Panningen wint van Grashoek en pakt de tweede periodetitel

De belangen waren groot voor de groen-witten in de thuiswedstrijd tegen Grashoek. Bij een overwinning zou, eventueel, de tweede periodetitel veroverd kunnen worden. Maar hiervoor waren nog meer kapers op de kust.  Zoals Neerkandia, dat in punten gelijk stond met Panningen. Echter een overwinning voor de Kepèlsen was een eerste vereiste voor deze titel.

Panningen liet er geen gras over groeien en scoorde al na een paar minuten de openingstreffer. Ramon Sijben gebruikte zijn snelheid en leverde vanaf de linkerflank een perfecte voorzet af die Patrick Joosten eenvoudig bij de tweede paal kon intikken.

Grashoek was even van slag en Panningen drong fel aan. En in de 9e minuut was het weer raak voor Panningen. Nick Wilmer legde de bal terug op Youri v.d. Hurk en met een prachtige curve schoot hij van 25 meter de bal in de rechter kruising. Panningen zat op rozen en even leek het er op dat de thuisploeg op een grote overwinning afstevende.

Maar Grashoek rechtte de rug en met veel inzet wisten ze de tegenstander in bedwang te houden en men kwam ook in de buurt van het vijandelijk strafschotgebied. Maar echt gevaarlijk werden de gasten niet, behoudens een strakke voorzet die nipt werd gemist door twee aanvallers van Grashoek. Panningen loerde op de counter maar wist ook niet meer te scoren voor de thee.

Na rust hetzelfde beeld. De gasten uit Grashoek hadden veel moeite om de bal in de ploeg te houden en bij balverlies loerden de snelle spitsen van de thuisploeg op hun kans. Hierdoor kreeg Panningen enkele niet te missen kansen maar tot verbijstering van de Panningen-aanhangers werden deze toch gemist.

Het geloof op een goed resultaat ebde ook langzaam weg bij Grashoek.  De groen-witte verdediging stond als een huis en gaf geen kans weg. En diep in de tweede helft wist Robin van Osch, door goed samenspel, het beslissende tikje te geven en de bevrijdende 3-0 te scoren.

Een meer dan verdiende overwinning van SV Panningen en doordat Neerkandia tegen Bevo niet verder kwam dan een gelijkspel, veroverde Panningen de tweede periodetitel in de vierde klasse  E en is verzekerd van een toetje in de vorm van de nacompetitie.