beertje
Onderstaand een kolom van Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

Prinses Laurentien brengt met Missing Chapter Foundation de dialoog tussen grote mensen en kinderen tot stand. Vandaar dat ze afgelopen week samen met de kinderen van basisschool de Klumpert te gast was bij een sportbijeenkomst van NOC*NSF. De prinses leidde het gesprek tussen kinderen en een aantal sportbestuurders (waaronder de schrijver van dit stukje).
De kinderen mochten hun mening geven over sport en allerlei vragen stellen die ze al heel lang wilden stellen. Van schaken tot turnen. Van voetbal tot paardrijden. Van gymnastiek tot rugby.
Ik heb zelden zoveel frisse ideeën en overwegingen gehoord
. Ook over heel lastige onderwerpen in het amateurvoetbal. Denk onder meer aan agressie op de velden. ‘Daar moeten we voor de wedstrijd afspraken over maken en de ouders moeten zich er niet mee bemoeien,’ was het voorstel van de kinderen van basisschool de Klumpert.

In de sessie van Prinses Laurentien werd ook meteen duidelijk dat de meeste kinderen niet sporten voor de winst, maar vooral voor de vriendschap en het plezier. Samen sporten (en samenwerken) vinden ze het allermooiste wat er is. De rest? De rest is het gedoe van volwassenen, ‘je krijgt het erbij’ en ‘je moet er maar omheen proberen te voetballen,’ luidde de conclusie van de kinderen. Zoals het selecteren (en indelen) van de teams bij voetbalverenigingen.
Toen dat ter sprake kwam, gingen er meteen een paar vingers in de lucht. Er was één jongetje die het idee van de groep eenvoudig onder woorden bracht: “Op het schoolplein delen we de teams toch ook zelf in.
We weten heus wel wie de beste voetballers zijn en die mogen niet in een team voetballen. Dat zou niet eerlijk zijn. De twee beste spelers krijgen daarom elk een team. Daarna kiezen ze om de beurt een elftal bij elkaar.”

Stel je nu eens voor, dat verenigingen deze manier van denken zouden meenemen in hun eigen proces voor het selecteren van de teams.
Momenten waarop de kinderen zelf hun teams mogen formeren. Puur op gevoel. Zonder mogelijke bijbedoelingen, aarzelingen, aannames, oordelen en ambities waarmee grote mensen bewust of onbewust mee spelen.
Hoe zouden de teams er dan uitzien? Wat zou het betekenen voor de sfeer op de club? De vriendschappen, de motivatie en het respect voor elkaar en de tegenstander?

En stel je nu eens voor, dat we dit vanaf morgen zouden gaan invoeren. Gaat er dan iets mis? Minder balans in de teams? Loopt de zaak in het honderd? Een zootje? Ik geloof er niks van. Als we het meer aan de kinderen zelf over laten, dan krijgen we dat vertrouwen dubbel en dwars terug in de vorm van tonnen, maar dan ook kilotonnen voetballiefde en verbroedering.

Dus waarom rapen we de moed niet bij elkaar en gaan we vanaf het nieuwe seizoen goed naar de kinderen luisteren en ze betrekken bij alle cruciale stappen in het clubvoetbal. “Meteen doen,” was de reactie van de basisschoolkinderen.
De uitsmijter van de middag kwam bijna in koor: “En het wordt tijd dat we onze ouders gaan opvoeden.”

Ik werd er stil van. 

Op zaterdag 10 juni voetbalt Panningen / Egchel J017-1 de finale van het bekertoernooi. Op voorhand een prestatie van formaat waar de spelers trots op kunnen zijn.

Deze finale wordt gespeeld op het sportpark van Schijndel, sportpark Zuideinderpark, Rooiseheide 20, te 5481 SG Schijndel.
De aanvang is 13.30 uur

Morgen, 23 mei wordt bekend wie de tegenstander wordt van de JO17-1. De andere halve finale gaat namelijk tussen TOP JO17-02 en SJVV JO17-1.
We wensen onze mannen nu alvst veel succes in deze bekerfinale.

wij gaan er van uit dat vele supporters onze JO17-1 aan gaan moedigen.


B1JO17 1


De actie inzake de Jumbo voetbalplaatjes loopt tot en met 21 mei. En we mogen toch wel zeggen dat het een groot succes is geworden. Mede door de prachtige album en de mooie foto's.
Maar, als je jouw album nog niet compleet hebt, de jeugdafdeling van SV Panningen / SV Egchel organiseert een ruilbeurs zodat je de ontbrekende plaatjes kunt verwerven.

Deze ruilbeurs wordt gehouden op woensdag 24 mei van 14.00 uur tot en met 16.00 uur.
En wel in de kantine van SV Egchel.

