Afgetekende overwinning van Panningen op Bevo

Panningen startte ook in deze wedstrijd met de drie broers Wilmer in de basis. Tom Wilmer verving de geblesseerde Jeroen Beeks. En laten we het  voorop stellen, Tom speelde een puike partij. Ook zijn broers Nick en Bas deden niet onder voor hun broer Tom. Keeper Jordy Nelissen stond onder de lat bij de groen-witten. Ook hij liet zien dat hij het keepersvak uitstekend beheerst.

In de eerste minuten was het aftasten, met vooral veel duels op het middenveld. Er waren wat halve kansen over en weer, zo kopte Roy Cuppen, in vrije positie, over uit een corner van Nick Wilmer. Maar ook Bevo liet zich niet onbetuigd. Een doorgeschoten bal kwam voor de voeten van Kris Hermans en hij ging op de rechterflank vandoor. Echter zijn schot mistte kracht en was een prooi voor Panningse keeper.  De wedstrijd kwam op stoom en er ontstonden felle duels om de bal.

In 20e minuut was Tom Wilmer iets te laat bij de bal en haakte Guus Dielissen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Verhaegh wees onmiddellijk naar de stip. Een penalty voor Bevo.  Stan Spee ging achter de bal staan, maar de goed genomen strafschop werd uitstekend gestopt door keeper Jordy Nelissen.

Bevo was van slag door deze gemiste penalty en Panningen putte moed hieruit. Want enkele minuten later scoorde Nick Wilmer uit een vrije trap. Zijn schot werd door niemand aangeraakt en verdween in het doel.

De gasten herpakte zich en togen ten aanval. Maar dit was een kolfje naar de hand van de snelle vleugelspits van Panningen. Robin van Osch gebruikte zijn snelheid en voetballend vermogen, omspeelde enkele verdedigers, liet keeper Nick Steeghs kansloos en scoorde de 2-0 voor Panningen.

Panningen kreeg nog enkele goede kansen maar Bevo haalde de rust zonder nog een tegentreffer te moeten incasseren.

Wie dacht dat na de thee de gasten uit Beringe uit een ander vaatje zouden tappen, kwamen bedrogen uit.  Panningen was heer en meester en wist tal van kansen te creëren, maar de Kepelse voorwaartsen wisten geen doel te treffen.  Bevo wist ook geen vuist maken en bleef met kunst en vliegwerk overeind.

In de 65e minuut sneed Nick Wilmer wederom door de verdediging, echter in een uiterste poging om hem af te stoppen, werd hij, in het strafschopgebied, onreglementair gestopt.  Ook nu wees de goede leidende scheidsrechter naar de stip.  En Ramon Sijben wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 3-0.

Gezien het spelbeeld was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Beide trainers wisselden hierna enkele spelers, maar het spelbeeld bleef hetzelfde.

Panningen was de bovenliggende partij en had de score verder uit moeten bouwen. Alleen Jordi Kirkels wist, met een bekeken schot, in de laatste minuut doel te treffen.

Een verdiende overwinning voor SV Panningen in de derby tegen Bevo.