Panningen toont ware gezicht in de tweede helft

Trainer Patrick Faassen van TSC’04 had noodgedwongen zelf plaats genomen in het doel van de Tegelse formatie en het moet gezegd, de 54-jarige invaller-doelman kweet zich voortreffelijk van zijn taak. Maar ook hij kon, ondanks enkele uitstekende reddingen, niet voorkomen dat Panningen in de tweede helft alsnog uitliep naar een 6-0 overwinning.

En daar zag het in de eerste helft absoluut niet naar uit. Bij Panningen ontbrak het aan de zuiverheid bij de eindpass en TSC was hoogst zelden in staat de hechte Panningse verdediging open te breken.

De eerste gevaarlijke aanval is voor de groenwitten uit Panningen. We zijn dan net 4 minuten onderweg. Maar ook Panningen-doelman Jordy Nelissen moet gestrekt, na een gevaarlijk schot van een van de Tegelsen. De aansluitende corner levert niets op. Een uitstelkende loopactie van Nick Wilmer en een pass op maat heeft ook geen resultaat. De beste kans in dec eerste helft is voor Robin van Osch, maar TSC-doelman Patrick Faassen redt. In de 21e minuut moet Jordy Nelissen weer gestrekt naar de hoek na een 18 meter-schot van TSC-middenvelder Lyandro Gumbs. Het blijft 0-0 tot aan de rust.

Meteen na rust laat Patrick Faassen nog eens zien waarom hij onder de lat staat: uitblinker aan Panningse zijde Jordi Kirkels komt vrij voor de TSC-goalie, maar het blijft nog even 0-0.Maar 3 minuten na rust is het wel raak, vanaf 20 meter lost Jordi een laag en hard schot, Patrick Faassen kan dat nog keren, maar de rebound is voor Robin van Osch: 1-0. En dan gaat het rap: Ramon Sijben scoort 2-0 in de 57e minuut. Invaller Dion Cuijpers scoort na een voorzet op maat van Robin van Osch 3-0 in de 69e minuut.  Bas Wilmer, eveneens in het veld gekomen, scoort 4-0 op aangeven van Dion Cuijpers . Nog eenmaal laat Patrick Faassen zien, dat een echte keeper het nooit verleert: hij keert fraai een vlammend schot van Ilias Amhaouch. Tekenend voor de situatie in de wedstrijd is, dat de bank van TSC’04 inmiddels helemaal leeg is, Roy Cuppen scoort fraai met het hoofd uit een corner in de 86e minuut. En in de 88e minuut is er het enige wapenfeit van TSC’04 in de tweede helft: Roy Cuppen redt spectaculair op de doellijn. De 6-0 van Ilias Amhaouch is nog een kers op de Panningse taart.

Panningen kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. A.s. zondag wacht GFC uit Grubbenvorst en donderdag 2 juni speelt Panningen nog thuis tegen RKMSV, een intergemeentelijke derby dus.