken waren, stond er 6-0 op het scorebord. De toeschouwers in verbazing achterlaten na zo een galavoorstelling van de thuisploeg.

Wie dacht dat na de rust Panningen een tandje terug zou schakelen, kwam bedrogen uit. In tegendeel. Vanaf minuut 46 werd RKVB in hun eigen strafschopgebied vastgezet. Dit resulteerde in de tweede minuut van de 2e helft in een doelpunt Robin van Osch. Ook na de thee kwamen de gasten uit Baexem handen en voeten te kort om de groen-witten het scoren te beletten. Dit lukte dus niet. Het moet wel gezegd worden dat de RKVB geen enkel moment naar unfaire middelen greep op Panningen het voetballen onmogelijk te maken

Toen Ayoub Amhaouch een paar minuten later de 7-0 liet aantekenen, was er geen houden meer aan. De thuisploeg sloot de gasten op in hun eigen strafschopgebied en Panningen liet geen spaan meer heel van de verdediging van Baexem.

Ook nadat trainer Naard Vaes de complete voorhoede wisselde, vielen de doelpunten nog steeds als rijpe appels van de boom. Dion Cuijpers en Maurice Sijben scoorden nog enkele malen en zelfs keeper Jordi Nelissen trof doel uit een strafschop.

RKVB was geen partij voor Panningen. De 12-0 overwinning was geenszins geflatteerd. Nu is het zaak voor de Panningse ploeg on deze vorm vast te houden en de komende wedstrijden deze vorm te laten zien.