Slechte generale voor de play-offs Panningen

De laatste competitiewedstrijd thuis tegen RKMSV uit Meijel werd vanwege festiviteiten komend weekend in verband met het 100-jarig bestaan van RKMSV vervroegd naar de donderdagavond. Buiten de eer voor beide teams, en dit leeft zeker als twee teams uit de gemeente Peel en Maas de degens kruisen, stond er weinig meer op het spel en werd het een potje om de baard van de beroemde keizer. Toch is het voor Panningen belangrijk met een goed gevoel de play-offs in te gaan die zondag 12 juni van start gaan. Wie Panningen in de eerste ronde als tegenstander zal treffen is nog onbekend.

In de gehele eerste helft zijn er nauwelijks noemenswaardige situaties te melden. Met wat halve kansjes over en weer gaan beide partijen met een brilstand aan de thee. In de tweede helft maakt Remco Litjens thans spelend in het vierde elftal zijn her optreden in het eerste elftal evenals Roger op ‘t Veld dit om wat meer rust en routine te krijgen in het zeer jonge team van trainer Naard Vaes. Het tempo gaat iets omhoog wat het schouwspel ten goede komt. In minuut 54 neemt Panningen de leiding een vlot lopende aanval over de rechtervleugel werd vakkundig door Robin van Osch binnen gewerkt. Lang kon Panningen niet genieten van deze voorsprong. Een minuut later wist Panningen doelman Levi van Dijk nog redding te brengen echter weer een minuut later was hij kansloos op de inzet van Finn Joosten die de 1-1 liet aantekenen.

Panningen verzuimde vervolgens weer de leiding te nemen enkele zeer goede kansen werden om zeep geholpen. De alleen op het doel afstormende Nick Wilmer werd bij het omspelen van de Meijelse doelman ten val gebracht vriend en vijand wachten op het fluitsignaal voor een pingel echter de, overigens goed leidende, scheidsrechter Bart Geurts was een andere mening toegedaan. In minuut 80 plots vuurwerk op Panningen-Noord op gepaste wijze werd afscheid genomen van RKMSV doelman Bjorn van Nienhuijs die na jarenlange trouwe dienst zijn actieve loopbaan beëindigd. In minuut 84 is het wederom Finn Joosten die de winnende voor RKMSV laat aantekenen, eindstand 1-2. Dit resultaat zorgde toch wel voor wat mixed feelings bij de Panningen aanhang met de play-offs voor de boeg.