Panningen pakt een puntje door de koning van Zelen!.
In de week dat Mattie Valk zijn compagnon Wietze de Jager inruilde voor 6 ton en een tesla moest Panningen aantreden tegen het altijd gevaarlijke Grashoek. Grashoek, dat met paard en wagen naar het o zo mooie sportpark Panningen – Noord kwam, was tot op het bot gemotiveerd. Panningen 5 had een gehavende selectie. Zo kon Patta (Roel Beeks) niet mee doen omdat hij nog steeds met een hevige blessure kampt en Neel (Steef Nelissen) was niet in staat om te voetballen omdat zijn rug naar de gruzelementen was gegooid door een bedrijfsongevalletje. Daarom mocht Koen Gommans van de A1 en manusje van alles Teun van Oerle hun opwachting maken bij P5. Panningen begon goed aan de wedstrijd en door enkele mooie combinaties kon Opa Ghielen (Joris) het Grashoekse doel onder vuur nemen. Echter ging deze poging rakelings naast. Dit was ook een van de laatste mogelijkheden die Panningen wist te creëren in de eerste helft.
Grashoek was de betere partij en mede door goed keeperswerk van Teun hield Panningen nog even de nul. Maar door enkele foutjes stond het opeens 0-2 voor Grashoek. Teun was bij beide doelpunten kansloos. Op de bank werden er al enkele spelers zenuwachtig. Mede doordat de tandem van het middenveld Opa Ghielen en Rooklong IBS (Stef Ebisch) niet meer instaat waren om te bewegen moest er een noodoplossing geregeld worden. Neel had nog een speciale troef in handen en belde de Koning van Zelen op, Twan van Roij. Na een onderhandeling over de wedstrijd premie bestormde Twan fris en fruitig naar veld 3. Enkele instructies later was het rust en kon Twan aan zijn missie beginnen. Twan ‘’die altijd met scherp schiet’’ van Roij wist dat het een zware dobber zou gaan worden maar nooit geschoten is altijd mis.
In de rust viel ons op dat er een klein kotertje rond liep dat verdomdes veel op onze Witte Neger Nees (Roger Neessen) leek. Hij leek niet alleen qua uiterlijk op hem maar ook in het gedrag. Zo ramde hij enkele leeftijdsgenoten neer met een stok, duwde hij andere kinderen in een gat en sloeg hij ook wartaal uit. Na wat research bleek dat onze Witte Neger niets ontkende over een vermeend buiten echtelijk kind.
2de helft: Enkele wissels werden doorgevoerd. Zo kwamen Fireman Uulke (Tom Keijsers) maar de meest besproken man in de kantine van Panningen en omstreken mocht debuteren in Panningen 5. Het was natuurlijk Twan van Roij. Deze nieuwe spelers zochten met veel elan en bravoure de aanval op. Zo maakte Uulke zijn acties die meteen gevaarlijk werden. Echter knommelde de keeper de bal telkens uit zijn doel. Maar Panningen mocht van geluk spreken dat enkele spelers van Grashoek niet in hun beste doen waren en zo dus veel kansen misten. Maar Panningen werd steeds gevaarlijker wat resulteerde in de 1-2. Firman Uulke soleerde langs verschillende tegenstanders en werkte de bal feilloos in de hoek. Panningen rook bloed en ging vol op de aanval. Zo begon Twan van Roij aan een actie die zijn weergave niet kende. Hij passeerde niet 1, 2 , 3 maar 4 man en schoot de bal in het doel. 2-2. De toeschouwers die zich massaal verzameld hadden op veld 3 gingen uit hun plaat. Er werd meteen geopperd om Twan te contracteren echter zou dit een behoorlijk economisch probleem worden. Panningen en Grashoek probeerde nog voor de winnende treffer te gaan echter kwamen er geen uitgespeelde kansen meer.
Het werd 2-2 en Panningen en Grashoek delen de punten. Onder luid applaus van P3 (Jeroen Willekens en consorten) kwamen de gladiatoren van P5 de kantine binnen. Daar werden nog enkele gele rakkers in de keeltjes geschonken.
P.S.. Wij danken iedereen die ons vandaag uit de brand geholpen heeft. Een speciale dank gaat uit naar Twan ‘’de koning van Zelen’’ van Roij. Door zijn inbreng kon er nog een puntje gevierd worden.