Einde bekeravontuur Panningen

Op een regenachtige zondagmiddag trad Panningen 1  aan tegen vierdeklasser Maarheeze uit het gelijknamige dorp in Brabant. Inzet was een plek in de volgende bekerronde, voor menige BVO een must, voor Panningen een bijkomstigheid. De ambiance was troosteloos. Beide ploegen toonden zich qua veldspel aan elkaar gewaagd en kregen ook voldoende kansen. Panningen kreeg zelfs meer en betere kansen dan Maarheeze. Alleen gingen de Brabanders met een 0-4 overwinning naar huis; zij scoorden zelf driemaal en Panningen eenmaal, in eigen doel.

In de 8e minuut de eerste echt grote kans voor Panningen: een snelle aanval over links wordt door Maarheeze tot corner verwerkt die aanvankelijk niets oplevert, maar in tweede instantie door Robin van Osch op de lat wordt gekopt. In de 16e minuut komt Maarheeze op een 0-1 voorsprong door Jordy van Zon. En Cas Baudoin tekent in de 27e minuut voor 0-2 uit de rebound, als Panningen doelman Maarten Kessels een afstandsschot niet voldoende onder controle krijgt.  Panningen krijgt kansen, Nick Wilmer in de 33e minuut en in de 40e minuut, komt echter niet tot scoren.

Na rust dringt Panningen verder aan en verschijnt veelvuldig voor het doel van Maarheeze-goalie Jarno Nijssen. En weer slaat het noodlot aan de andere kant toe en weer vindt dat zijn oorsprong in een standaardsituatie. Joost Claassen scoort 0-3 uit een corner. En als het dan tegenzit, dan wil het ook echt niet lukken volgens de wet van Murphy; Robin van Osch kan een opgelegde kans niet verzilveren en voor invaller Ayoub Amhaouch geldt hetzelfde na een vrije trap van 20 mtr van Nick Wilmer, De 0-4 in de 80e minuut is voor de statistiek.

Maarheeze bekert verder en Panningen kan zich opmaken voor de competitie, “de Kuip” moet nog maar een jaartje wachten.