beertje
ST Panningen/Egchel JO17-2 – Reuver JO17-3    4-3

Doelpunten:
Jesse van Schaijk 2x
Ihsan Özten
Jip Haanen

Vandaag sloten we het seizoen 2016-2017 af met de thuiswedstrijd tegen Reuver JO17-3. En gelukkig wisten we het seizoen af te sluiten met een overwinning. 
Maar dat ging allesbehalve gemakkelijk. Zoals de laatste tijd al vaker het geval, begonnen we matig aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten leidde dit tot een grote kans voor Reuver. Gelukkig voor ons stond Kars op zijn post en vervolgens hadden we nog een keer geluk dat een Reuver-speler de van Kars terugspringende bal niet in het doel wist te werken. 
Een paar minuten later kregen wij kort achter elkaar op rechts net buiten de zestien twee vrije trappen. Beide vrije trappen werden door Ihsan hard en goed ingeschoten, maar de Reuver-keeper wist beide keren de bal goed te keren. Alleen verdedigde Reuver de tweede keer slecht uit, waardoor Ihsan van net buiten de zestien nogmaals mocht aanleggen. En deze keer verdween de bal mooi over de keeper in het doel. 
Weer een paar minuten later krijgen we op 40 meter van het doel een vrije trap te nemen. Stef gooit deze mooi richting de tweede paal op de inlopende Jesse. Volgens eigen zeggen schampt Jesse de bal nog net met een haarspriet, maar hoe dan ook, de bal valt bij de tweede paal binnen. En zo staan we na 10 minuten op een op het eerste oog geruststellende 2-0 voorsprong. Maar helaas zetten we daarna niet door waardoor Reuver, mede door de inzet die ze op de mat leggen, weer terug in de wedstrijd komt. 
En eerlijk is eerlijk: volledig terecht komt Reuver vijf minuten voor rust op 2-1. 
Ook nog voor rust krijgen wij via Jip nog twee goede kansen maar helaas gaan beide lobjes net naast. 

Na rust blijft het van onze kant slordig en na tien minuten leidt onnodig balverlies en vervolgens een onnodige overtreding tot een vrije trap op circa 20 meter van het doel. 
Deze wordt hard in de hoek geschoten en omdat Kars de bal net niet kan tegenhouden betekent dit de 2-2. Met als gevolg dat Reuver er weer helemaal in begint te geloven. En gelukkig komt dan het karakter van onze ploeg weer bovendrijven. Het voetbal bleef niet al te best, maar in plaats van helemaal weg te zakken beten we ons weer in onze tegenstander vast. Met als gevolg dat we weer dreigend werden en kansen wisten te creëren. 
En uiteindelijk ook wisten te scoren. En hoe! Eerst is het Jesse die de bal van rand zestien meter vol op de pantoffel neemt. Snoeihard en via de onderkant van de lat vliegt de bal in  het doel. Een goede tien minuten later krijgt Jip de bal net binnen de zestien voor zijn voeten. 
En ook hij schiet de bal prachtig over de keeper via de onderkant van de lat binnen. Met nog circa tien minuten te spelen betekent dit de beslissing, hoewel Reuver vlak voor tijd nog even de spanning terugbrengt door de 4-3 te maken. Maar de tijd is daarna te kort om het ons nog echt moeilijk te maken.

Al met al kunnen we heel tevreden terugkijken op het seizoen 2016-2017. Met maar twee nederlagen in de totaal 24 gespeelde wedstrijden (competitie, beker en vriendschappelijk). En beide nederlagen waren tegen de latere kampioenen. En met de memorabele achtste finale bekerwedstrijd tegen Wittenhorst JO17-2, die we helaas na penalty’s verloren. Maar misschien nog wel belangrijker. Gedurende het gehele seizoen hebben de jongens zowel op als naast het veld laten zien dat het een prima groep is. Een groep waar we hopelijk nog jaren plezier van gaan beleven.