Corona update 22-6-21

Op deze pagina houden we jullie op de hoogte met de meest belangrijke en recente informatie van de KNVB i.v.m. Corona.
De belangrijkste bijbehorende maatregelen en informatie van de KNVB staat hieronder genoemd.
Het kabinet heeft vrijdagavond 18 juni aangekondigd dat er per 26 juni verder versoepeld wordt. Dat houdt in dat de laatste wedstrijden van de Regiocup op zaterdag 26 juni weer bezocht mogen worden door toeschouwers.
De belangrijkste bijbehorende maatregelen per 5 juni, 26 juni en informatie van de KNVB staan hieronder genoemd. Daar hebben we voor de wedstrijden op Panningen-Noord noodgedwongen een aanvulling op moeten maken, zie onderaan dit bericht.
Ook heeft de KNVB een speciale pagina op hun website waar het laatste nieuws wordt vermeld, klik hier voor de link.

Maatregelen per 5 juni

• Het is voor jeugdvoetballers weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen. Voor O19 en senioren helaas niet.
  • Senioren mogen onderling trainen en trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperking en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
  • Op sportaccommodaties die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.
  • Kleed- en doucheruimtes mogen weer open.
  • Binnensportaccommodaties mogen open. Zaalvoetballers vanaf 18 jaar mogen trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Zaalvoetballers tot en met 17 jaar mogen trainen en jeugdwedstrijden spelen tegen voetballers van andere verenigingen.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
  • Ouders / verzorgers die vervoer naar uitwedstrijden verzorgen vallen onder de teambegeleiding en mogen dus op de sportaccommodatie aanwezig zijn.
  • Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

Maatregelen per 26 juni

• Het is voor alle voetballers weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.
  • Op sportaccommodaties mag de horeca onder voorwaarden weer open.
  • Kleed- en doucheruimtes mogen weer open.
  • Binnensportaccommodaties mogen open.
  • Er is publiek toegestaan op de sportaccommodatie, zij dienen wel 1,5 m. afstand van elkaar te houden.

Aanvulling voor wedstrijden en trainingen op Panningen-Noord i.v.m. de brand:

• Geen kantine, kleed- en doucheruimtes ter beschikking
  • Verzoek aan leiders om zelf voor ranja (en eventueel koffie) eigen team en tegenstander te zorgen
  • Tegenstanders worden geïnformeerd over de situatie op ons sportpark
  • Adviseer ook de ouders om de kinderen een bidon mee te geven, zeker bij warm weer

Helaas is het op dit moment even behelpen en rekenen wij op jullie hulp en begrip. We mogen blij zijn dat de jeugd nog een aantal “echte” wedstrijden mag spelen en we verwachten ook dat iedereen daar wel aan toe is.
Laten we er samen het beste van maken, help elkaar, toon begrip zodat we er nog een paar mooie wedstrijden van maken voor de kinderen en de leiders!