Panningen zit in de hoek waar de klappen vallen

Op een hete zondagmiddag trad Panningen aan voor de uitwedstrijd tegen DEV uit Arcen.  En om de wedstrijd in een notendop samen te vatten; Panningen wist van de legio mogelijkheden maar één keer doel te treffen, terwijl de thuisploeg aan enkele halve kansen genoeg had voor twee doelpunten.

Panningen startte met Rowan v.d. Dungen op de bank. Zijn plek in de achterhoede werd ingenomen door Tom Wilmer. De thuisploeg liet zich ver terug zakken en liet Panningen het spel maken. De groen-witten combineerden tot de 16 meterlijn maar de beslissende pass bleef uit of kwam net niet aan. Toch kreeg Panningen enkele mogelijkheden om te scoren.  Zo werd een kopbal van Ramon Sijben uit het doel geranseld door de keeper van DEV. En ook Robin van Osch wist het doel niet te treffen nadat hij zijn directe tegenstander op snelheid had afgetroefd. Het leek een kwestie van tijd tot Panningen zou scoren. Jammer voor Panningen moest Jeroen Beeks met een hoofdwond het veld verlaten. Rowan v.d. Dungen was zijn logische vervanger. De groenwitten waren de bovenliggende partij maar DEV maakte, tijdens een prachtig uitgevoerde counter, gebruik van de ruimte en leek te scoren. Leek, want met een uiterste krachtsinspanning wist Rowan v.d. Dungen met een sliding de bal uit het lege doel te werken.

Panningen trok onverdroten ten aanval, maar kreeg even later toch de deksel op zijn neus. De tweede keer dat DEV gevaarlijk voor het Panningse doel verscheen, was het raak. Een voorzet van rechts werd bij de eerste paal ingekopt en de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong. De verdediging van Panningen zag er hier niet goed uit.

De groenwitten wisten direct hierna de stand recht te trekken. Direct na de aftrap werd Jordi Kirkels in stelling gebracht en hij wist de vrijstaande Ramon Sijben te bereiken die de gelijkmaker intikte. De rust werd ingegaan met een 1-1 stand.

Na de thee hetzelfde beeld. Panningen viel aan, maar wist de handbalverdediging van de thuisploeg maar met moeite open te breken. Toch kregen de groenwitten diverse niet te missen kansen.  Zo kopte Ramon Sijben uit een vrijstaande positie tegen de paal, wist Robin van Osch zijn directe tegenstander te verschalken en alleen voor de keeper had hij zijn vizier niet goed staan. Ramon Sijben kwam, geheel vrijstaand voor de keeper, niet verder dan een slap rollertje die deze keeper makkelijk kon pareren. Tom Wulms, verdediger van origine, kwam diverse malen door op de rechterflank, maar zijn voorzetten werden niet op waarde geschat door de voorwaartsen van Panningen.

En in de 80e minuut gebeurde het onvermijdelijke, een van de schaarse uitvallen van de thuisploeg viel op een of andere manier in het doel.  Een DEV aanvaller wist met een laatste krachtsinspanning de bal voor het doel te brengen en de bal viel pardoes bij de tweede paal in het doel. Panningen gooide in de laatste 10 minuten alles op de aanval. En ze kregen nog enkele mogelijkheden, maar zoals in de laatste weken, geen van de Panningen spelers wist nog het doel te treffen.

Toen de goed leidende scheidsrechter voor het einde floot, was de stand 2-1 in het voordeel van DEV-Arcen. Panningen schiet zichzelf in de voet door deze nederlaag. Vooral door het onvermogen om te scoren tegen een stugge tegenstander. Ondanks dat ze de gehele wedstrijd de betere partij waren.  Nog drie competitiewedstrijden en dan begint de nacompetitie. Dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.