Een tip, zorg dat je jouw dubbele voetbalplaatjes op volgorde legt zoals de volgorde van de teams in het album. Dit vergemakkelijkt en versnelt het ruilen.

ScreenHunter 540 May. 21 08.55
Geachte jeugdleden, belangstellenden en ouders,

Op zaterdag 3 juni a.s. vindt voor de 2e keer in successie de gezamenlijke afsluiting van de jeugd plaats, georganiseerd door SV Panningen en SV Egchel.
Sinds dit lopende seizoen werken alle jeugdteams met elkaar samen, met als afsluiting een jaarlijks terugkerende afsluiting. Graag nodigen wij jullie hiervoor uit!

Wat/waar/wanneer/hoe:
De jeugddag is een activiteit voor alle jeugdleden van SV Panningen en SV Egchel. Ook zouden wij het fantastisch vinden om zoveel mogelijk ouders te mogen begroeten. Wij willen laten zien dat sport verbroedert en dat we met onze samenwerking de juiste weg zijn ingeslagen. Dit alles vindt plaats op Sportpark Panningen Noord van SV Panningen.
Alle deelnemers worden om uiterlijk 12.50 uur verwacht.
Daarna start de uitleg over datgene wat er gaat gebeuren. Aangezien het partijtje tegen de ouders het vorig jaar een groot succes was, zal dit spel dit jaar zeker niet ontbreken. (D t/m kabouterteams).

Wat is er zoal te doen?
We verklappen niet alles maar het strijden om de penaltybokaal is weer terug! Tevens zal Perrin Hendrix een clinic verzorgen voor de jongste teams. De rest blijft een verrassing.

Wat moet je meenemen ?
  • Je ouders (als die kunnen en (goeie) zin hebben)
  • Goeie zin, voetbalkleding en douchespullen
  • Zwembroek en handdoek en bij heel warm weer zonnebrandolie
  • Geen waardevolle spullen
Het gaat deze dag om de lol en niet om de prestatie.
Onze kantine is geopend. Er is de mogelijkheid om te eten tegen gereduceerd tarief. Ook is er een consumptie voor alle geregistreerde leden van beide clubs. 

Graag tot ziens op de afsluiting voor de jeugd!!
RKSVB/VOERENDAAL JO17-1  -  PANNINGEN/EGCHEL JO17-1  (0 - 1)  1 – 1

Panningen wint na strafschoppen: 2 - 4

De eerste 20 minuten was het aftasten van elkaar. Maar de wedstrijd kwam niet los. Het bleef maar bij enkele aanvallen, aan weerszijde. Panningen trok de wedstrijd iets naar zich toe. Men durfde iets meer naar voren te spelen. Wat in de 29ste resulteerde in de verdiende voorsprong. Na het goede voorwerk van Dion, kon Devi de 0 – 1 laten aantekenen.
Na de pauze kwam Voerendaal goed opzetten. Men trok het veld overwicht naar zich toe. In de 5de minuut kregen zij een onterechte vrije trap, uit deze vrije trap ontstond de 1 – 1. Voerendaal bleef doordrukken. Maar Tijs was een grote sta in de weg, hij was bij bijna alle aanvallen van Voerendaal de stoorzender. Na 25 minuten herpakte men zich en ging weer de aanval zoeken. De grootste tegenstander van ons waren we zelf, sommige spelers kwamen niet op hun niveau, teveel balverlies. Lukte toch, dan werden we terug gefloten door de scheidsrechter.
De spelers van Voerendaal lagen de hele wedstrijd voordurend op de grond met kleine blessures, in tijd was dat wel 20 minuten. Hierdoor raakte men ook uit het ritme. In de 35ste minuut scoorde Thomas de verdiende 1 – 2. Maar nadat de scheidsrechter naar het midden wees stak de hulpscheidsrechter (grensrechter) de vlag omhoog wegens vermeer buitenspel. Zonder overleg keurde de scheidsrechter het doelpunt af. 1 – 1. Het was nooit en nimmer buitenspel de bal werd naar achter gespeeld. Toen ging Voerendaal op de strafschopenserie spelen. So by it.

Na een peptalk van de staf en spelers, welke nog steeds kwaad waren, gingen we naar de strafschoppen reeks. Voerendaal mocht beginnen 1 – 0, Tijs bracht de stand op 1 – 1, Voerdaal’s 2de ging er ook in 2 – 1, Devi nam de 2de 2 – 2, Voerendaal’s 3de werd door penaltykiller Levi gestopt 2 – 2, Jeremy was toen aan de beurt beheerst scoorde hij 2 – 3, de 4de van Voerendaal was weer een prooi voor Levi 2 – 3. Toen mocht Dion aantreden, zeer beheerst werd deze binnen geschoten 2 – 4. Het was een feit JO17-1 naar de Bekerfinale.