Verdiende zege van SV Panningen in en tegen Koningslust

Na het succes van vorige week, Panningen stelde de 2e periodetitel veilig, volgde de uitbeurt tegen hekkensluiter vv Koningslust. “Hou het simpel en benut de zijkanten” was het devies van trainer Naard Vaes aan zijn Panningen team.

Een feller spelend Koningslust, met name in verdedigende zin, zorgde ervoor dat Panningen maar moeizaam in het ritme kon komen. Het duurde tot de 20e minuut eer het eerste wapenfeit genoteerd kon worden. Een voorzet van Tom Wulms werd door spits Dion Cuijpers buiten bereik van de Koningslust doelman op de lat gekopt. In dezelfde minuut gevolgd door een schot, wat net over het Panningen doel ging, door de balvaste Koningsluster spits Wesley Goeden. In de tegenaanval spatte een schot van Nick Wilmer op de lat uiteen waardoor het 0-0 bleef in het eerste bedrijf.

In minuut 49 wordt Nick Wilmer onreglementair gestopt op ca 18 meter van het doel. De toegekende vrije trap werd door hemzelf feilloos in de linker kruising gelegd. Hierdoor kwam Panningen zeer verdiend aan de leiding. De groenwitten namen meer en meer het initiatief wat resulteerde in een aantal goede kansen. Zo schoot Youri van den Hurk de bal net over het doel na een gave voorzet van de achterlijn van Ramon Sijben.

Een strak voorgezette corner werd in minuut 54 uitstekend binnen gekopt door de kleine grote man Tom Wulms, dit tot grote vreugde van zijn vader Frans. Buiten een schot van Youri wat net doel miste viel er weinig meer te noteren. Panningen gooide de wedstrijd op slot, drong niet echt meer aan en Koningslust was niet bij machte de achterstand enigszins goed te maken.

De laatste 10 minuten moest Panningen met zijn tienen de wedstrijd uit spelen door het uitvallen van Ilias Amhaouch, we wensen hem veel beterschap.  Panningen, weer drie punten rijker en weer de nul  gehouden, benieuwd waar dit uiteindelijk tot kan leiden.